FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

FOTO Bălăriile de Excelență » Un milion de euro aruncați pe fereastră de FRF: "E jenant ce e acolo!"

Baloţii de teren sintetic zac într-un colţ al complexului +3   FOTO
Baloţii de teren sintetic zac într-un colţ al complexului

Articol de - Publicat marti, 03 octombrie 2017 09:00

Terenul pe care urma să-și desfășoare activitatea Centrul de Excelență de la Deva e abandonat, fiind năpădit de buruieni. FRF a apucat să ”investească” circa 100.000 euro!

În primăvara lui 2016, FRF anunța cu surle și tobe lansarea unui nou Centru de Excelență la Deva, în parteneriat cu autoritățile locale. Entitatea urma să funcționeze pe plan local sub umbrela Colegiului Sportiv "Cetate". Între timp însă, proiectul s-a prăbușit: Centrul n-a primit Certificat de Identitate Sportivă, iar Primăria și-a retras participația în urma unui control al Curții de Conturi Hunedoara, care a semnalat că e ilegală finanțarea în asocierea gândită de Federație.

Pasul înapoi se întâmpla în primele zile ale lui 2017, când șefii municipiului anunțau că nu se mai pot asigura cheltuielile asumate inițial: cazarea și masa sportivilor și a staff-ului, transportul la acțiunile interne, întreținerea bazei sportive.

"E jenant ce e acolo"

În urma poveștii a rămas însă un peisaj jalnic. Bălăriile au năpădit suprafața pe care începuse să se monteze covorul sintetic, achiziționat din fonduri federale. Alți zeci de baloți zac părăsiți în incinta complexului, sortiți degradării. Totul pare abandonat. FRF a apucat să "investească" aici în jur de 100.000 de euro, spun surse din Deva!

Actualul primar al orașului, Ovidiu Moș, admite că "e jenant ce e acolo! Mai bine lăsam iarbă naturală. E și Aqualand în apropiere, turiștii care folosesc telecabina văd de sus fix deranjul de pe acel teren. Ne revine nouă de acum înainte să punem totuși în funcțiune suprafața de joc, inclusiv în beneficiul celor circa 300 de copii care evoluează la clubul Cetate".

Municipalitatea preia singură finalizarea terenului

Primăria ar urma să aloce acum în jur de 90.000 de euro pentru a aduce terenul în stadiu de folosire, cu un accesoriu suplimentar neprevăzut anterior: instalație de nocturnă.

"Am făcut un contract separat cu federația pentru a finaliza noi construcția", completează edilul Devei. Până să se blocheze proiectul, municipalitatea ar mai fi băgat încă circa 70.000 de euro în asocierea falimentară cu FRF.

"Proiectul trebuia să se finalizeze la 1 iulie 2016, dar nu s-a mai terminat niciodată. Cred că terenul poate fi executat în trei săptămâni dacă încep lucrările, fiindcă oricum avem nevoie de el, cu sau fără Centru de Excelență. Nu știu dacă mai pot fi însă folosite materialele de acolo"
Adrian Liga, director CNS Cetate Deva

300.000 €ar fi trebuit să fie bugetul anual al Centrului de la Deva: Primăria și FRF urmau să contribuie în mod egal cu câte 150.000 de euro pentru susținerea activității

Demarat în 2015, cu Centrele de Excelență de la Timișoara și Tg. Mureș, proiectul juvenil federal a mâncat circa un milion de euro înainte să capoteze! FRF a încercat să dea drumul și la locațiile centralizate de la Buzău și Deva, unde apucaseră să se constituie inclusiv loturile, dar totul a căzut din cauza barierelor legale privind funcționarea Centrelor. Finalmente, federația merge mai departe cu bazele de la Timișoara și Tg. Mureș, transformate în Centre de Pregătire, finanțate exclusiv din fonduri proprii. Au dispărut însă dintr-un foc 60 de copii opriți inițial în primele două centre.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
smdb
smdb  •  03 Octombrie 2017, 11:33

Rusine mos ioanitoaia, rusine tie si trupetilor tai pentru ce faceti! E destul sa vezi tenta mosneagului daca te gandesti ca loveste in Burleanu zilnic pe care-l considera vinovat de tot si de toate (de la fotbal la traficul din Bucuresti si incalzirea globala), asta in timp ce acelasi mosneag a scris 0 (zero) articole despre nesimtirea nasului Sandu si a lui renta viagera strigatoare la cer, dar perfect in linie cu domnia lui peste FRF timp de aproape 2 decenii. Rusine ioanitoaia! Rusine jesepe! Rusine presa din RO! Rusine! Rusine! Rusine!

smdb
smdb  •  03 Octombrie 2017, 11:28

:)))) Se pare ca lui ioanitioaia nu-i mai ajunge rubrica lui, acum si-a pus si "trupetii" sa traga in Burleanu din toate pozitiile. S-a luam pe rand. Din titlu ni se spune ca au fost 1 mil. de euro aruncati pe fereastra (din rea-vointa, prostie sau nepasare de FRF), si in dulcele stil al click-bait-ului (stiut prea bine de trupetii mosului) ne lasa sa credem ca toti au fost risipiti la Deva. Ca sa aflam din articol ca de fapt la Deva FRF "a apucat" sa investeasca doar 100.000 de euro, ba mai mult proiectul s-a oprit nu din cauza FRF ci din cauza statului care a considerat ca este ilegal ca primaria sa dea 150.000 pe an pentr un centru de copii si juniori. Asta in timp ce aceluiasi stat, i se pare perfect in regula sa dea aceasi suma de bani unor fotbalisti de 40 de ani din Liga a 4-a (primaria sector x, Academica Rapid), sau alte multe sute de mii de euro pe an unui club de handbal profesionist (CSM Bucuresti). Dar bineinteles, dupa ioanitioaia si "trupetii" lui, Burleanu e de vina. Undeva spre sfarsitul articolului aflam si ce e cu suma de 1 mil. de euro si anume faptul ca asta e suma pentru toate centrele infiintate in total, nu cel de la Deva. Mergand mai departe "trupetii" mosului ne spun ca "proiectul [...] a capotat", "altminteri" in afara de cel de la Deva, realitatea e ca restul merge mai departe, lucru recunoscut chiar de trupeti cateva randuri mai jos. Urat si rusinos ce s-a ajuns cu presa din Romania, pre

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  03 Octombrie 2017, 11:25

Cum naiba fac 1 milion investitiile adunate de 90.000 si 70.000 euri? Un nou "articol" tras la comanda.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează