FOTBAL  »  NATIONALA  »  MEDIA ON-LINE FRANCEZĂ A COMENTAT ACID DUELUL DE LA BUCUREŞTI

FOTO Gazonul de pe National Arena a fost groaznic. Presa franceză ne face praf

Gazonul a arătat ca un +17   FOTO
Gazonul a arătat ca un "cîmp de cartofi" în opinia presei franceze

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 09:48

Toate publicaţiile au evidenţiat că, afectate şi de starea precară a terenului, ambele echipe au dezamăgit tare

N-a existat publicaţie importantă din Hexagon care să nu fi oferit on-line informaţii din meci. Tonul l-a dat "L'Equipe". Acesta şi-a lansat comentariul pe site încă de la ora locală 17:34 (un ceas mai tîrziu la noi). Primul comentariu a fost legat de inaugurarea " Naţional Arena". A venit apoi declaraţia lui Lloris, "sigur va fi atmosferă de sărbătoare", urmată de diverse note generale. Alte surse media au pornit către startul partidei.

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO INCREDIBILĂ CU STAREA ÎNGROZITOARE A GAZONULUI DE PE NAŢIONAL ARENA

"Gazonul a fost un cîmp de cartofi"

"Singura satisfacţie a noastră a fost că Franţa nu a pierdut un meci pe care nu au reuşit să-l câştige. Arena Naţională este un paradox. Cum poate un stadion de asemenea importanţă să aibă un gazon ca ăsta? Sigur, câmpul de cartofi pe care a evoluat naţionala Franţei nu poate explica în totalitate jocul oaspeţilor. Periculoşi mai ales pe contre, românii au fost total dezinteresaţi de posesia balonului", a scris L'Equipe.

"Joc afectat"
Şi jocul a început. Prima remarcă, generală, în minutul 2: "Gazonul e într-o stare proastă. Nu-i comod să te ţii pe picioare. Trebuie să te propteşti bine ca să pasezi". Consecinţa? "Francezii au debutat slab. Angajamentul românilor şi terenul îi perturbă" ("France Football").

Situaţia s-a agravat. "Gazonul e cu adevărat foarte degradat. Ambele echipe au mari dificultăţi în trasmiterea mingii", a scris "L'Equipe" (min. 17), completat de "Le Figaro": "Starea terenului afectează deja jocul. În curînd va deveni imposibil să se joace la sol".

"De lucru la pauză"
Între timp, s-a notat că "posesia e a Franţei, care nu are însă deloc ocazii", în faţa unor adversari "ce par mai mulţi". În plus, "Ce imprecizii în jocul francezilor! Pasele nu ajung la destinaţie. E o seară foarte liniştită pentru Tătăruşanu" (agenţia "sport24"). Totuşi, "în sfîrşit, chiar dacă fără viteză, oamenii lui Blanc fac să circule bine mingea" (min. 32, "Le Monde").

Insuficient. "Blanc e îngrijorat pe bancă. Formaţia sa nu găseşte soluţii pentru destabilizarea rivalilor", a indicat "France Football", iar "Le Monde" a anticipat: "Pierderea mingilor şi preluările aproximative se multiplică. Îngrijitorii terenului vor avea cu siguranţă multă treabă la pauză". Şi s-a intrat la vestiare "după o primă repriză insipidă, disputată pe o suprafaţă jalnică" ("Sport24").

"Un bun Luchin"
La reluare, "deşi se neutralizează, ambele echipe sînt mai active, pornite spre atac, în special Franţa. Ritmul a crescut". Bile negre: "Valbuena nu se vede, Ribery e izolat, bine păzit de un bun Luchin" ("France Football").

Nimic esenţial nu avea să se mai întîmple. Concluzia: "Meci slab, cum rar s-a văzut. De uitat! Franţa încă tremură, România, care nu a arătat mai nimic, nu prea are de ce".

France Soir a comentat că "slabi tehnic şi apatici, francezii au smuls un egal amărât pe un gazon dezastruos". "Un 0-0 care nu li se potriveşte. Pe un teren care arăta ca un câmp de cartofi după un sfert de oră de joc, Franţa n-a părut prea decisă să ia cele trei puncte.

"Gazon blestemat", a titrat L'Express: "Sub crampoanele jucătorilor, gazonul s-a rupt, arătând mai degrabă ca o grădină presărată cu muşuroaie de cârtiţe".

Nici ziarul 20 minutes nu a fost mai indulgent cu starea gazonului de pe Naţional Arena: "Terenul a fost un adevărat câmp de cartofi", a scris publicaţia franceză.

"Terenul a fost impracticabil. Cele două echipe s-au chinuit să ofere spectacol"
"L'Equipe", ziar francez

"Joc ilogic, nimic ofensiv. Şi gazonul, dramatic, nu e singurul responsabil"
"Le Monde", ziar francez

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
stef1997
stef1997  •  07 Septembrie 2011, 11:11

Mai taceti cu fazele ca Razvan Lucescu a facut praf nationala. In primul rand el era de cateva meciuri la nationala si l.au dat afara. Era inca in stagiul de constructie al nationalei. Juca defensiv, testa, juca si ofensiv, testa... A aratat la meciul cu Bosnia ( 3-0 ) ca poate castiga detasat. De il mai lasa nea` Sandu toata perioada de preliminarii CE2012, nationala ajungea mare. Asa ca mai taceti. O sa vedeti voi ce va face din RAPID in 2 ani.

vdreams
vdreams  •  07 Septembrie 2011, 11:06

Ce mai jurnalism, de ce preluati doar frazele din presa franceza care constata, ca si cea din Romania faptul ca gazonul nu a fost pregatit pentru meci ? De ce nu spuneti ca in presa din Franta au scris despre stadion ca este magnific ? (Le Parisien de exemplu). Iar titlul in opinia mea nu are nicio legatura cu realitatea. Oricine are curiozitatea sa deschida un ziar francez si cunoaste limba poate vedea ca mai mult se leaga de echipa lor nationala decat de gazon. Cat despre gazon, nu am cunostinte in domeniu ca majoritatea comentatorilor de pe aici vad, nu stiu de ce a aratat asa, dar eu cred ca nu trebuia sa se joace acolo daca situatia era cunoscuta.

brod
brod  •  07 Septembrie 2011, 10:56

se mai mira cineva de mizeria pe care romania o arata la tot pasul? coada sus, dar râia e cât coteţul... şi ăştia nu ştiu că dl. oprişan e recidivist, pe acelaşi stadion, la 8 ani distanţa, când a vopsit nisipul cu verde, ca să pară iarbă! iar mircea sandu şi oprescu au declarat că "gazonul a fost destul de bun"!? dacă-i aşa, şi rezultatule la fel de bun ca şi gazonul.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează