FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, 22 MARTIE ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

FIFA a respins apelul maghiarilor, care merg la TAS » Decizie finală: Ungaria - România, fără spectatori!

Articol de GSP - Publicat marti, 05 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 februarie 2013 13:24

Care a fost cauza suspendării şi amenzii? Conform site-ului oficial al forului internaţional, fanii unguri şi-au dat în petic la un amical jucat acasă, în compania Israelului (1-1). Pe 15 august 2012, un grup de maghiari a scandat mesaje antisemite şi a afişat bannere cu simboluri interzise. Aceştia au fluierat copios în momentul intonării imnului Israelului, au fluturat steaguri iraniene şi palestiniene, scandînd "Viva Mussolini" sau numele lagărului "Buchenwald"!

Meciul dintre Ungaria şi România de pe 22 martie de la Budapesta se va desfăşura tot cu porţile închise, a anunţat ieri seară FIFA.

Partida din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2014 s-a decis să se joace fără spectatori în urmă cu o lună de zile, după ce, la un meci Ungaria - Israel, fanii ungurilor au afişat bannere antisemite. Federaţia Maghiară de Fotbal a fost amendată cu 40.000 de franci elveţieni, şi imediat a făcut apel pentru anularea deciziei. Ieri seară, pe siteul federaţiei s-a făcut anunţul că recursul a fost respins de FIFA, menţinîndu-se decizia iniţială.

Ungurii nu renunţă şi au anunţat că vor contesta deciziile FIFA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi vor cere despăgubiri federaţiei internaţioanele pentru pierderile financiare de la meciul cu România.

Scandări şi simboluri antisemite

Sesizarea a fost făcută de trei organizaţii, două pentru apărarea drepturilor evreilor (SWC, IKG) şi una împotriva rasismului în fotbal (FARE).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
mihnea80
mihnea80  •  06 Februarie 2013, 07:09

iar voi de la GSP cand scrieti o stire, spuneti clar ce mesaje antisemite au scris si care au fost acele simboluri interzise. Ar fi bine de stiut, sa nu le afiseze si altii nu? Din ce ati spus rezulta ca doar pentru mentionarea numelui unui lagar sau simpatia fata de Mussolini s-a suspendat stadionul. Doar atat?

mihnea80
mihnea80  •  06 Februarie 2013, 07:01

Si care-i problema cu fluturarea steagurilor Palestinei si Iranului? Sensibilitatea unor organizatii evreiesti nu bate dreptul civil al ungurilor sa-si manifeste simpatia fata de ce tara vor, pentru ca sensibilitatea ONG-urilor este o sensibilitate, adica subiectiva. Cand vine vorba de evrei, FIFA e extrem de saritoare, dar cand vine vorba de altii, trec cu vederea sau dau o amenda.Ce poate sa faca FIFA daca un intreg stadion flutura steagul Iranul, fara nici un mesaj atasat? Nimic! Fifa ar merita o lectie! Isi bat joc de toti care au vrut sa mearga la meci.

utaaradan
utaaradan  •  05 Februarie 2013, 18:03

mai dati-o in masa de treaba ! tot timpul se flutura sloganul cu neamestecul politicului in sport, si cind colo, Nationala Ungariei, joaca fara spectatori din cauza unor extremisti. ar trebui interzis accesul pe stadion doar al extremistilor. daca strigau impotriva altor etnii, nu s-ar fi luat nici o masura.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează