FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA

FOTO Un meci de 5 ore » Fanii au umplut Fan Zone-ul din jurul stadionului cu 3 ore înaintea partidei

Suporterii se distrează în Fan Zone-ul pregătit de FRF +8   FOTO
Suporterii se distrează în Fan Zone-ul pregătit de FRF

Articol de - Publicat marti, 08 septembrie 2015 00:00

Tensiunea calificării la un turneu final s-a consumat în nerăbdare printre suporteri, care au făcut atmosferă și în afara Arenei.

Dacă "tricolorii" întîlneau Grecia de la 21:45, pentru fanii "naționalei" partida contra elenilor a început devreme. Strînși în complexul Arenei Naționale cu două ore înaintea fluierului de start, suporterii au emanat o energie debordantă.

La poalele tribunelor guvernează, chiar la intrarea în stadion, un mesaj asemenea celui de la Hollywood, "Arena Suporterilor". Și așa a fost! Cu tricolorul în obraji, lîngă inimă sau pe post de capă, suporterii au pus în scenă o frenezie mai mare decît cea din barajul pentru Mondiale împotriva acelorași eleni.

Spectacol de tobe, concert Smiley, minifotbal. Românii nu s-au plictisit înaintea partidei într-un Fan Zone special. Copiii au jucat fotbal echipați în baloane imense, s-au pozat la polaroidele digitale așezate pe marginea aleilor sau au dat năvală în Fan Shop-uri pentru un tricou al primei reprezentative.

Șapte suporteri au atras atenția tuturor cînd au intrat, în șir indian, îmbrăcați în tricouri inscripționate cu numele lui Keșeru. Nu orice fel de echipamente, tricouri de la toate echipele la care atacantul "naționalei" a evoluat de-a lungul carierei.

Asurzitor de frumos

Cu un sfert de oră înaintea meciului, tribunele erau pline și imnul deja răsuna din glasul fanilor. Atmosfera făcea, literalmente, stadionul să vibreze. Românii au aplaudat imnul advers și din "Deșteaptă-te, române!" au făcut o odă care să ducă pînă pe străzile Parisului. Dacă îndoiala care îmbracă poziția "tricolorilor" din clasamentul FIFA cere explicații, în rîndul fanilor România e cel puțin pe locul șapte în lume.

Ultraşii au fost separaţi

Fanii lui Dinamo şi cei ai Stelei, care au creat incidentele neplăcute dinaintea meciului de la Budapesta, cînd s-au bătut chiar pe Groupama Arena, au fost separaţi ieri. Tocmai pentru a evita confilcte asemănătoare. Cele două grupuri de suporteri au fost amplasate la peluze diferite şi însoţite de cordoane stufoase de jandarmi.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
harison
harison  •  08 Septembrie 2015, 10:05

Cand aud Hollywood tot timpu primul gand care imi vine e spalare pe creier.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează