FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV VIDEO Ilie Dumitrescu a rememorat cu Ovidiu Ioanițoaia meciul memorabil cu Argentina: „Mai ții minte că am venit la tine în birou?”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 20:00

Ilie Dumitrescu (50 de ani) a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” și și-a amintit meciul câștigat în fața Argentinei, scor 3-2, la Campionatul Mondial din 1994.  

Fostul atacant internațional marca atunci o „dublă”, iar cel de-al treilea gol era reușit de către Gheorghe Hagi. Ilie Dumitrescu a explicat care a fost strategia selecționerului de atunci, Anghel Iordănescu. 

„Ca importanță, performanța la nivel de echipă națională a fost meciul cu Argentina. La meciul cu Columbia, eram singur în fața porții și Hagi a dat-o el ... Așteptam să-mi centreze. Cu Argentina, am avut două goluri și pasă de gol. După turneul final, mai ții minte nea Ovi că am venit la tine în birou lângă hotel Cișmigiu? Am dezbătut fazele, cum i-am pasat lui Hagi etc. Era și Mitică Dragomir acolo. Ăsta a fost meciul generației noastre! 
 

EXCLUSIV VIDEO Ilie Dumitrescu a rememorat cu Ovidiu Ioanițoaia meciul memorabil cu Argentina: „Mai ții minte că am venit la tine în birou?”

Iordănescu m-a băgat vârf. A contat foarte mult să mă pună număr 9 fals. Eu fusesem într-un turneu cu echipa națională cu jucători din campionatul intern. Am jucat cu Coreea de Sud, Hong Kong și America. Și-am dat toate golurile! Atunci jucasem număr 9, după ce se accidentare Radu Niculescu. Iordănescu mi-a explicat în seara dinainte de meciul cu Argentina, pe la 11 și ceva-12, că așa o să joc”, a povestit Ilie Dumitrescu.  

România - Argentina 3-2

Dumitrescu (11, 18), Hagi (58) / Batistuta (15 pen), Balbo (73)
România: Prunea - D. Petrescu, Prodan, Belodedici, Mihali, Selymes - Lupescu, Gh. Popescu, D. Munteanu - Hagi (căp.) (85 Gâlcă), I. Dumitrescu (88 Papură).
Argentina: Islas - Sensini (62 Medina Bello), Caceres, Ruggeri (căp.), Chamot - Ortega, Basualdo, Simeone, Redondo - Balbo, Batistuta

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU ILIE DUMITRESCU

VEZI ȘI:

ROMÂNIA-SUEDIA // Suedezii sunt pregătiți de incidente: „Nu mergem în cel mai drăguț loc. Nu ne e frică”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1572148939632594
Bosianu Luminita  •  22 Mai 2020, 07:43

Romania-Argentina 3-2

Vezi toate comentariile (1)
Comentează