FOTBAL  »  NATIONALA  »  STEAUA

FOTO Piţurcă merge pe mîna steliştilor » Tănase şi Rusescu titulari! Cum va arăta naţionala cu Ungaria

Testarea lui Raul s-a făcut în condiţii de forţă: au contribuit şi intrările lui Tamaş! +4   FOTO
Testarea lui Raul s-a făcut în condiţii de forţă: au contribuit şi intrările lui Tamaş!

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 martie 2013 11:14

Cu Mutu dinamic în spatele vîrfului Rusescu şi flancul stîng asigurat de "Dodel", "tricolorii" au accentuat la Mogoşoaia lansările lungi, direct pe atacanţi, pregătind reţeta pentru o defensivă avansată a maghiarilor.

La 4 grade Celsius, cu fesuri şi mănuşi, "tricolorii" convocaţi pentru Budapesta au alergat aseară la Mogoşoaia, de la ora 18:00, încercînd să impresioneze pentru titularizare.

Dacă Tamaş e varianta numărul unu pentru postul de fundaş dreapta, cele mai mari dileme rămîn în atac. Mutu în avanposturi sau în spatele vîrfului? Maxim sau Tănase în bandă? Stancu sau Rusescu atacant de careu?

Stancu şi 7 stelişti, menajaţi
Cel puţin aseară, Piţurcă a mers pe varianta cu "Dodel" în flanc şi Rusescu în buza porţii. Primul, odihnit după ce a absentat cu Vasluiul, duminică, al doilea după doar o repriză în teren în acelaşi meci.

Piţi i-a adus în rîndul "tricolorilor" apţi sută la sută, pe care l-a împărţi apoi în clasicele echipe pentru miuţă. Şi i-a gonit, nu glumă!, cerînd dinamică permanentă şi viteză în execuţii. Cu Mutu în frunte, concentrat şi tăcut, s-au conformat.

Aşa cum anunţase încă de la conferinţa de presă, selecţionerul a tratat special ceilalţi stelişti: alături de Bogdan Stancu, în revenire după accidentarea la umăr, au făcut doar alergări uşoare şi stretching, timp de 40 de minute.

Lansări pe vîrfuri şi pivotări
Cea mai mare parte a timpului, atenţia s-a concentrat pe Tănase, verificat atent la fiecare exerciţiu. Şi pentru că e de aşteptat ca maghiarii să folosească o linie defensivă foarte avansată, Piţurcă a început să pregătească "antidotul": "Vreau pase lungi, astea te fac fotbalist!". În iarbă au predominat lansările încă din apărare, direct pe atacant, pivotările lui Grozav, Mutu şi Keşeru continuînd schema desenată de Piţi.

Keşeru i-a bătut deja pe olandezi! ;-)

În 2005, Keşeru a înscris împotriva Olandei într-o victorie de referinţă la nivel U21: România învingea Olanda la Urziceni, 2-0, în preliminariile CE tineret, iar atacantul lui Nantes la acea vreme deschidea scorul din penalty, în minutul 22.

Selecţioner de tineret era actualul secund al "naţionalei" mari, Florin Marin, iar în echipa batavilor se aflau Huntelaar, De Jong şi Van Persie! Keşeru e singurul fotbalist de atunci prezent în lotul lui Piţi de azi: pentru "tricolorii" mici mai jucaseră Neşu, Nicoliţă, Zicu, Cociş sau Curelea.

5 "alerte" la Budapesta
În preliminariile CM 2014, un fotbalist e suspendat pentru o partidă la acumularea a două cartonaşe galbene. Înaintea meciului de la Budapesta, 6 fotbalişti români au deja un "galben" primit: Bourceanu, Tamaş, Raţ, Goian, Grozav şi Marica, ultimul nefiind însă convocat.

Un avertisment cu Ungaria înseamnă automat absenţă la Amsterdam. La finalul meciurilor din grupe, "galbenele" se anulează, astfel că suspendările nu funcţionează şi pentru meciurile de baraj.

"Mă simt mîndru că sînt la lot! Am intrat pe vîrfuri, am salutat şi m-am dus direct în cameră de emoţie. Băieţii m-au primit formidabil, primul cu care am dat ochii a fost Mutu. Mă simt ca la 20 de ani!" (Claudiu Keşeru, atacant România)

Piţurcă despre...

...lipsa suporterilor: "Mi-ar fi plăcut să fie spectatori, dar există un mic avantaj, faptul că jucătorii mei îmi pot auzi mai bine indicaţiile"

...pericolele principale: "Avantajul lor e forţa, noi compensăm prin tehnică. Maghiarii se apără poziţional, practică un joc de uzură"

...neconvocarea lui Latovlevici: "Fireşte că m-am gîndit la el, dar singura problemă e că pe postul lui există Ştefan Radu şi Raţ"

...tactica pentru Budapesta: "Trebuie să fim circumspecţi, am văzut cum de la 0-1 au învins cu 3-1 Turcia. Dar ţinta numărul unu e victoria!"

...renunţarea la D. Niculae: "A ştiut mereu că dacă nu se va accidenta un atacant, nu va fi convocat. Sînt alţi jucători pe postul lui"

...forma lui Mutu: "Nu e la parametrii cu care eram obişnuiţi, dar la un meci cu asemenea importanţă treci altfel peste momentele dificile"

...rivalitatea cu Ungaria: "Ca jucător am simţit atmosfera specială de la meciurile cu maghiarii. Împotriva lui Honved, cu Steaua, am avut o ambiţie formidabilă. Dar trebuie să ne respectăm vecinii şi ei să ne respecte"

564042-caseta-romania.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (122)
footballfaan
footballfaan  •  19 Martie 2013, 23:29

sapunaru dc nu a fost convocat? rusescu cu parere de rau nu e de nationala, rat e terminat (radu in locul lui), si in locul lui tanase mai bine maxim , cred ca poate juca si pe stanga...

ovi81ugw
ovi81ugw  •  19 Martie 2013, 20:40
Postat de attila.bey pe 19 Martie 2013, 11:50

indiferent ce echipa bagati noi batem

CARE VOI MÄ????VOI ASTIA FARA TARA? SUJERANE-AI PWLELE LA TOTI ROMÄNII

ovi81ugw
ovi81ugw  •  19 Martie 2013, 20:22

bäi ,da ROMANIA cand joaca ...m-am saturat de echipa asta PRETINII LU`PITI

Vezi toate comentariile (122)
Comentează