FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMINTIRI

EXCLUSIV VIDEO De ce l-a pârât Dan Petrescu pe Hagi lui Iordănescu, la CM '94, și cum a picat Dorinel Munteanu la mijloc

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2020 13:38 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 15:10

Dorinel Munteanu (52 de ani), fost component al Generației de Aur, a povestit la GSP LIVE câteva întâmplări amuzante din perioada în care era coleg cu Gică Hagi (55 de ani) și Dan Petrescu (52 de ani).

Fostul fotbalist, care a participat cu echipa națională la 2 campionate mondiale (1994 și 1998) și la doua campionate europene (1996 și 2000) a povestit la GSP LIVE cum se înțelegea cu Gică Hagi în teren și ce conflicte a avut acesta cu foștii colegi din cauza faptului că nu făcea faza defensivă: „Eu am avut o relație foarte bună cu Gică în joc. Ne-am mai și certat în teren.”

Rugat de realizatorul emisiunii, Costin Ștucan, să povestească un moment în care s-a certat în teren cu Hagi, Dorinel a spus că „dacă nu îi dădea mereu pasă, Gică era supărat. Dacă îi dădeam pasă altcuiva, era supărat, dar îi trecea repede. Era clar că în perioada respectivă, toți jucătorii ne uitam să îi dăm pasă lui Hagi atunci când avem mingea. Așa a fost jocul echipei naționale. Nu am fost niciodată supărat că trebuia să alerg pentru el, pentru că el nu prea venea înapoi, asta stia toata lumea, poate și el recunoaște. Eram la mijlocul terenului cu Lupescu și vorbeam cu el să ne acoperim reciproc pentru că Gică nu prea coboară”.

134 de selecțiiare Dorinel Munteanu la echipa națională, fiind cel mai selecționat jucător din istoria reprezentativei

VIDEO. Dorinel Munteanu a dezvăluit punctul slab al lui Gheorghe Hagi: „Dan Petrescu era mereu nervos din cauza asta”

Dan Petrescu l-a pârât pe Hagi

Chiar dacă el nu avea vreo problemă cu stilul lui Hagi, mulți dintre colegi îi reproșau că nu vine destul să ajute apararea. Unul dintre aceștia este chiar actualul antrenor al celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu. Dorinel a povestit o fază amuzantă cu cei doi de la Campionatul Mondial din 1994: „După meciul în care ne bătuse Elveția, Dan Petrescu era foarte ofuscat deoarece Gică nu cobora și era „bulevard” pe partea aceea. Normal, Gică avea calitățile lui și noi ne bucuram. La meciul cu America, țin minte, m-a băgat pe mine mijlocaș dreapta nea Puiu, eu nejucând niciodată pe acel post. Acest lucru s-a întâmplat deoarece Petrescu se plânsese că nu îl ajută nimeni. Mi-am făcut treaba bine și am câștigat următorul meci, cu America”.

„Gică venea în stânga, deși el juca în partea dreaptă”

„Acum il înțeleg pe Dan Petrescu, deoarece, dacă va uitați, la toate meciurile Gică venea în stânga, deși el juca în partea dreaptă. Una peste alta, am avut colegi extraordinari. A fost o perioadă frumoasă deoarece am avut un grup foarte puternic”, a adăugat Dorinel Munteanu, nostalgic după vremurile în care România se califica în sferturile unui campionat mondial, performanță care pare greu de egalat în zilele nostre.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ:

Citește și alte știri despre naționala României: 

ISLANDA - ROMÂNIA. Islandezii l-au luat la întrebări, Rădoi le-a răspuns în engleză: „Vom specula slăbiciunile voastre”

ISLANDA - ROMÂNIA. Gest minunat al lui Denis Alibec pentru un suporter al naționalei » Dialog amuzant între cei doi: „Să pierdeți frumos” / „Da, așa vom face”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
787033995116569
Laurentiu Lupu  •  08 Octombrie 2020, 23:56

America aia de-l avea antrenor pe Cristofor? Vai mama noastra!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează