FOTBAL  »  NATIONALA  »  EXCLUSIV RADIO GSP

Florin Prunea a făcut o mărturisire în premieră la Radio GSP: ”Nu l-am văzut pe Kennet Andersson”

Articol de - Publicat marti, 30 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 29 august 2011 22:42

În minutul 115 al partidei România - Suedia de la CM din SUA, fostul goal-keeper al ”naţionalei” greşea decisiv la golul de 2-2 al nordicului. Generaţia de aur rata apoi la penalty-uri şansa unei semifinale istorice cu Brazilia


La 17 ani după tristul România - Suedia de la Mondialul din '94, Florin Prunea a admis la Radio GSP că momentul egalării lui Kennet Andersson, 2-2 în prelungiri, încă îl apasă. Şi, evocînd faza care a schimbat soarta Generaţiei de aur în SUA, a mărturisit în premieră un amănunt fatidic legat de golul nordicului: "Recunosc faptul că, atent şi concentrat pe traiectoria balonului, nu l-am văzut venind din lateral pe Andersson. A reuşit să aibă o apariţie surprinzătoare la acea minge înaltă, pe care mă pregăteam să o prind. La fel a păţit pe urmă şi Peruzzi, în Serie A, ceea ce arată că suedezul îşi făcuse o armă din aceste execuţii neaşteptate".

"Mi-a fost teamă să cobor din avion"
Prunea a povestit apoi un episod inedit petrecut la întoarcerea în ţară: "Avionul a făcut o escală la Timişoara. Am văzut că era afară foarte multă lume şi mi-a fost teamă să cobor, gîndindu-mă că nu voi fi primit chiar cu simpatie după acea fază de la partida cu Suedia. Am ieşit ultimul din aeronavă, dar numai după ce s-a întors nea Puiu Iordănescu după mine, să mă roage să vin împreună cu echipa. Pînă la urmă nu s-a întîmplat nimic, dar ştiu că am făcut atunci suporterii să sufere. Oamenii trebuie înţeleşi, fiindcă puneau pasiune şi suflet pentru echipa naţională. Şi era normal să-şi arate şi nemulţumirile".

Nu ezită însă să rememoreze şi alte momente petrecute la întîlnirea cu Suedia: "Lumea a uitat că, la 2-2, am avut alte două intervenţii grele la Henrik Larsson şi la Andersson, chiar înainte de penalty-uri. Dar asta e, rezultatul e cel care contează şi face istoria".

"M-aş putea întoarce pe postul de la FRF"
Vorbind şi despre viitorul său, Prunea a explicat că nu exclude varianta de a reveni în federaţie, dacă va avea cîştig de cauză în "dosarul Penescu", în care este acuzat că ar fi influenţat membrii Comisiei de Disciplină de la FRF pentru a judeca blînd nişte cazuri ale fostului patron piteştean: "Eu sînt doar suspendat din postul de la departamentul Internaţional, pînă la finalizarea unui verdict în justiţie. Aşa sună decizia Comitetului Executiv. Sigur, cînd totul se va termina, voi putea întreprinde demersurile legale spre a-mi recăpăta drepturile, în măsura în care se va dovedi că n-am avut nici un amestec. Cu Mircea Sandu am mai vorbit la telefon, nu cred că ar fi o problemă, dar e mult prea devreme să discutăm despre aceste lucruri".

"Mi-ar plăcea ca lumea să şi-l amintească nu doar pe Prunea din partida cu Suedia, ci şi pe cel de la Cardiff, meciul care a decis, în '93, calificarea României la Mondiale. Acolo cred că am avut cea mai bună partidă pe care am făcut-o la «naţională»"
Florin Prunea, fost internaţional

40 de selecţii în echipa naţională a bifat Florin Prunea, în perioada 1990 - 2001

"Analizez o ofertă din prima ligă"
Ieşit momentan din circuit, după despărţirea de Astra, unde a fost director sportiv, Florin Prunea a explicat, ieri, la Radio GSP că nu duce lipsă de propuneri: "Deocamdată merg la foarte multe meciuri, urmăresc ce se întîmplă în fotbalul românesc şi analizez o ofertă pe care am primit-o recent de la o echipă din prima divizie pentru un post în conducere. Este vorba despre un proiect interesant, dar, din respect pentru omul care mi-a făcut oferta, nu voi putea rosti nume".

Despre..
eliminarea lui Dinamo: "Nu rata calificarea dacă-i avea în teren pe Marius Niculae, Alexe şi Grigore. Vorskla a fost cel mai dificil adversar al echipelor româneşti, iar acest rezultat nu e o pată neagră, precum cele din trecut, cu islandezii sau cu albanezii"

Şumudică: "Am spus că nu pot lucra cu el fiindcă nu mi s-a părut normal cînd am auzit cum critica prin lojă metodele de lucru şi jocul cerut de Selymes la Astra. Am avut însă o discuţie civilizată şi am lămurit lucrurile"

Lupescu: "Ştiam de multă vreme despre plecarea lui Ionuţ la UEFA, unde munca lui în administraţia de la Bucureşti a fost apreciată în timp şi de aceea i s-a făcut această ofertă onorantă"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
double07
double07  •  01 Septembrie 2011, 09:46

pai daca te uitai dupa fluturi...

panconecaca2
panconecaca2  •  30 August 2011, 11:45

nici noi nu l-am vazut pe puradelul lu mircea....venind la nationala....da ne-a bagat intr-un cacat cu 500 de metri mai adanc decat ne-ai bagat tu

ockilaaa
ockilaaa  •  30 August 2011, 09:21

alooo adminii aia frustrati de pe acest site care sterg imediat mesajele care nu le convin si evident BANEAZA userul respectiv pe @demolator74 nu`l vede NIMENI. am inteles o data de 2 ori ... dar baiatu' asta a devenit enervant

Vezi toate comentariile (9)
Comentează