FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERILE FRF

Fostul președinte al FRF surprinde după alegeri: "Aș fi înclinat spre Burleanu!"

Răzvan Burleanu și Mircea Pascu, înaintea alegerilro FRF FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor
Răzvan Burleanu și Mircea Pascu, înaintea alegerilro FRF FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 20 aprilie 2018 08:56

Mircea Pascu, președinte al FRF în 1990, a explicat care au fost, în opinia sa, motivele rezultatului alegerilor de miercuri.

La 84 de ani, Mircea Pascu, cel care a condus FRF timp de 6 luni, în perioada februarie-august '90, a fost cel mai vârstnic personaj care a participat, ca invitat, la Adunarea Generală a FRF din 18 aprilie 2018. Și oferă o informație inedită: "Acum, în 2018, am împlinit fix 50 de ani de când am participat la prima mea Adunare Generală a FRF. Se întâmpla în 1968, când am votat în calitate de secretar al clubului Jiul Petroșani".

"Avertizat de fiica sa"

Apoi povestește cum a trăit ziua votului. "Când am plecat de acasă spre Casa Fotbalului, nu aveam un favorit clar. Eram doar curios ce va urma. Fiica mea, Mihaela, care lucrează în publicitate, mi-a dat un prim semn. Îmi spunea că, după părerea ei, publicitatea pe care și-a făcut-o Burleanu a fost superioară celei a lui Lupescu și că asta va conta decisiv. Părerea ei era foarte clară".

"Lupescu a început prea târziu"

Experimentatul om de fotbal a explicat care au fost, în opinia sa, motivele înfrângerii lui Lupescu. "M-a surprins diferența, mă așteptam la o luptă mai strânsă. Dar, după părerea mea, totul are o logică. Ionuț Lupescu a pornit prea târziu în campanie. În cei 7 ani petrecuți la UEFA, el avea repere continentale, mondiale chiar, dar nu știu dacă le mai avea pe cele din fotbalul românesc. Acesta a fost un handicap, care s-a dovedit insurmontabil. Apoi a greșit și cu alăturarea de Mircea Sandu, un personaj care nu avea cum să-i aducă servicii". Chiar și așa, Pascu e de părere că "Lupescu este un tip deosebit. A pierdut alegerile, dar a câștigat o experiență unică".

"Burleanu a ridicat foarte mult Federația"

Referindu-se la Burleanu, Mircea Pascu spune că președintele în exercițiu "a avut avantajul că a fost aici, că a cunoscut mai bine oamenii, le-a oferit avantaje, i-a încurajat, în special pe cei din fotbalul mic, la feminin, la futsal. De aceea, el reprezenta o certitudine, Ionuț Lupescu doar o prezumție. Aici s-a făcut diferența. Burleanu a mai avut un avantaj. Ca organizare a sistemului administrativ, el a făcut în federație mai mult decât orice președinte de dinaintea lui. Eu nu am avut drept de vot, dar, punându-le pe toate în balanță, aș fi înclinat spre Burleanu. Dar Lupescu să nu renunțe. Va veni și rândul lui".

"Numele lui Lupescu nu a fost de ajuns. Nu poți să explici cuiva programul tău în câteva ore și să-l și convingi. N-ai timp să detaliezi, să simți reacția oamenilor. Ionuț avea nevoie să stea în fiecare loc 3-4 zile, să vorbească mai mult cu alegătorii"Mircea Pascu, fost președinte FRF

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
gizeh
gizeh  •  20 Aprilie 2018, 09:47

'Răul' s-a consumat.

dubluv
dubluv  •  20 Aprilie 2018, 09:18

simpatic titlul GSP care considera ca declaratia lui Pascu (neutra, logica, argumentata) - "surprinde". Asa o fi la GSP: logica surprinde.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează