FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADIO, DIDI!

FOTO Purtat de Generația de Aur » Arena Națională s-a transformat în loc de pelerinaj și doliu: Adio, Didi!

Foștii colegi, împietriți de durere +6   FOTO
Foștii colegi, împietriți de durere

Articol de , - Publicat sambata, 19 noiembrie 2016 00:00

Adus de 8 dintre foștii săi colegi, între care Gică Popescu, Stelea și Belo, sicriul lui Prodan a stat aproape toată ziua de ieri la Arena Națională, unde lumea a putut să-și ia adio de la fostul ”tricolor”, decedat miercuri seara, la 44 de ani. Înmormântarea e azi, ora 13:00, la cimitirul Sf. Ilie din Pipera.

Arena Națională s-a transformat ieri într-un loc de pelerinaj pentru fotbalul românesc. Deopotrivă actuali sau foști jucători, antrenori, conducători sau suporteri au venit să aducă un ultim omagiu la catafalcul lui Daniel Prodan, decedat fulgerător miercuri seara în urma unui infarct, la numai 44 de ani.

Purtat de opt dintre vechii colegi ai lui Didi (Stelea, Lăcătuș, Belodedici, V. Moldovan, Ad. Ilie, Gică Popescu, Doboș și Panduru), sicriul a fost adus dimineața la salonul VIP al stadionului, unde, de-a lungul zilei, sute de lumânări și zeci de coroane au creat scena unei tragedii care a înmărmurit o întreagă țară. Pe coșciug au stat permanent un tricou al Stelei și altul al echipei naționale, formațiile dragi lui Prodan.

Fata lui Didi a împlinit chiar ieri 19 ani

Sosită de urgență joi seara din Olanda, unde studiază, fiica fostului internațional, Ștefania, a împlinit 19 ani chiar ieri, când destinul a adus-o la căpătâiul tatălui său, primul om din Generația de Aur care ne-a părăsit. Fiul, Răzvan, în vârstă de 16 ani, a venit cu un bandaj pe mână, semnul urmelor lăsate de mușcătura părintelui său, căruia a încercat să-i scoată limba din gura încleștată în momentul declanșării crizei cardiace.

Pe la Arena Națională s-au perindat mulți dintre membrii Generației de Aur, între care și Ionuț Lupescu, venit special din Elveția. Spre seară, însoțit de doi dintre băieții săi, a apărut și fostul selecționer Anghel Iordănescu, pe care Prodan îl scosese de la suflet pentru că, după alegerile FRF din 2014, a trecut în barca actualei federații, deși înainte mersese în campanie în tabăra lui Gică Popescu.

S-au evitat

De altfel, "Baciul" și Generalul nu s-au intersectat deloc. Atunci când Puiu a venit cu o coroană imensă, Popescu a plecat la o lojă situată la etajul întâi, unde a rămas până când Iordănescu a plecat.

Cu numai două zile înainte, într-un interviu pentru Dolce Sport, ex-căpitanul Barcelonei se și pronunțase tranșant asupra subiectului: "Anghel Iordănescu nu mai există pentru mine".

Steaua a venit cu toată echipa, la fel Chiajna, iar Dinamo a fost reprezentată de antrenorul principal, Ioan Andone, și de directorul sportiv Ionel Dănciulescu. Iar șirul oamenilor din fotbal a curs încontinuu: Iovan, Bivolaru, Tibi Csik, Ion Viorel, Argăseală, Păunescu, MM Stoica, Vigu, Kassai, Dumitru Mihalache, Stoichiță.

Trupul neînsuflețit al lui Prodan a fost transportat apoi, spre seară, la biserica "Sf. Ilie" din Pipera, iar înmormântarea e programată azi, la ora 13:00, la cimitirul din localitate.

Burleanu n-a venit: "E plecat la UEFA"

Aflat în conflict deschis cu Prodan până în ultimele secunde ale vieții, președintele FRF, Răzvan Burleanu, n-a fost văzut ieri la Arena Națională. Departamentul de comunicare al federației a informat că șeful FRF e plecat la UEFA.

Din partea federației au venit însă figuri mai puțin cunoscute de la Casa Fotbalului, între care Ciprian Paraschiv (director dezvoltare), Cătălin Gheorghiu (team manager echipa națională) sau Sorin Cojocaru (departamentul security).

În schimb, Belodedici a punctat că "acum nu reprezint FRF, ci sunt aici ca fost coleg al lui Didi". A venit însă special de la Chișinău președintele federației moldovene, Pavel Cebanu, fost antrenor la Olimpia Satu Mare, clubul care l-a lansat pe Prodan.

Omagiat și de ultrași

Un grup de câteva sute de fani din galeria Stelei a venit la Arena Națională pentru a-și lua adio de la fostul stoper din Ghencea. Suporterii au afișat un banner special, "Când nimic nu merge și totul e în van / Sudul aduce un ultim omagiu marelui Prodan", au aprins 7-8 torțe, apoi fiecare a mers la sicriul lui Didi pentru un ultim omagiu.

"Simt durere! Daniel a fost întotdeauna un om și un coleg foarte bun"
Diego Simeone, coleg cu Prodan la Atletico în returul sezonului '96-'97

"Nu se mai termină nenorocirile în fotbalul românesc. Parcă prea multe decese, prea multe accidente pe teren și în afara lui ale unor oameni tineri cum e Didi Prodan. Te întrebi dacă nu suferim prea mult în fotbalul ăsta, nu punem prea mult patos. Nu cred că merită"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Era un om care deborda de optimism. Avea mereu o vorbă bună, aducea veselia în vestiar. Era în stare să sară pentru orice coleg, să ajute cu fapta și cu vorba lui de ardelean blajin"
Anghel Iordănescu, fost selecționer

"Viaţa e nedreaptă uneori, mai ales cu oameni de valoare care au însemnat ceva. A fost un exemplu pentru cum ar trebui să fim toţi: optimişti, mobilizatori, fără ranchiună. El ştia părerea noastră despre el şi în timpul vieţii. Măcar a luat cu el vorbele bune"
Mihai Stoichiţă, antrenor

1minut de reculegere se va ține în memoria lui Prodan la derby-ul Atletico - Real, din această seară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
inginerul_reloaded
inginerul_reloaded  •  19 Noiembrie 2016, 11:38
Postat de jack_the_stripper pe 19 Noiembrie 2016, 10:49

Rog moderatorii sa elimine astfel de comentarii ca ale lui ottobraun. Maculeaza un moment in care ar trebui sa pastram decenta...

eventual daca poate cineva,sa-l elimine de tot

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  19 Noiembrie 2016, 10:49
Postat de ottobraun pe 19 Noiembrie 2016, 10:26

popescu suparat pe cascheta ca a acceptat nationala sub mandat burleanu si nu a lui peste 100 de ani!

Rog moderatorii sa elimine astfel de comentarii ca ale lui ottobraun. Maculeaza un moment in care ar trebui sa pastram decenta...

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  19 Noiembrie 2016, 10:46

Impresionanta atitudinea celor din generatia de aur, a atator oameni din fotbal... Da, pacat ca ne amintim de marii fotbalisti, de marile suflete, abia in momente triste ca acesta. Sa ne rugam pentru odihna vesnica a celui care a fost Daniel Prodan. Un gand de alinare si sincere condoleante familiei indurerate.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează