FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA

EXCLUSIV „Diamantul” fotbalului românesc face declarația momentului despre Ianis Hagi: „Cel mai complex jucător pe care l-am văzut!”

Ianis Hagi a adus victoria în Israel / Sursă foto: GSP +47   FOTO
Ianis Hagi a adus victoria în Israel / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 18:46 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 01:20

Florin Cernat, 43 de ani, fostul mijlocaș ofensiv care a scris istorie în tricoul lui Dinamo Kiev, considerat printre cei mai talentați jucători ai generației sale, se înclină în fața lui Ianis Hagi, marcatorul golului decisiv al victoriei cu Israel, 2-1.

Poreclit „Diamantul”, supranume primit la începuturile carierei, Cernat s-a numărat printre playmakerii de rasă pe care fotbalul românesc i-a dat în prima parte a anilor 2000.

Pe teren în meciul de tristă amintire cu Danemarca, din 2003, Cernat a avut inclusiv ocazia de a juca, pe final de carieră, în aceeași echipă cu Ianis Hagi. Un nume despre care vorbește la superlativ într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Cernat îl vede pe Ianis printre liderii autentici ai actualei naționale, declarându-se impresionat de calitățile pe care le-a văzut la Hagi jr.

Edi, abia acum încep bătăile de cap! 25 de fotbaliști ocoliți de Iordănescu așteaptă convocarea la Euro 2024. Care e propunerea ta pentru turneul din Germania?
EURO 2024
Edi, abia acum încep bătăile de cap! 25 de fotbaliști ocoliți de Iordănescu așteaptă convocarea la Euro 2024. Care e propunerea ta pentru turneul din Germania?

Florin Cernat: „Am spus că ei vor fi liderii naționalei. Ianis e cel mai complex jucător pe care l-am văzut până acum!”

„Eu, în urmă cu câțiva ani, am declarat că Ianis și Răzvan Marin - și nu doar ei, am mai zis și de Florin Tănase - vor fi liderii echipei naționale. Dar știam că trebuie timp. Atunci când am declarat-o, ei erau încă tineri, aveau 20-21 de ani. Încet-încet, s-au integrat foarte bine [la națională]. 

Am fost cu ei, am jucat cu ei (n.r. - la Viitorul) și le-am văzut potențialul. Am zis că, în câțiva ani, vor fi liderii naționalei și uitați că a venit acel moment! Sunt printre cei mai importanți jucători de acum. 

La Ianis era doar o chestiune de timp. De calități eu nu-mi făceam probleme, pentru că e, poate, cel mai complex jucător pe care eu l-am văzut până acum. Mă refer la lovirea mingii cu ambele picioare, la inteligența din joc, lucruri pe care el le are”, a afirmat Cernat, în dialog cu GSP.ro. 

România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)
România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)
România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)
România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)
România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)
+43 FOTO

Îmi doresc ca naționala să treacă de grupe la EURO, dar nu va fi ușor, fiindcă vorbim de un turneu final, unde ajung cele mai bune echipe. Va fi greu pentru toată lumea, nu doar pentru echipa noastră. Dar eu cred că vom face și acolo o figură frumoasă, pentru că lotul e deja închegat, suntem cât de cât omogeni.

- Florin Cernat, fost internațional

Florin Cernat: „Așa cum este ea, naționala s-a calificat! Am văzut multe critici în ultima perioadă”

Cernat consideră că tot valul de critici îndreptat asupra naționalei în această campanie a fost nejustificat: 

„Vreau să felicit tot ce înseamnă echipa națională, staff, jucători... Știu că au fost foarte multe critici, am văzut multe critici în ultima perioadă. Toată lumea a avut păreri nu atât de bune, dar, până la urmă, așa cum este ea acum, echipa națională s-a calificat, iar asta contează cel mai mult.

(...) Am văzut că toată lumea a fost surprinsă că selecționerul începe cu Pușcaș. Știi cum e e, toată lumea e antrenor, înainte de meci toți își dau cu părerea și toți au o echipă în cap. 

Dar uite că Edi a aliniat cel mai bun prim «11» și a demonstrat că mai bune au fost deciziile luate de el”, a punctat Cernat. 

N-am început foarte bine cu Israel, au fost câteva ezitări apărute chiar și după golul lor. Dar băieții și-au dat seama de importanța meciului pentru viitorul lor și al echipei naționale, au revenit foarte bine, au fost organizați și au făcut un meci foarte bun. Printre cele mai bune făcute în această campanie.

- Florin Cernat, fost internațional

„Diamantul” fotbalului românesc face declarația momentului despre Ianis Hagi: „Cel mai complex jucător pe care l-am văzut!”
Florin Cernat, în tricoul primei reprezentative / Sursă foto: GSP

14 aparițiiși două goluri a bifat Cernat în tricoul primei reprezentative

VIDEO Imaginile bucuriei alături de galerie, după ce „tricolorii” s-au calificat la EURO 2024

Citește și alte știri despre echipa națională:

EXCLUSIV „Putea și el să «explodeze», dar n-a făcut-o. Ce putem să-i cerem mai mult?” » Românul care a făcut carieră în Germania i-a alcătuit portretul lui Edi Iordănescu: „La ce jucători sunt acum...”

EXCLUSIV Marius Șumudică îl laudă pe Denis Drăguș: „Va juca pentru un club mare!” + Mesaj pentru Edi Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
muzzi1
muzzi1  •  21 Noiembrie 2023, 15:54
Postat de zb59 pe 19 Noiembrie 2023, 20:33

“ Ianis e cel mai complex jucător pe care l-am văzut până acum!” Inseamna ca, ori ‘diamantul” nu prea are vederea buna, ori a fumat ceva interzis inainte de a face o astfel de afirmatie!:) Ori, pur si simplu, mintea sa de…element (mineral) foarte pretios, atat poate sa…produca!:)) Ma intreb daca Ianis nu ar fi fost fiul ‘regelui’ (apropos, asta are vreun regat ceva pe undeva!!) acest “diamant” ar fi avut aceeasi revelatie? Retoric, desigur!:)

de titlul pompos ”diamantul fotbalului românesc” nu zici nimic, nu? de cand e melteanul asta de la țară diamant, ma ziarica penibilica fara frica?! singura piatra cu care se compara Cernat, moldovean destoinic, este cataroiul pe care il dadea din ogor cand ara sau din gradina cand sapa! sa ma scuze Cernat, ca nu am nimic cu el, el e doar un *** nevinovat, cu *** asta penala de ziarist care inventeaza diamante si bappei am eu ce am!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  20 Noiembrie 2023, 09:51

Nu-l avantajeaza chiar deloc noua„coafura”pe tânarul Hagi!Plus ca pare mai „pufos”-chiar feminin-ceeace nu trea e un„look”de superfotbalist!I-ar sta mult mai bine tuns foarte scurt și daca ar mai da jos din grasime!

parachioara5
parachioara5  •  20 Noiembrie 2023, 09:25

...toti lingusitorii se simt obligti sa l perie pe Yannis ...dar ce a facut Yannis in afara de a da cate un gol inutil la 20 de meciuri si a se plimba pe teren cu mainile in solduri ?...sa vedem ca da doua goluri maine ...si l recunoastem ca fotbalist ...nu ca da din gura ca el vine sa joace pentru nationala la 3 dimineata ...cu ce randament joaca ?...cu zero randament ...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează