FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA, AZI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1, LIVEVIDEO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Van Gaal nu a vrut să îşi dezvăluie detaliile tactice: "Nu vreau să-l fac pe Piţurcă mai inteligent decît e!"

Louis Van Gaal a fost relaxat la conferinţa de la Bucureşti. +3   FOTO
Louis Van Gaal a fost relaxat la conferinţa de la Bucureşti.

Articol de - Publicat marti, 16 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 15 octombrie 2012 22:59

Aseară, selecţionerul batav a spus: "Antrenorul român e deştept, ştie deja multe. Nu-l mai ajut şi la această conferinţă".

La 61 de ani, Van Gaal e sigur de Olanda lui, dar simte că "aceşti români ai lui Piţurcă sînt o mare provocare pentru noi. Au un antrenor foarte bun, care a construit o echipă, a încheiat procesul de teambuilding şi are rezultate. Am văzut România în trecut şi fără să încerce să construiască. Nu e cazul acum. Credeam că Turcia e mai valoroasă, dar aţi bătut-o".

Cînd un jurnalist batav l-a întrebat dacă va folosi doi închizători sau numai unul, selecţionerul i-a răspuns: "Piţurcă e un tip inteligent, refuz să-l fac şi mai inteligent. Ştie deja multe despre noi. Nu-l mai ajut şi la această conferinţă".

La finalul discuţiei cu ziariştii, o capcană. Şi pentru prima oară seara n-a mai fost atît de liniştită. "Sînteţi ultimul selecţioner olandez care a pierdut în preliminariile Mondialului. În 2001, Irlanda v-a bătut la Dublin cu 1-0, aţi ratat World Cup şi v-aţi dat demisia. Dacă veţi fi învinşi şi acum?". S-a strîmbat puţin şi a comentat: "Mi-aţi amintit de o perioadă neagră a carierei mele. Îi las pe reporterii batavi să vă spună". Cei care l-au "desfiinţat" pentru acea ratare, forţîndu-l să plece.

ŞTIRI

"Petescu e primul român care-mi vine în minte"
"Vă aduceţi aminte de vreun român?", a fost întrebat. "Mircea Petescu e primul. Mi-a fost antrenor doi ani la două echipe, Telstar şi Sparta Rotterdam. O persoană extraordinară", a dezvăluit Van Gaal. "Şi Crăciunescu?". "Oh, arbitrul finalei din 1995, Ajax - Milan? Cum să nu? El e al doilea! Atunci am făcut eu acea lovitură de karate".

A amestecat cărţile la antrenament
Deşi a lăsat deschis tot antrenamentul ce a durat 70 de minute, Van Gaal a încercat să-l deruteze pe Piţurcă. La jocul intens cu mingea, portocalii contra albaştri, derulat 20 de minute pe spaţiu restrîns, a amestecat titularii cu rezervele. Apoi, selecţionerul a insistat pe centrări şi combinaţii în viteză. "E nevoie de acţiuni rapide ca să fisurăm excelenta organizare a românilor. Şi cu noi se vor apăra şi vor încerca acele contraatacuri surprinzătoare!", a spus Van Gaal. La final, au apărut Florin Marin şi Boldici, secunzii trimişi de Piţurcă să vadă starea terenului. Gazonul era deja răscolit de crampoanele batavilor.

"Noi avem staruri, dar şi tineri care vor să se afirme. Voi aveţi viitoare staruri. Necunoscuţi acum, dar posibile vedete în viitor" (Louis van Gaal, selecţionerul Olandei)

"Trebuie să ne adaptăm arbitrului. Jocul va fi rapid şi arbitrii mai greşesc. Sper să nu greşească şi acum" (Louis van Gaal, selecţionerul Olandei)

"Am fost şi eu fotbalist. Cînd ai stadionul plin, nu poţi să joci prost. Vor fi 50.000 de oameni în tribune? Perfect" (Louis van Gaal, selecţionerul Olandei)

VEZI AICI CLASAMENTUL GRUPEI ŞI MECIURILE VIITOARE!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
vandersaar
vandersaar  •  16 Octombrie 2012, 12:49

Pe mine nu ma impresioneaza cu nimic Van Gaal, decat ca e un antrenor care a avut rezultate. Putem stopa Olanda, blocandu-le mijlocul, in plus nu joaca Sjneider si Robben. Trebuie sa jucam cu mult tupeu.

lumpy666
lumpy666  •  16 Octombrie 2012, 09:16

PARE USOR IRONIC LOUIS VAN GAAL , PROBABIL EL STIE SI SIMTE DEJA CEVA DE INAINTE ASTA FIIND DEZNODAMANTUL MECIULUI!!! -TREBUIE SA NE ADAPTAM ARBITRULUI: FACAND ACEASTA AFIRMATIE PROBABIL DE DATA ASTA NU AR MAI VREA SA PIARDA 3 PUNCTE DIN CAUZA UNUI ARBITRU SI AL UNUI GOL MARCAT DIN OFFSIDE GEN CUM A MARCAT GOIAN ACUM 5 ANI IN URMA!!!!!!!! -APROPO ACEST FAPT CA A FOST UN GOL DIN OFFSIDE ULTIMA ADATA A MAI AMINTIT CINEVA DE DATA ASTA???

flo_ax
flo_ax  •  16 Octombrie 2012, 01:17

"Nu vreau să-l fac pe Piţurcă mai inteligent decît e!" No need to worry, nicio sansa!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează