FOTBAL  »  NATIONALA  »  KAZAHSTAN - ROMÂNIA, AZI, 19:00, TVR1, GSP.RO

Fotbal indoor! Gerul nu e o mare problemă la Astana: cu ce se vor confrunta tricolorii în timpul meciului cu Kazahstan

Aseară tricolorii au luat primul contact cu stadionul închis în întregime
Aseară tricolorii au luat primul contact cu stadionul închis în întregime

Articol de - Publicat marti, 11 octombrie 2016 00:00

Gerul nu e o mare problemă la Astana, fiindcă stadionul va fi acoperit complet, ceea ce generează alt neajuns: se împuţinează aerul.

Există turnee de tenis disputate tradiţional în sală, sunt şi concursuri de atletism efectuate în aceleaşi condiţii. Fotbal în sală nu există oficial. Sau e futsal! La Astana se joacă indoor fotbal normal, chiar în preliminariile Campionatului Mondial.

Nu circulă aerul

Vremea impune folosirea acoperişului retractabil. Pentru ora meciului, 22:00 în Kazahstan, se anunţă lapoviţă şi pot fi un grad sau două peste zero. Cu acoperişul tras e mai puţin frig pe stadion, dar şi mai puţin aer, încă un detaliu la care fotbaliştii români trebuie să se adapteze.

Astana Stadium e închis complet, nu ca Arena Naţională. La Bucureşti intră aer suficient pe stadion chiar dacă se închide acoperişul, fiindcă la capătul inelului al doilea e o diferenţă de nivel între construcţia propriu-zisă şi acoperiş, arena nu e niciodată închisă complet, cum va fi cea din Kazahstan în seara asta.

Oraşul e impresionant, locuitorii sunt săraci

"Tricolorii" au luat contact cu condiţiile speciale aseară, la singurul antrenament pe care gazdele l-au permis pe Astana Stadium. Arena de 30.000 de locuri nu va fi plină. "S-ar fi umplut dacă ar fi venit Germania, cu România nu e la fel de interesant", a explicat un localnic de ce interesul nu e foarte mare pentru acest meci.

Banii constituie, de asemenea, o problemă. Astana impresionează cu clădiri SF, unele tapetate în exterior cu ecrane uriaşe, altele construite în stiluri extravagante, însă kazahii nu se lăfăie în bani. Majoritatea locuitorilor trăiesc cu 150-200 de dolari pe lună, atât e un salariu mediu.

"Cred că e mai bine că o să fie tras acoperişul, aşa va fi mai cald. Suntem profesionişti, asta înseamnă că trebuie să ne adaptăm la orice fel de condiţii"
Alexandru Chipciu, mijlocaş România

"Dacă m-am obişnuit cu vremea din Astana? Voi v-aţi obişnui cu frigul? Nu cred! Cum poţi să te obişnuieşti?"
Christoph Daum, selecţioner România

kazakhstan romania

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
haideusicfr
haideusicfr  •  11 Octombrie 2016, 11:47

Una dintre firmele posibile finantatoare a echipei de fotbal este ..Rompetrol. A fost pusa pe picioare de Dinu Patriciu ,a vandut-o cu aproape 2 miliarde euro ( sau dolari) ,a transformat-o in firma europeana. Dupa care nevasta-sa a cerut divortul Nimic mai frumos ,l-a stiut cu bani dupa divort trebuiau impartiti ,dar asta e o alta chestiune, omul s-a imbolnavit si a murit. A ramas Rompetrolul care are statii de benzina si inFranta ,e o afacere garantata ,petrolul la sigur ,romanii lucraza in Romania,asta e viata...legata cu ata.

dinamo100
dinamo100  •  11 Octombrie 2016, 09:38

E clar, jocul intr-un spatiu inchis face respiratia mai dificila, iar pentru cei care nu-s obisnuiti (adica romanii) jocul devine foarte greu. Asa e, cand am jucat cu Elvetia in '94 pe un stadion inchis, romanii s-au tarat pe teren.

lapusneanul
lapusneanul  •  11 Octombrie 2016, 09:10

e de rau, ultima data cand am jucat indoor am luat 4-1 de la helveti...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează