FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA 3-0

FOTO Ziua Fiarei la Bucureşti » Imagini de coşmar la sosirea maghiarilor în Bucureşti: sînge, haos şi torţe

TURISM MAGHIAR. Unul din fanii vecini veniţi în România la un meci de fotbal. Oare? +10   FOTO
TURISM MAGHIAR. Unul din fanii vecini veniţi în România la un meci de fotbal. Oare?

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2013 23:09

1.500 de ultraşi maghiari au stîrnit un adevărat război civil ieri, la 16:00, cînd au ajuns cu trenul de Budapesta pe peronul 16 al Gării de Nord. Alte sute au vandalizat Centrul Vechi al Capitalei.

Ora 16:05, megafonul Gării anunţă trenul de Budapesta. Capul peronului e încadrat de jurnalişti şi jandarmi. Ultimii se agită ca nişte furnici: din vagoane se zăresc feţele ultraşilor. Pe geamuri sînt aliniate braţe musculoase, tatuate şi torţe roşii aprinse.

Cînd coboară maghiarii, începe festivalul de petarde şi de scandări: "Transilvania va fi din nou a Ungariei", "Ţiganii, ţiganii!". O jurnalistă din Ungaria plînge şi tremură, ne traduce gîfîind.

Un "munte" din tabăra maghiară, la bustul gol, forţează cordonul de jandarmi şi încasează un baston pe umăr. Răspunsul? Încordează corpul şi face un pas în faţă spre jandarm, primind în plin lovitura. Cu zîmbetul pe buze.

Pînă la autocarele destinate "oaspeţilor", cu direcţia Arena Naţională, începe asediul. Lovituri, urlete, sticle sparte, ungurii beţi se aruncă pe jos, gazele lacrimogene acoperă tot.

În paralel, în Centrul Vechi al Bucureştiului, se dă o altă luptă. Fără motive. Cu aceleaşi imagini de coşmar.

Replica zilei pe Facebook:
"Săptămîna asta ne atacă ungurii. Săptămîna viitoare, turcii. Mă simt ca în secolul XVI!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
tigruzzu
tigruzzu  •  08 Septembrie 2013, 05:43
Postat de doru5 pe 07 Septembrie 2013, 12:35

:)) Aseara circula pe Facebook un articol: "Doctorul Ciomu chemat de urgenta sa-i opereze pe suporterii maghiari raniti de jandarmi" :))) Si incepea asa : "face stii mai bine , nu e mare lucru ca o au mica!" ...... Sper sa fi fost si Alpin printre cei batuti , si sa-l fi gasit niste "ti" , sa-l traga in spatele unui tomberon de gunoi si sa-l sodomizeze toata noaptea!!!!

Alpin nu e ungur, ci ardelean, iar tu nu ești român, ci comunist și ”ți”.gan! steOAIA nu este egal cu ROMÂNIA! 5teOAIA = CANCERUL FOTBALULUI ROMÂNESC !!! Nu uitați asta!

varanga53
varanga53  •  07 Septembrie 2013, 13:02
Postat de [email protected] pe 07 Septembrie 2013, 12:32

Tot respectul meu pentru Jandarmeria Romana si Politia Romana .Cred chiar ca au fost cam blanzi cu unii neanddhertalieni care au venit aici cu ideea unei tari in care pot face ce vor. Sper sa fie pusi de catre justitie sa plateasca toate daunele pe care le-au facut (material si penal). Demonstreaza inca odata ca degeaba Ungaria este membra a UE daca nu stie sa respecte regulile de baza ale acestei Organizatii . Sper ca aceste "chestii" care au venit in Romania nu sunt cetateni europeni, pentru ca isi au locul numai la Gradina Zoologica.

Amice , respectul meu era mai mare daca Jandarmeria noastra avea "boase" cu adevarat ! Turma de dezaxati trebuia calcata in picioare , legata fedeles si trimisa urgent in Ungaria , nu la meci ! Cum sa lasi dementii , dupa tot ceea ce au facut , sa intre in stadion ?

doru5
doru5  •  07 Septembrie 2013, 12:35

:)) Aseara circula pe Facebook un articol: "Doctorul Ciomu chemat de urgenta sa-i opereze pe suporterii maghiari raniti de jandarmi" :))) Si incepea asa : "face stii mai bine , nu e mare lucru ca o au mica!" ...... Sper sa fi fost si Alpin printre cei batuti , si sa-l fi gasit niste "ti" , sa-l traga in spatele unui tomberon de gunoi si sa-l sodomizeze toata noaptea!!!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează