FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Favoriţii imperfecţi » Cum poate da România lovitura în meciul cu Olanda

Chipciu şi Blind se reîntîlnesc diseară, la nivel de
Chipciu şi Blind se reîntîlnesc diseară, la nivel de "naţională": în duelul Steaua-Ajax, românul a cîştigat

Articol de GSP - Publicat marti, 26 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 martie 2013 19:59

Defensiva batavă, cu trei fundaşi de la Feyenoord, nu are experienţă internaţională, iar cifrele din acest sezon nu sînt de speriat: cu şase stelişti jucători de cîmp, România poate specula şi inconstanţa "lăncierului" Vermeer.

Linia defensivă a Olandei, Janmaat - De Vrij - Martins Indi - Blind, a bifat la 3-0 cu Estonia abia a doua apariţie în această formulă. Precedentul, 1-1 în amicalul cu Italia din februarie.

Martins Indi a fost fundaş stînga la Bucureşti, în "turul" cu batavii, dar cu el în postura de stoper, cum se anunţă că va fi folosit în această seară, Feyenoord a încasat 16 goluri în 11 meciuri din acest sezon! Van Gaal mizează pe faptul că, exceptîndu-l pe Blind, ceilalţi trei fundaşi joacă împreună la Feyenoord: dar vorbim de echipa cu a şasea defensivă din Eredivisie, o statistică încurajatoare pentru "tricolori".

19 selecţii au, împreună, cei 4 fundaşi ai Olandei, faţă de 101 cît au Tamaş, Şt. Radu, Chiricheş şi Gardoş

Efectul Ajax şi slăbiciunea Vermeer
Piţurcă va începe aproape sigur cu 7 stelişti pe Amsterdam ArenA, stadion unde trupa lui Reghecampf a fost învinsă. Însă contingentul roş-albastru e familiarizat cu condiţiile de joc de acolo. În plus, există ascendentul moral al calificării în faţa lui Ajax, o echipă care joacă tot 4-3-3, ca şi reprezentativa batavă.

Anunţaţi printre titularii lui Van Gaal, "lăncierii" Blind şi Vermeer pot fi nume-cheie: fundaşul stînga a fost deseori întrecut de Adi Popa în "dubla" din Europa League, în vreme ce Vermeer nu e tocmai un element de siguranţă.

1,3 goluri încasate pe meci e media lui Vermeer în acest sezon, în toate competiţiile; Tătăruşanu stă mult mai bine, cu o medie de doar 0,97

BILA ALBĂ - Curajul poate fi răsplătit
Cum-necum, prin remiza de la Budapesta, "tricolorii" şi-au menţinut media din partidele oficiale în mandatul lui Piţurcă, 2 goluri înscrise pe meci. Dacă va reuşi să marcheze de două ori şi la Amsterdam, România are şanse să scoate puncte. Din 2000 pînă azi, Olanda a încasat în partide minimum două goluri în meciurile de acasă, amicale şi oficiale: a cîştigat cu Ungaria, 5-3, însă a scos doar trei remize, cu Irlanda, Anglia şi Germania, şi a pierdut de patru ori, cu Bulgaria, Australia, Italia şi Portugalia.

BILA NEAGRĂ - Invincibili la Amsterdam!
În toată istoria, Olanda a fost învinsă doar de 3 ori acasă în preliminariile turneelor finale. Iar cele trei înfrîngeri s-au născut pe De Kuip (Rotterdam), niciodată la Amsterdam! A fost un 0-2 cu Portugalia în 2000, calificările pentru CM 2002, un 1-2 cu Ungaria în 1984, preliminariile CM 1986, şi un 0-3 tot cu maghiarii, tocmai în 1961, preliminariile CM 1962. Federaţia batavă e fondată în 1889, afiliată la FIFA în 1904 şi la UEFA în 1954. (Răzvan Luţac)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
vaalah
vaalah  •  26 Martie 2013, 11:28
Postat de alpin pe 26 Martie 2013, 08:15

Singura lovitura posibila in Olanda este... cu ciomagul! Dar e riscant. Holenderii te basga la zdup chiar si numai daca il scoti la vedere!

Trebuia convocat neaparat macelarul clubului mafiei politice maghiare din Gruia, primitivul cu chip de om Cadu, sareau garantat diintii din gurile batavilor , ca popcornul din tigaie .

vaalah
vaalah  •  26 Martie 2013, 11:26
Postat de daniaania pe 26 Martie 2013, 10:26

lovitura fulgeratoare..eventual din partea Olandei...oare nu ne trezim la realitate..?

Lovitura fulgeratoare a tuturor romanilor impotriva clubului mafiei politice maghiare din Gruia . Asa cum a procedat galeria Rapidului in Gruia, trebuie sa procedeze toate galeriile romanesti .

pophki
pophki  •  26 Martie 2013, 10:59

simplu,trec pe la muzeu prima data...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează