FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Thug Life: amenințarea genială a selecționerului Mutu pentru jucătorii care vor să chefuiască + Replică hilară pentru „tricolorul” care l-a turnat la Pițurcă

Articol de - Publicat miercuri, 30 septembrie 2020 12:55 / Actualizat miercuri, 30 septembrie 2020 17:33

 În direct la GSP Live, Adrian Mutu (41 de ani) a dezvăluit ce le-a spus jucătorilor de la naționala U21 care ar fi tentați să fugă din cantonament și să petreacă. Sfatul de viață vine de la un fost fotbalist care recunoaște: “Am fugit și eu din cantonament, dar nu când eram tânăr, ci când eram mai mare”. 

Instalat la cârma naționalei U-21, Adrian Mutu se pregătește pentru dubla cu Ucraina (9 octombrie) și Malta (12 octombrie). În direct la GSP Live, selecționerul de tineret a vorbit despre viața din cantonamente și despre modul în care percepe tânărul fotbalist român cantonamentele.

 “La noi, ne plângem că e foarte greu în cantonament. În Italia, am stat și 45 de zile în cantonament. 25 de zile consecutive, 3 zile libere și după aia 20 de zile. După 20 de zile mă simțeam superpregătit, dar superplictisit, că mai stăteam și singur în cameră. Nu mai ai ce film să vezi, nu mai poți să dormi pentru că ești foarte odihnit. Cu cât înaintezi în cantonament, devii și foarte pregătit fizic. Umblă și hormonii, da. La noi, jucătorii plâng că stau 10 zile în cantonament. Ia, mă, 25 de zile și după aia vezi!”, a declarat Mutu la GSP Live.

 Mutu și-a adus aminte de cantonamentele de la loturile de tineret din vremea în care era jucător. Discuția a alunecat, însă, spre escapadele fotbaliștilor: 

“Înainte ne duceam la Bușteni, aveam terenul de pe dreapta, era domnul Nelu Moldovan, și când aveam antrenament fizic, aerob, zicea: “Alergați de la Sinaia la Bușteni și încoarceți-vă!”. Alergam și trecea câte un TIR la un metru de tine. Eu nu aveam probleme cu kilogramele, că eram tânăr, dar aveam colegi care erau sfătuiți să nu bea apă ca să piardă kilogramele. Și beau cu capacul! 

- Cine era mai pufos? 
- Nu mai țin minte, dar și dacă aș ține minte nu ți-aș spune! Ne antrenam cu niște gantere, nu-ți făcea nimeni niciun control, nimic. “Dă-i drumul și ridică!”. Și uite că nu s-a mai accidentat nimeni, terenul era cum era, cu smocuri, și tot au ieșit fotbaliști. Atunci, nu aveam condiții, dar nici jucătorii nu erau așa plângăcioși. 

- De ce? 
- Au acces la informație. Poate își pierd reperele adevărate. Uite, eu am stat două ore într-o zi de curând cu ochii doar pe telefon. Mi s-a părut foarte mult. În altele, am stat și mai mult. Pe vremea noastră ce aveam? Aveam telefonul ăla mobil cu ecran mic, de se vedea doar numărul, și atât. Era mare, ridicai și o antenă. Nu știu dacă pe vremea aia se ducea vreun jucător în cantonament cu computerul după el. Nu aveai cum, era computerul imens. Mă întreb acum: “Bă, ce făceam noi noaptea?”. 

- Mai făceați. Fugeați și voi din cantonament. 
-  Noooo! Niciodată. Am fugit din cantonament, dar nu când eram mic. Am fugit când eram mare. Un copil care ajunge la echipa mare și mai fuge și din cantonament e inconștient.  

- Mi-am adus aminte cum v-a dat de gol Torje când ai fugit tu cu Tamaș din cantonament în San Marino. L-au întrebat la sigur: “Unde ați fost aseară, Piticule?”. Și el a răspuns: “Eu nu am fost nicăieri!”. Și Pițurcă, repede: “Dar cine?”. “Mutu și Tamaș”.  
- (Râde). Nu a pârât! A fost sincer în anchetă. Avem și noi episoade de inconștiență.  

- Probabil le au și cei tineri pe care îi antrenezi acum, dar o să le aflăm peste 10-15 ani.
-  De la ei… Bine, eu le-am spus că pe drumul pe care ei se duc acum eu mă întorc obosit! Eu știu tot ce vor ei să facă și vor să încerce. N-ar fi bine să le facă pentru că pierd echipa națională.

 În august 2018, Mutu și Tamaș au fost excluși de Victor Pițurcă din lotul naționalei după ce au fugit din hotel în seara de dinaintea meciului cu San Marino. Modul în care Pițurcă a aflat de escapada lor a fost dezvăluit de secundul Eugen Neagoe:  „Victor Pițurcă este foarte inteligent. El bănuia că s-a întâmplat ceva, că nu erau chiar în formă la antrenament. După, i s-a confirmat bănuiala. Nu știa ce și atunci s-a gândit să întrebe alți jucători. S-a dus la unul și a zis «unde ați fost plecați?» Și ăla repede a dat de gol totul, a răspuns «Eu? Eu nu, eu nu am fost cu ei». (râde) Și Victor «Cu care ei?!». Și atunci Pițurcă și-a dat seama că s-a întâmplat ceva. Practic unu' i-a dat în primire pe ceilalți (râde)”. 

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU ADRIAN MUTU

VIDEO Adrian Mutu ignoră sfatul lui Daniel Pancu: „Nu o să-l convoc! Nu poți lua la mișto România”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
vasiledumi
vasiledumi  •  01 Octombrie 2020, 07:44
Postat de 1r2d2 pe 30 Septembrie 2020, 23:32

el baga ,de plictiseala si liniute in camera,adica isi trasa cati metri avea in camera cu coco ,se punea in patru labe si priza pana-l luau dracii ! cica face bine la sprint...P)) facea 1 minut pe 5 metri !nu banati GSP ,este un pamflet si trebuie tratat ca atare , multumesc!

Bai *** invidios ! Vai de capul tău ! Ce hal de om ești ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1r2d2
1r2d2  •  30 Septembrie 2020, 23:32

el baga ,de plictiseala si liniute in camera,adica isi trasa cati metri avea in camera cu coco ,se punea in patru labe si priza pana-l luau dracii ! cica face bine la sprint...P)) facea 1 minut pe 5 metri !nu banati GSP ,este un pamflet si trebuie tratat ca atare , multumesc!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează