FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Vicecampionul european Bacary Sagna, aflat la Mamaia, e încă impresionat de evoluția României de la Euro: "Ne-ați dat mari bătăi de cap!"

Articol de - Publicat luni, 01 august 2016 00:00

Vicecampion european în această vară cu Franța, Bacary Sagna, 33 de ani, a ales să-și petreacă o parte din vacanță în stațiunea Mamaia.

Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru. Fundașul lui Manchester City a mai fost pe litoralul românesc și în urmă cu doi ani. Și tot fără soția sa, fostul model Ludivine Kadri. "Îmi place țara și îmi plac oamenii, pentru că sunt drăguți și amabili. Toți m-au primit bine. Prietenul și fostul meu coleg de la Auxerre, Daniel Niculae, m-a invitat în România, am fost o dată și mă tot întorc", a mărturisit Sagna. Fundașul în vârstă de 33 de ani încearcă să se relaxeze înaintea unui sezon de foc în Premier League. Sâmbătă seară, alături de mai mulți prieteni francezi, a fost spectator la o gală SuperKombat, dar gândul îi zboară tot la Machester City și la întâlnirea cu Pep Guardiola, cel care i-a preluat pe "cetățeni" în această vară.

- Cum a fost meciul cu România de la Euro 2016?
- Ca întotdeauna, primul meci de la un turneu final este dificil, iar voi ați jucat bine împotriva noastră. Ați fi putut să deschideți scorul după cinci minute, dar nu ați făcut-o, iar asta a schimbat cursul partidei. În cele din urmă, am câștigat, dar ați reușit să ne dați gol și ar fi putut să se termine cu ușurință la egalitate. Ne-ați dat bătăi de cap! Cred că ar trebui să-i felicitați pe jucători, pentru că nu-i ușor să joci împotriva Franței, care mai era și gazda turneului, în meciul de deschidere. Cu Albania, cred că ați pierdut pentru că v-a lipsit norocul.

- Din păcate pentru tine, ați pierdut finala cu Portugalia.
- Am fost și sunt foarte supărat, nu trece o zi fără să mă gândesc la acest lucru, dar trebuie să accepți și înfrângerile. Portughezii s-au apărat bine, iar noi nu prea ne-am creat ocazii și nu le-am arătat că sunt pe terenul nostru. Au marcat în prelungiri și era greu să mai revenim. Îi felicit, pentru că au dat totul pe teren! Am plâns după finală, pentru că am ratat o ocazie imensă de a deveni campion european. Abia așteptam să sărbătorim alături de fani. A fost dezamăgitor, însă găsesc puterea să muncesc și mai mult pe viitor.

- Aștepți întâlnirea cu Pep?
- Este faimos în toată lumea și un manager foarte respectat. Abia aștept să lucrez cu el. Pentru mine, este unul dintre cei mai buni din lume și voi da totul pe teren ca să-l mulțumesc. Va fi un campionat dificil, pentru că toate echipele importante țintesc sus, iar nivelul este foarte ridicat. Noi vom încerca să creștem ca echipă, iar la finalul sezonului să fim campioni.

7.000.000 €este cota de piață a lui Bacary Sagna

A jucat împotriva Farului în 2005

Crescut la micuțul club francez Sens, Sagna a jucat de-a lungul carierei doar la trei cluburi. În 2004, a fost promovat la seniorii de la AJ Auxerre, unde a fost coleg cu Daniel Niculae, și a venit pentru prima oară în România, jucând împotriva Farului, în 2005, în Cupa UEFA Intertoto. În 2007, s-a transferat la Arsenal Londra, pentru 9 milioane de euro, iar după șapte sezoane a plecat liber de contract la Manchester City.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează