FOTBAL  »  NATIONALA  »  DANEMARCA U21 - ROMÂNIA U21 3-1

Final de drum » România U21 a pierdut clar în Danemarca și ratează locurile de baraj, 1-3

Nordicii ne-au depășit la toate capitolele, la fel ca și în partida tur, de la Giurgiu, pierdută 0-3
Nordicii ne-au depășit la toate capitolele, la fel ca și în partida tur, de la Giurgiu, pierdută 0-3

Articol de - Publicat miercuri, 07 septembrie 2016 00:00

Naționala lui Dulca a pierdut clar aseară, mai poate obține poziția secundă în grupă, dar nu și unul dintre cele patru locuri de baraj alocate formațiilor de pe 2.

Reprezentativa de tineret a închis socotelile calificării la Euro 2017. Trupa lui Cristi Dulca a pierdut lamentabil la Aalborg. Liderul grupei a rezolvat partida încă de la pauză, când conducea cu 3-0.

Pione Sisto, mijlocașul cu origini ugandeze, a deschis scorul după un contraatac letal (10), iar gazdele s-au distanțat apoi dintr-un penalty acordat după un fault stupid comis de Nedelcearu asupra lui Maxso, la un corner.

Ingvartsen (35) a transformat lovitura de la 11m la care Cojocaru a atins balonul, dar l-a deviat doar sub transversală.

Fostul portar al Stelei s-a remarcat însă patru minute mai târziu printr-o ieșire întârziată pe o centrare din flancul drept, finalizată cu gol de același Ingvartsen (39). Un mitan în care "tricolorii" mici au fost carne de tun!

Gol cu om în minus

În partea secundă, Dulca a încercat să mai salveze impresia unei seri ratate prin introducerea cuplului Rotariu - Marin. Cei doi s-au aflat sub comanda lui Daum la partida cu Muntenegru, în care n-au evoluat niciun minut, fiind eliberați după meci pentru a ajunge în Danemarca la întâlnirea decisivă a grupului U21.

Ambii au adus un plus de viață, au apărut în fața porții adverse, iar România a arătat ceva mai curajoasă. Miron (68) a izbutit să reducă din handicap într-un moment în care eram deja în 10 oameni după eliminarea lui Ioniță II (64).

Stăm prost în clasamentul locurilor 2

E finalul unei noi campanii eșuate la U21, căci ultimul meci, în deplasare cu Bulgaria, va mai avea doar importanță statistică. Teoretic, "tricolorii" lui Dulca mai pot încheia grupa pe locul secund cu următorul scenariu: Bulgaria nu bate Danemarca acasă și obține apoi maximum un punct în partida directă cu noi.

Numai că în clasamentul general al locurilor 2 din cele 9 grupe preliminare stăm foarte prost, numai primele 4 urmând a da baraj.

Danemarca - România 3-1 (3-0)

Au marcat: Sisto (10), Ingvartsen (35, 39-pen) / A. Miron (68)

România: V. Cojocaru - Hodorogea, Țâru, A. Miron, Vl. Olteanu - Nedelcearu (46 R. Marin) - Ad. Păun, Ov. Popescu, Bumba (68 D. Rotariu) - Al. Ioniță II, Tudorie (79 D. Popa). Antrenor: Cristian Dulca
Eliminat: Al. Ioniță II (64)

Cum arată clasamentul locurilor 2
1. Austria 16p (7 meciuri), 2. Franța 14p (8m), 3. Suedia 12p (6m), 4. Elveția 12p (7m), 5. Belgia 12p (6m), 6. Serbia 11p (6m), 7. Olanda 10p (6m), 8. România 10p (7m), 9. Israel 9p (6m)

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
whiteredarad
whiteredarad  •  07 Septembrie 2016, 10:12

Final de drum si pentru un antrenor fara calitati, ciufut si incapatanat. Cind ii bagi pe jucatori pentru ca joaca ude joaca (Nedelcearu, Olteanu. Tudorie) o echipa care ar fi trebuit sa castige ,lejer grupa. Astia sintem.Este o generatie talentata, cu jucatori prost asezati si folositi cum nu trebuie, cu unii neadusi la lot, ca nu au vrut muschii antrenorului. Mare pacat ! Degeaba ii bagi pe Rotariu si Marin la 0-2 , in 10 oameni.,asta arata ce limitat a fost Dulca

9orthopaedic
9orthopaedic  •  07 Septembrie 2016, 09:36

dulca habarnistul nu -i numit tot in mandatul lui burlan? ***.dar pana atunci sleahta lui va omora total fotbalul din rou, iremediabil... toata pleiada asta de antrenori de la loturi : looseri, incompetent... deranj mare..i

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează