FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Gică Popescu are încredere în Mirel Rădoi: "El trebuie să intre în vestiar și să spună: «Mergem la luptă! Eu vă apăr, voi jucați fotbal!»"

Articol de GSP - Publicat luni, 23 decembrie 2019 15:00

Gică Popescu a fost invitat la "Prietenii lui Ovidiu" și a vorbit despre numirea lui Mirel Rădoi în funcția de selecționer, despre calitățile pe care le are și i-a transmis un mesaj fostului coleg de națională.

"Mirel îi cunoaște foarte bine pe jucătorii de la Under 21 care vor face pasul la echipa mare. Le știe și părțile bune, dar și pe cele rele. E cel mai potrivit să facă această trecere calculat. Dacă îi iei pe toți 11 și îi bagi, nu batem multe echipe. Poate nici Malta... Nu că nu ar avea valoare, dar e alta competiția. Să nu uităm că din echipa Angliei de la Under 21, majoritatea jucau în Premier League!", spune Popescu.

Acesta îi dă și un sfat noului antrenor al echipei naționale: "Rădoi trebuie să ia lucrurile treptat, cu grijă. Le cunoaște potențialul jucătorilor tineri, a făcut performanță cu ei și poate să le dea cea mai mare încredere. Ei știu fotbal! Dar au nevoie să fie susținuți, să li se dea încredere. «Ăsta-i grupul cu care mergem la luptă! Eu vă apăr, voi jucați fotbal!». Asta trebuie să le spună și e cel mai potrivit să facă asta!".

"Hagi avea dreptate când s-a supărat pe Gazetă"

- Gică s-a supărat că nu a fost inclus într-un sondaj GSP ca succesor al lui Contra?
- Gazeta nu făcea o negociere cu fiecare antrenor, ci doar o evaluare să vedeți ce vrea publicul. Hagi s-a supărat, da! Și avea dreptate. Dacă era vorba de o negociere, atunci Gică nu trebuia să fie. Când e vorba doar de o consultare, el trebuia să fie acolo. Dar nu l-a contactat absolut nimeni.

- Dar nu l-a sunat nimeni?
- Nu! E vorba de o chestiune de evaluare personală. În momentul în care primești o astfel de ofertă din partea echipei naționale nu cred că există un antrenor român care să nu facă o evaluare. Dacă i se propunea lui Gică, ar fi evaluat situația. N-ai cum să nu te gândești, să stai de vorbă, să analizezi și să dai un răspuns. Doar că el n-a primit nicio ofertă din partea Federației.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează