FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA

FOTO Gazdele n-au fost primitoare cu românii » Ofensivă în roşu, alb şi verde

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2015 00:00

Chiar şi fără mulţi ultraşi, maghiarii au făcut o atmosferă incredibilă înaintea meciului de aseară.

Un "Ria, Ria, Hungaria!" cum n-a mai fost răcnit de multă vreme. O fi Groupama Arena mică pentru dorinţele fanilor vecini, însă e compactă şi orice scandare se aude ca pe vechiul Nepstadion, arena de legendă a Budapestei.

România n-a primit pîine şi sare la primul ei meci pe bijuteria vecinilor. Ci gîturi iritate şi priviri injectate. Lumea a venit la stadion cu două ore înainte de meci. Iar ieşirea la încălzire a fost un adevărat început de meci: cei 20.000 de maghiari au folosit coregrafia, un steag uriaş. Întins pe două peluze şi o tribună!

Lupte şi imnuri nerespectate

Ultraşii români au repetat incidentele din trecut şi s-au încăierat chiar între ei, sub privirile maghiarilor. Iar jandarmii unguri au umplut colţişorul alor noştri. "Deşteaptă-te, române!" a fost fluierat, într-o tradiţie nefericită, perpetuată de la meci la meci, indiferent de cine este organizator.

Nerăbdarea gazdelor s-a văzut la ultima strofă a imnului lor. Pe care n-au mai aşteptat-o, au acaparat-o imediat cu aplauze, în vreme ce jucătorii au trecut la strînsul de mîini!

Şicane în afara stadionului

Pînă să ajungem la Groupama Arena, grupuri de fani ne-au oprit şi ne-au pus întrebări în maghiară. Dacă nu le răspundeam, aceştia deveneau agresivi şi ne adresau injurii. Fan-zone-ul fanilor români a fost păzit incredibil, cu multe cordoane de jandarmi, şi amplasat la mare distanţă de zona maghiarilor.

Bătaie în parcul Nepliget

O parte a ultraşilor maghiari n-au venit la meci, boicotînd Federaţia pentru mutarea meciurilor "naţionalei" pe stadionul ultramodern Groupama. Unde nu pot introduce la fel de uşor materiale pirotehnice! Aceştia au văzut meciul la un ecran uriaş în parcul de lîngă, Nepliget, însă s-au ciocnit, şi aici, cu forţele maghiare.

Oaspete de seamă

UEFA a avut un reprezentant cu nume aseară. Giorgio Marchetti, directorul de competiţii al forului continental, a fost prezent la meci. Acesta a dat mîna cu directorul Gazetei, Ovidiu Ioaniţoaia. Cei doi s-au întîlnit şi săptămîna trecută la Monte Carlo, acolo unde au participat la tragerea la sorţi a grupelor UEFA Champions League şi la decernarea titlului de cel mai bun jucător al Europei.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
khal_37
khal_37  •  05 Septembrie 2015, 12:56

Dinamovistilor în prima linie la fel cum au fost și pe Național Arena când si-a lansat protectorul lor victir viorel monta candidatura...

travka
travka  •  05 Septembrie 2015, 11:45

pacat ca nu i am batut pe ***, oricum Transilvania e in Romania hahahahahahah

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

aquadig
aquadig  •  05 Septembrie 2015, 11:12

daca a dat mana cu directorul gazetei....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close