FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI

FOTO Au marcat şi la urne » Fiindcă se aflau în cantonament, jucătorii "naţionalei" au votat la Mogoşoaia

Fostul cuplu de stoperi de la Steaua, Chiricheș-Gardoș, s-a refăcut în secția de vot Foto: Cristi Preda +3   FOTO
Fostul cuplu de stoperi de la Steaua, Chiricheș-Gardoș, s-a refăcut în secția de vot Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 17 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 noiembrie 2014 20:44

Conduşi de Anghel Iordănescu, internaţionalii au spus că au venit la vot "pentru o ţară mai bună". Au lipsit cîţiva, printre care şi Sînmărtean, aceştia neavînd buletinele la ei


Agitaţie mare ieri, în jurul prînzului, în Mogoşoaia, la şcoala gimnazială din comună. Nu doar pentru că locul era înţesat de poliţişti şi localnici, care veneau la vot, ci pentru că se aflase că urmează să apară la urne şi "tricolorii". "Vine şi Sînmărtean?", "Dar Papp?".

Trecuse doar ceva mai mult de o zi şi jumătate de la victoria cu Irlanda de Nord, dar oamenii întrebau de eroii meciului. În jurul orei 14:00 au apărut. Îmbrăcaţi în treninguri, s-au strecurat prin mulţime, care s-a sfiit să-i oprească. În frunte, generalul, Anghel Iordănescu, undeva, în mijlocul jucătorilor, preşedintele Răzvan Burleanu, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, şi alţi trei colaboratori de la Casa Fotbalului. Lumea e dezamăgită. Sînmărtean nu a venit, dar Papp e acolo.

Iordănescu: "L-am ales pe cel în care am încredere!"
"Tricolorii" au venit cu declaraţiile completate. Iordănescu a intrat printre primii la urne. E obişnuit din perioada de politician. Stă la poze cînd introduce buletinul de vot în urnă.

Dumitru Moraru are emoţii. Cînd să iasă din cabină, i-a scăpat ştampila pe jos. O fi vreun semn? Oamenii îi pozează sau se pozează cu jucătorii, cu antrenorii. O doamnă din comisia electorală i-a strigat lui Iordănescu: "Să bateţi Danemarca!". "O batem dacă ne ajutaţi şi dumneavoastră", i-a răspuns selecţionerul.

"Am votat pentru progresul României, pentru o Românie puternică şi unită! Am votat cu cel în care am încredere!", a declarat Tata Puiu. Burleanu a fost chiar peste: "Am venit împreună cu echipa naţională la vot ca să dăm un exemplu să iasă oamenii la vot, e un drept, dar şi o responsabilitate, înainte de a fi fotbalişti, antrenori sau conducători de fotbal. Am venit să dăm un exemplu de încredere şi speranţă!".

Totul a durat doar 15 minute. "Tricolorii" s-au grăbit să se întoarcă în autocar. Pe drum au mai făcut poze cu fanii. În jurul lor, răzleţ se mai auzea un "Hai, Steaua!", "Hai, Dinamo!". Sau "Hai, România!".

6 absenţi
N-au venit la vot chiar toţi "tricolorii", cu 6 mai puţin. Sînmărtean, Keşeru, Moţi, Maxim, Silviu Lung jr. şi Chipciu au rămas la cantonament pentru că nu au avut buletinele la ei. Unii aveau paşapoarte, dar au fost anunţaţi că nu se putea vota cu ele.


"Am votat ca să fie bine!"
Răzvan Raţ, căpitanul "naţionalei" României

"Am venit la vot ca să aleg un partid şi o Românie mai bună!"
George Puşcaş, mezinul lotului României

"Am votat pentru viitorul copiilor mei!"
Florin Gardoş, fundaş echipa naţională

"Am venit la vot pentru o ţară mai bună. Chiar dacă unii jucăm în străinătate, tot aici e acasă, tot români sîntem"
Ovidiu Hoban, mijlocaş echipa naţională

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close