FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Mircea Sandu, despre prima întâlnire cu Hagi: „Eu eram jupânul acolo, dar el a venit cu un tupeu de machedon! Era înfipt!"

Articol de GSP - Publicat marti, 24 decembrie 2019 20:50

Mircea Sandu, 67 de ani, fost președinte la FRF, a vorbit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, care se difuzează în fiecare miercuri de la 20:00, despre Gică Hagi, pe care l-a pus selecționer în 2001, și despre o eventuală revenire a acestuia la națională.

"Eram la Sportul când a venit Hagi. L-am chemat, că nu-l cunoșteam. Avea 17 ani și jumătate și veniseră de la echipa națională Gino, el, Coraș, Terheș. Au ajuns pe la 11 și ceva seara. Și am zis: «Ia chemați-l, mă, pe Hagi ăsta, să-l vedem și noi!». Auzisem deja de el. Dar eu eram jupânul acolo! Golgeterul echipei, vechi și respectat.

Și a venit Gică cu un tupeu de machedon! Era înfipt. A doua zi am jucat la Lipița, dacă nu mă înșel, cu o echipă de liga 2 sârbească. Și-a fost un corner. A bătut un corner scurt și eu așteptam centrat. Hagi a intrat pe interior și din 16 metri i-a dat-o direct în vinclu ăluia. Ce să-i mai zic?", a povestit Sandu, în exclusivitate.

"Când eu l-am adus în 2001 la echipa națională, îmi aduc aminte un articol al tău (n.a. către Ovidiu Ioanițoaia) în care spuneai că 85 la sută din populația României îl voia antrenor. Eu cred că e momentul ca toți să-l vrem pe Hagi antrenorul echipei naționale, dar să-l lăsăm un an, un an și jumătate să creeze o echipă. Trebuie să fie antrenorul echipei naționale în momentul în care postul devine vacant", a mai spus fostul președinte al FRF.

"Gică egal fotbal! Când spui Hagi, spui fotbal. El a reușit să câștige campionatul pentru că a creat un grup. Când au plecat jucători, individual nu prea au reușit. Grupul în schimb a luat campionatul"
Mircea Sandu, fost președinte FRF

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează