FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FOTO Arătura Cluj Arena » După Festivalul Untold gazonul arată groaznic: până la meciul cu Muntenegru mai sunt doar 24 de zile

Aşa arată acum gazonul de pe Cluj Arena // Foto: ziuadecj.realitatea.net +4   FOTO
Aşa arată acum gazonul de pe Cluj Arena // Foto: ziuadecj.realitatea.net

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2016 00:00

După Festivalul Untold, unde sute de mii de oameni au dansat patru zile la rând, gazonul arată groaznic, iar până la meciul "naţionalei" cu Muntenegru mai sunt doar 24 de zile.

Emoţii mari pentru FRF şi noul staff tehnic al "naţionalei", condus de Christoph Daum, înainte de meciul de debut din campania de calificare la CM 2018, din 4 septembrie, cu Muntenegru, pe Cluj Arena. Culmea, chiar după o acţiune a unuia dintre partenerii celor de la Casa Fotbalului!  

Gazonul de pe Cluj Arena arată groaznic după Festivalul Untold din 4-7 august, unde au participat aproximativ 300.000 de spectatori, care au dansat până la epuizare pe muzica mixată de unii dintre cei mai importanţi DJ ai lumii, printre care Armin van Burren, Tiesto şi Afrojack.

Primul a şi strâns cei mai mulţi fani, 80.000 de împătimiţi ai muzicii de acest gen invadând arena şi suprafaţa de joc, inclusiv pista de atletism, în seara de 6 august. Consecinţa? Gazonul arată groaznic!

Untold n-a respectat contractul

Pentru evenimentul recent încheiat, între Untold şi administratorii Cluj Arena a fost încheiat un contract ferm în care organizatorii se obligau să protejeze suprafaţa de joc şi pista de atletism, în caz contrar urmând să achite toate costurile pentru refacerea acestora.

În plus, tot Untold se obliga ca, în orele dintre spectacole, care au avut loc de seara până spre dimineaţă, să ridice acele panouri speciale, acel portafloor, pentru ca iarba să poată respira.

"Nu au făcut acest lucru, iar acum îi va costa mai mult. Au fost aici cei de la Untold, managerul lor, Bogdan Buta, a văzut ce s-a întîmplat, în ce stare e gazonul şi a fost de acord să plătească tot. Este timp să se refacă gazonul până la meciul cu Muntenegru, dar trebuie ca Untold să bage bani serioşi", a confirmat Radu Raţiu, administratorul de la Cluj Arena.

Încă un amănunt: Untold a închiriat Cluj Arena pentru 15 zile, plătind câte 10.000 de lei pe zi, inclusiv utilităţile, în condiţiile în care chiria încasată aici pentru un meci de fotbal se ridică la 7.000 de lei.

"Problema este că acum cei de la Untold nu pot elibera arena până în seara zilei de 10 august, cum e stipulat în contract. Mai au să demonteze scena şi portafloorul de pe pista de atletism. Asta îi va costa în plus iar", a adăugat Raţiu.

"În 20 de zile se reface gazonul"

Pentru refacerea suprafeţei de joc de pe Cluj Arena, cei de la Untold au încheiat deja un contract cu o firmă specializată, Eco Gardner Cosnstruct, din Cluj.

"Din experienţa noastră, se poate rezolva problema gazonului până la ora partidei cu Muntenegru. Miercuri dimineaţă începem operaţiunile. Estetic şi funcţional, gazonul se va reface. Vom face verti-drenare, operaţiuni de drenare pe verticală, la 15 centimetri adâncime, să nu afectăm instalaţia de încălzire. Se vor face patru fertilizări o dată la trei zile, patru supra însămânţări, două tratamente cu fungicide, aerări. În mod normal, gazonul şi-ar reveni natural în maximum 20 de zile. Aşa, cu toate operaţiunile pe care le vom face, ar putea să dureze chiar mai puţin", a precizat managerul de la Eco Gardner, Mircea Crăciun, inginer agronom.

Untold şi FRF sunt parteneri

La începutul lui iunie 2016, FRF anunţa un nou parteneriat, de această dată cu Untold Festival. Proiectul principal, "Uniţi prin muzică. Uniţi prin fotbal!", a fost demarat prin apariţia primelor tricouri cântătoare pentru fani, prevăzute cu 5 variante de mesaje, dar şi un sistem prin care care suporterii pot face gălăgie la meciurile echipei naționalei, alegând din galeria de sunete vuvuzela, toba sau corul de suporteri.

"Eu le-am pus în vedere celor de la Untold că până pe 26 august să ne predea gazonul aşa cum a fost înainte de festival, în condiţii optime de joc. Nu ştiu cât o să-i coste, nu mai este problema noastră. Dacă până atunci nu vor fi gata, vor mai plăti pentru încă o fertilizare"
Radu Raţiu, administrator Cluj Arena

"Din estimările noastre, costurile minime pentru refacerea gazonului de pe Cluj Arena vor ajunge la treizeci de mii de euro plus TVA. Ar putea să fie cu câteva mii în plus, depinde de numărul de fertilizări necesare. Cei de la Untold au răspuns că vor achita tot"
Mircea Crăciun, manager Eco Gardner Construct

"Suntem în contact cu autorităţile locale de la Cluj şi avem toate garanţiile că suprafaţa de joc se va prezenta în condiţii optime pentru partida România- Muntenegru"
Gabriel Bodescu, secretar-general adjunct FRF

"Gazonul nu arată deloc bine, dar vom plăti conform contractului toate daunele. Am luat legătura cu o firmă de specialitate, iar iarba se va prezenta foarte bine la meciul cu Muntenegru"
Ștefana Giurgiu, purtător de cuvânt Untold

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
haideusicfr
haideusicfr  •  10 August 2016, 09:36
Postat de ang3ldev1l pe 10 August 2016, 09:03

Cum stim noi romanii sa ne punem bete in roate singuri. Atunci Arena Nationala de ce a mai fost construita, ca sa plimbam nationala prin tota tara ?

Pana mai acum vreo 2 luni arena aia *nationala* avea probleme.Pompierii nu-i dadeau avizul.Acuma a devenit extraordinara. Pana una alta daca gazonul nu e bun ar putea muta meciul in Gruia.Pe amaratul ala de staiod particular.Care are un gazon mai bun decat arena *ta* sau a*mea*.

bvd_magheru
bvd_magheru  •  10 August 2016, 09:27

Pai nu ca nu ti-o spun pentru ca 9 milioane de romani traiesc sub limita sartaciei si nici pentru ca liga mamliga e plina de insolvente, falimente, clone ale echipelor asa zis istorice sau ca la Olomipiada am ajuns printre ultimii ci mai ales ipocrizia din soceitatea de acolo !! Daca era unu, doi dinamovisti care sa tradeze culrile si sa joace pentru becali acum mai treaca mearga dar deja par cam multi !! Nu ma mai intereseaza nici gigi nici negoitza nici nimeni . Faptul ca ai disparut fc.bihor, timisoara, g;loria bistritza, soimii sibiu, fc brasov , fc arges, u craiova iar u cluj si cfr sunt in insolventa ma lasa rece . In rest caterinca cu voi clonele . Cum se zice la voi ? Mistouri cu valahul, bakunin . disperatul ala din ardeal uclujcfr , ovidiu 2003, clonele gen talp[a idului sau clonele tale nu arata decit ca sunteti niste nimicuri . Niste lasi si perversi deci romani autentici .

haideusicfr
haideusicfr  •  10 August 2016, 09:15
Postat de ang3ldev1l pe 10 August 2016, 09:03

Cum stim noi romanii sa ne punem bete in roate singuri. Atunci Arena Nationala de ce a mai fost construita, ca sa plimbam nationala prin tota tara ?

Nu aia e problema *de a plimba Nationala prin toata tara* ,mentalitate de bucurestean,ci faptul ca un *acolit* de-al vostru gazduit in Capitala 4 ani ,unde a facut destule prostii ,a stricat totul. Da ,gazonul se va reface a promis o firma de specialitate din ...Cluj.No aia firma si aia tema.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează