FOTBAL  »  NATIONALA  »  FINLANDA U21 - ROMÂNIA U21

FINLANDA U21 - ROMÂNIA U21. Selecționerul e condiționat de cluburile de prima ligă

Selecționerul Finlandei U21, Juha Malinen (62 de ani), a avut bătăi de cap în alegerea jucătorilor pentru „dubla” cu România U21 și Ucraina U21.
Selecționerul Finlandei U21, Juha Malinen (62 de ani), a avut bătăi de cap în alegerea jucătorilor pentru „dubla” cu România U21 și Ucraina U21.

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 septembrie 2020 16:42 / Actualizat vineri, 04 septembrie 2020 17:12

Selecționerul Finlandei U21, Juha Malinen (62 de ani), a avut bătăi de cap în alegerea jucătorilor pentru „dubla” cu România U21 și Ucraina U21. În urma unei discuții cu cluburile din prima ligă s-a ajuns la varianta să nu poată fi chemați mai mult de doi jucători de la fiecare echipă

Finlanda U21 - România U21, în preliminariile Euro 2020, va fi liveTEXT AICI de la ora 19:00

Jucătorii pe care Juha Malinen i-a ales pentru disputa cu România și Ucraina n-ar trebui să-i dea mari bătăi de cap lui Adrian Mutu. În mare, sunt șanse foarte mari să alinieze cel puțin 7 fotbaliști care au fost și în noiembrie la București. Practic, doar doi titulari au ieșit din lot, fundașul lui SJK, Joonas Sundman, și mijlocașul scoțienilor de la Arbroath, Miko Virtanen.

Finlanda va miza însă pe toți cei 4 jucători importanți pe care îi are. E vorba despre căpitanul Aapo Halme de la Barnsley, mijlocașul de la Lillestrom, Kaan Kairinen, de Mikael Soisalo de la Zulte, dar și de golgeterul Benjamin Källman de la Inter Turku. Ultimul a înscris deja și pentru naționala de seniori, iar pentru "tineret" a punctat de 12 ori în 16 apariții. Este cel care a deschis scorul și la București, în meciul câștigat de "tricolori" până la urmă, 4-1.

Doar șase fețe noi

Malinen a convocat inițial 7 jucători noi, cei mai mulți dintre ei din campionatul intern. Singurul "stranier" pe care îl aduce pentru prima dată la U21 este Timo Stavitski, de la Maastricht. Oricum, șansele ca atacantul olandezilor să joace sunt aproape nule, locul său fiind ocupat de "veteranul" Kallman. Aflat în premieră la națională, Mikael Almen s-a accidentat la antrenamentul de marți, iar în locul său a fost adus Niilo Maenpaa de la IFK Mariehamn, fratele geamăn al lui Aapo Maenpaa. A mai fost la lotul U21 doar la 4 partide amicale.

Selecție cu condiții

Poate cea mai interesantă informație dinspre lotul finlandez e legată de modul în care Malinen a făcut selecția pentru această "dublă". Selecționerul nordicilor a fost condiționat de cluburile din Veikkausliiga, prima ligă finlandeză. N-a luat mai mult de doi jucători de la aceeași formație "din cauza programului aglomerat al echipelor de club". 

„Selecția nu vrea să creeze o situație neplăcută cluburilor. Federația se străduiește să țină cont de părerea lor. Respectăm cluburile și nu vrem să suprasolicităm jucătorii lor. Din acest motiv am negociat această soluție", și-a motivat Malinen decizia. 

VIDEO. Adrian Mutu: “Am venit la U21 ca să fac treabă și vreau să duc acest proiect până la capăt”

Citește și alte știri despre loturile naționale ale României:

Avem un nou „decar” la națională! + Decizia luată dimineață de UEFA

ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD. Duel de foc pentru Ianis Hagi: „Cei mai buni inamici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează