FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL

De ce se teme Florin Prunea înainte de România - Israel: „E periculos!”

Florin Prunea
Florin Prunea

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 07:50 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 09:27

Fostul portar al echipei naționale, Florin Prunea (55 de ani), crede că schimbul de generații care se face la prima reprezentativă a Israelului este un lucru de care se teme înaintea meciului „tricolorilor” cu naționala pregătită de Alon Hazan (55 de ani).

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Antena 1)

Naționala U20 israeliană a obținut locul 3 la Campionatul Mondial din acest an în detrimentul Coreei de Sud, 3-1, iar naționala U21 a Israelului a ajuns în semifinalele Campionatului European de Tineret din acest an, fiind eliminată în penultimul act de Anglia, 0-3, națională care avea să câștige în cele din urmă trofeul.  

Edi, așa vrei să ne duci la Euro? România, cu 50.000 de fani în spate, a marcat un gol norocos, apoi a fost băgată în corzi de Israel
ROMÂNIA - ISRAEL 1-1
Edi, așa vrei să ne duci la Euro? România, cu 50.000 de fani în spate, a marcat un gol norocos, apoi a fost băgată în corzi de Israel

De asemenea, Israelul are o echipă în grupele Europa League, pe Maccabi Haifa, și una în grupele Conference League, Maccabi Tel Aviv

Acest lucru îl sperie pe Florin Prunea. Fostul portar de la Dinamo sau Universitatea Craiova este de părere că noua generație de jucători israelieni vine cu o dorință de afirmare, lucru care va face ca meciul României contra acestora să fie unul dificil. 

Lucrul de care se teme Florin Prunea înainte de România - Israel: „E periculos”

„Edi Iordănescu e un antrenor care are vorbele la el și care știe să lucreze cu jucătorii lui. Să ne întoarcem în timp și să vedem echipele la care a lucrat el, echipe cu probleme, unde a reușit să scoată maximum. 

Problema nu cred că e la antrenor, eu sper să nu fie la jucători! Eu cred că avem un antrenor bun la echipa națională, care, din punct de vedere al discursului, știe să își motiveze echipa.

E un moment important pentru noi, a spus foarte bine diferența dintre fotbalul nostru și cel israelian. Mie doar de asta îmi e frică, de această emulație care s-a creat în jurul rezultatelor echipelor naționale ale Israelului, fie că vorbim de U19, U20, U21, echipe naționale care au dat acum jucători.

Are loc un schimb de generații la națională și ăsta e un lucru periculos, pentru că cei care vin sunt mai tineri, vin cu entuziasm și foame de rezultate. 

Asta nu e puțin la nivelul echipelor naționale, plus echipele lor de club care sunt în cupele europene”, a declarat Florin Prunea, la Digi Sport Special.

VIDEO. Match Preview România - Israel

Citește și: 

Singurul român care joacă în Kosovo, avertisment pentru naționala lui Edi Iordănescu: „Vin la București să câștige” + Fotbalistul de care se tem kosovarii

Israel, antrenament cu ofițerii Mosad! Probleme pentru vedeta naționalei + cu cine s-a întâlnit Benayoun

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
parachioara5
parachioara5  •  09 Septembrie 2023, 11:17

Edy este un antrenor slabcare nu stie sa vorbeasca ...el vrea numai bani ...nu i pasa de rezultat stie ca o sa fie reales indiferent de situatie ...

cr_portal
cr_portal  •  09 Septembrie 2023, 09:54

Deci Prunea, care a fost în lotul naționalei, nu știe că aceasta are selecționer, nu antrenor. Măi, Prunea, selecționerul alege (selecționează) jucătorii lotului național de la mai multe cluburi, astfel încât să formeze o echipă competitivă, după ideile lui. Nu el antrenează acei jucători, ci antrenorii de la cluburile acestora.

Mosh.Gerilla
Mosh.Gerilla  •  09 Septembrie 2023, 09:33

În 1994, înainte de România - Suedia, și noi ne-am temut de Prunea să nu ne facă figura! Cum e o vorbă, de ce ne-a fost frică n-am scăpat!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează