FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

FOTO OFICIAL FRF i-a plătit școlarizarea șefului AJF Timiș: "N-aveam bani. Care-i problema dacă m-a ajutat FRF?"

Romeo Malac
Romeo Malac

Articol de - Publicat marti, 10 aprilie 2018 09:08

În perioada octombrie 2017 - martie 2018, Romeo Malac a urmat cursuri postuniversitare de management sportiv la Universitatea din Arad. Federația i-a achitat taxa de 1.500 lei, iar Malac va veni să voteze în aprilie pentru șefia FRF.

Plocoanele federale servite înaintea alegerilor din aprilie 2018 ajung până la limite ridicol-jenante. Documente contabile FRF arată cum, la începutul acestui an, administrația Burleanu i-a achitat șefului AJF Timiș, Romeo Malac, taxa pentru cursurile postuniversitare de management sportiv la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad.

Este vorba despre 1.500 de lei, pe care federația i-a virat lui Malac pe 16 ianuarie 2018 printr-un cont din Banc Post. Explicația de pe extras sună astfel: "Plată bursă cf. contract studii postuniversitare Malac Romeo".

"N-aveam bani să achit taxa"

La momentul plății, Malac era doar candidat la șefia AJF Timiș, unde alegerile s-au desfășurat pe 24 februarie. Fost "vice" în timpul ex-președintelui Dănuț Lața, care conducea fotbalul timișorean încă din 1991, Malac a câștigat detașat în fața contracandidaților săi, cu 87 de voturi din 121 posibile. Victoria lui era considerată o formalitate încă din perioada anterioară scrutinului.

Malac recunoaște că a primit banii de la federație pentru postuniversitare: "Am început cursurile prin octombrie și le-am terminat în martie. Am făcut o cerere la FRF să-mi ofere o bursă și au acceptat. N-aveam bani să achit taxa. Care-i problema dacă m-a ajutat FRF? N-am ce să ascund. Eu sunt absolvent al unei facultăți de sport la Timișoara, am mai făcut tot aici un master și o postuniversitară pe management sportiv, dar am zis să repet cursurile la Arad, ca să fie acolo! Federația mi-a pus banii într-un cont și apoi eu am plătit mai departe la Universitate".

11 extras de cont

Și-a plasat fiica drept directoare la un proiect cu FRF

Actualul șef al AJF Timiș a fost administrator al stadionului "Dan Păltinișanu", iar "mariajul" de acum cu FRF nu este o premieră. În toamna lui 2014, la recomandarea lui Romeo Malac, federația a intrat într-un proiect pe fonduri europene cu Primăria din comuna Dumbrăvița, lângă Timișoara, unde primar este și în prezent fratele președintelui AJF Timiș, Victor Malac. Scop: construirea unui "balon", care să fie folosit pentru juniori și pentru închiriere.

Parteneriatul s-a desfășurat prin fundația "Fotbal pentru comunitate", iar la sfârșitul anului 2015, portalul debanat.ro sesiza anomaliile legate de investițiile de la Dumbrăvița: "De la bun început, nepotismul și-a făcut loc prin numirea lui Romeo Malac în postul de director, acesta fiind urmat de Roxana Cismas Malac, fiica sa și nepoata primarului Victor Malac".

"Echipament sportiv pe filiera Bodescu"

Aceeași sursă nota: "Incluziunea socială este capul de afiș al proiectului. Sau ar trebui să fie. Cele 15 persoane care fac parte din proiect încasează salarii în fiecare lună, dar nu se prezintă la locul de muncă. Nu se știe exact câți rromi sunt angajați la fundație, deși în proiect este specificat clar că trebuie să fie cinci persoane care fac parte din această etnie. Nu au fost organizate acțiuni de promovare. Din cauza lipsei de activitate, bugetul din încasările în urma închirierii terenului sintetic este aproape inexistent. În ciuda încasărilor minuscule, fundația a achiziționat mai multe seturi de echipament sportiv pe filiera lui Gabriel Bodescu, principalul consilier al lui Răzvan Burleanu, președintele FRF".

Până la închiderea ediției, FRF nu a oferit niciun comentariu referitor la motivul finanțării cursurilor lui Romeo Malac. 

11 burleanu arad2

Prima serie: 28 de absolvenți

În toamna trecută, FRF lansa un curs de "Management sportiv – Administrator structuri sportive" în parteneriat cu Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad. La deschidere a participat chiar președintele federației, Răzvan Burleanu, alături de conducerea instituției de învățământ. Prima serie, cu 28 de persoane, a absolvit postuniversitara în luna martie, iar printre cei care vor obține diplomele se numără, în afara lui Romeo Malac, nume cunoscute din fotbalul românesc: Sorin Drăgoi, ex-președinte Poli Timișoara și fost candidat la conducerea LPF, Radu Birlică, actual președinte Poli Timișoara, Codru Grădinaru, director general UTA, sau Alexandru Rolea, ex-arbitru și ex-conducător la Poli și Chiajna. 

"Cursurile de la Arad au avut un nivel pe alocuri jenant. În plus, a existat, de exemplu, un prieten al lui Gabriel Bodescu de la FRF care a venit doar la deschidere și apoi direct la examen. A trecut fără probleme! O sfidare!"sursă GSP

16.435 lei a câștigat fiica lui Romeo Malac, Roxana, de la fundația "Fotbal pentru Comunitate", potrivit declarației de interese completată în 2016 de actualul șef AJF Timiș, care era șef serviciu la Direcția Prestări Servicii Timiș

Reacția Federației române de fotbal

"Bună ziua,

Mai jos aveți raspunsurile la cele două întrebări ale dumneavoastră:

1) Federația Română de Fotbal confirmă acordarea unei burse pentru participarea la cursurile de ”Administratori de Structuri Sportive”, la Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad, către domnul Romeo Malac, în cadrul unuia dintre programele de formare continuă oferite de FRF, după modelul UEFA.

2) FRF oferă în mod constant membrilor afiliați cursuri și activități de formare, după modelul cursurilor organizate de UEFA. Intenția este ca un număr cât mai mare de manageri și specialiști din fotbal să beneficieze de această ofertă.  Cursurile de ”Administratori de Structuri Sportive” vin în completarea unor proiecte organizate în parteneriat cu UEFA, precum ”Football Mangement Scheme”, derulat în perioada 2015 - 2017, sau ”Certificate in Football Management”, organizat în anul 2017, precum și a cursurilor postuniversitare de Management Sportiv și Marketing Sportiv, organizate în colaborare cu Academia de Studii Economice. Contingentul de burse prevăzute la fiecare ciclul de cursuri organizate împreună cu partenerii noștri academici poate acoperi între 20% și 100% din locurile disponibile.

Vă mulțumim!

Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cneius
cneius  •  10 Aprilie 2018, 12:11
Postat de cpt.ahab pe 10 Aprilie 2018, 10:18

Ca să vezi unde-i fruncea Banatului! La malaci si la cârpaci!

Asta nu-i timisorean, timisorenii nu folosesc expresia "care-i problema?"

doriansky
doriansky  •  10 Aprilie 2018, 10:23

Arata a fotbalist domnu' Malac. Are dintii cam rari dupa standardele actuale da' completeaza cu alte calitati care-i fac fizionomia desavarsita. Iar daca s-a inscris la cursuri postuniversitare da' si-a dat seama ca n-are bani si tre'be sa fie ajutat, inseamna ca si inteligenta este maxima la domnia sa. Perfect!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  10 Aprilie 2018, 10:18

Ca să vezi unde-i fruncea Banatului! La malaci si la cârpaci!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează