FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Federația explică de ce a declinat varianta Dan Petrescu: „La națională e altceva față de CFR Cluj”

Articol de GSP - Publicat joi, 26 decembrie 2019 22:26

Mihai Stoichiță (65 de ani), președintele Comisiei Tehnice de la FRF, a explicat motivul pentru care Federația l-a ales pe Mirel Rădoi (38 de ani) în detrimentul lui Dan Petrescu (52 de ani) pentru funcția de selecționer. 

„La CFR, Dan Petrescu conduce o multinaţională, dar are puţini jucători care să joace pentru România. Este o echipă aleasă de el, formată de el, educată de el. La naţionala României e cu totul altceva

Vin jucători din cu totul alte zone, poate lui Petrescu nu-i convine modul în care joacă, nu sunt potriviţi sistemului în care joacă , sunt mai multe detalii de luat în considerare, chiar dacă Dan este numărul 1 ca antrenor în România”, a spus Mihai Stoichiță, la TV Digi Sport.

Petrescu: „Eu zic că era momentul să vin la națională! Nu aș fi refuzat dacă mă contactau”

În schimb, Dan Petrescu e de părere că ar fi fost momentul oportun pentru el să preia echipa națională a României.

„Eu nu am fost contactat în această perioadă pentru postul de selecţioner. Dacă eram contactat, poate eram eu acolo acum. Dar dacă nu am fost contactat... Era o perioadă bună în cariera mea şi era momentul. Am refuzat deja de două ori, a treia oară nu se mai refuză echipa naţională, zic eu”, a spus Petrescu în urmă cu o săptămână. 

VIDEO //  Dan Petrescu despre națională și Mirel Rădoi: ”Pe mine nu m-a sunat nimeni! Un singur lucru îi lipsește lui Mirel”

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV Eric regretă că n-a îmbrăcat tricoul naționalei României: „Puteam fi primul străin care făcea asta”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
189254898748309
Claude SH  •  27 Decembrie 2019, 14:26

Sigur, Radoi e un profi pe lângă Dan???

iobag
iobag  •  27 Decembrie 2019, 13:25

E vorba de aria de selectie, a si zis clar ca la CFR are putini romani si la nationala nu are multe optiuni pentru stilul lui de joc, ce dracu e asa greu de inteles? Invata intai sa intelegi un text daca tot vrei sa scrii romane

4_3_3
4_3_3  •  27 Decembrie 2019, 09:58

Vorbește gura măgarului de Stoichiță făr el. O fi deja semnele îmbătrânirii mentale? Sau a avut o criză de sinceritate? Adică: la CFR este o echipă aleasă de Dan Petrescu, însă ”la naționala României e cu totul altceva.” Să înțelegem că la națională NU selecționerul alege echipa??? Oare Mirel Rădoi este de acord cu aceste declarații?! ”Vin jucători din cu totul alte zone, poate lui Petrescu nu-i convine modul în care joacă, nu sunt potriviţi sistemului în care joacă , sunt mai multe detalii de luat în considerare” Care cu totul alte zone?! Zona crepusculară? Handbal? Tenis? SRI? Deci, din ce am înțeles eu, omul a recunoscut cu subiect și predicat, că la națională nu selecționerul face echipa, nu el alege jucătorii, aceștia îi sunt impusi ”din alte zone” (impresari? patroni? președinți de club? părinți?). Jucătorii nu sunt selecționați în funcție de performanțele individuale sau sistemul de joc gândit de antrenor, pentru că ”naționala e cu totul altceva”și sunt ”mai multe detalii de luat în considerare”. Aham. Mă gândesc că o fi cele financiare (comision), sau familiale (rubedenii), sau de reciprocitate (mafie). Că fotbalistice sigur nu-s. Măi, și n-a crăpat pământul sub el? N-a fost dat afară încă din FRF? Așa e foarte clar de ce nu avem performanțe, de ce sunt convocați/jucați unii și nu alții, indiferent că e Daum, Contra sau Rădoi antrenor. Săracul Rădoi.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează