FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

FRANȚA U21 - ROMÂNIA U21 0-0 // VIDEO + FOTO România MARE!!! „Tricolorii” mici au remizat cu Franța și sunt în semifinalele EURO 2019

România u21 - Franța U21 // foto: Raed Krishan +31   FOTO
România u21 - Franța U21 // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2019 23:50

România U21 și Franța U21 au terminat la egalitate, 0-0, în ultimul meci din grupa C de la EURO 2019. Astfel, ambele echipe s-au calificat în semifinalele turneului final și la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. „Tricolorii” și-au văzut de interes contra Franței: au scos punctul pentru semifinale și vor juca fără absenți în penultimul act istoric.

  • România U21 joacă împotriva Germaniei U21 în semifinalele EURO 2019. Meciul se va disputa joi, 27 iunie, de la ora 22:00, și va fi în direct pe TVR 1, TVR HD și liveTEXT pe GSP.RO.

Mirel Rădoi n-are ce face. Se simte miros de semifinale și trebuie să păstreze, să schimbe. Cinci nume noi, doar unul așteptat - Florinel Coman. Doi debutanți la acest Euro, Adi Rus și Boboc. Dintre care primul fără meci oficial de la începutul lui aprilie, chinuit de pubalgie! E un risc pe care selecționerul și-l asumă, cu semnal clar. Vrem nu doar semifinale.

 

Scăpăm de start

Însă chiar ei se remarcă. Rus bubuie tot în primul sfert de oră, Boboc e și el activ, Olaru driblează, Nedelcu dă o pasă lungă superbă și are două intercepții de efect. Iar ultimul, Coman, ratează cea mai mare ocazie. Intră în careu, își pune mingea pe șut, Upamecano și Amian intervin. Și sunt aproape de autogol (11)!

Francezii sunt puternici, dar echilibrăm. Și Nedelcu e aproape de 1-0, reia cu capul de la marginea careului după un corner. Mingea trece razant pe lângă bara stângă. Trăim, trecem de prima jumătate de repriză, considerată critică pentru a păstra un rezultat pozitiv.

Ghimpi în apărarea lor

Ianis de pe lângă o lovitură liberă, apoi recuperează superb pe stânga, de la Amian, însă Olaru trage peste. E important că stăm sus, în triunghiul dintre Konate, Amian și Tousart, unde jena francezilor e prea mare pentru a face ceva mai sus de mijloc.

Ne bate inima mai tare doar le cornere, unde, însă, Pușcaș e împărat. Respinge tot, atrage ca un magnet tot ce vine de la colț. De frică, francezii urcă numai cu 4 oameni la fiecare lovitură de colț. Și se face pauză cu 0-0, scor la care mergem la braț. Italienii deja comentează.

În atac spre semifinală

Trec minutele și trec bine pentru noi. Nici francezii nu forțează. Le convine și le e și frică, la 0-1 sunt eliminați. Cicâldău iese, protejat, avea cartonaș galben, lumea e fericită cu pacea de la Cesena.  Și-apoi, șoc pentru francezi. Pușcaș scapă singur. Văd cum li se scurg șansele în pașii atacantului nostru. Bernardoni iese, însă, salutar. Și rămâne egalul alb.
Apoi ratează și Rus. Sunt momente rare, în care "cocoșii" tremură", iar România, relaxată, joacă finalul pentru cei 12.000 de conaționali din tribune.

Se termină cum se aștepta toată lumea. Însă puteam chiar câștiga. Până la urmă, pentru noi contează că suntem în semifinale. Prima oară după cea reușită de „cangurii” U20 la Mondial, în 1981!

Echipele de start

Franța U21: Bernardoni - Amian, Konate, Upamecano, Sarr - Ntcham, Tousart, Guendouzi, Thuram (Del Castillo 84')- Mateta, Ikone (Reine-Adelaide 84')
Rezerve: Larsonneur, Prevot, Ballo-Toure, Aouar, Dembele, Dagba, Niakhate, Sissoko, Caci
Selecționer: Sylvain Ripoll

România U21: I. Radu - Cr.Manea, Nedelcearu, Ad. Rus, Boboc - Nedelcu, Cicâldău (T.Băluță 59') - Olaru (Vl. Dragomir 72'), I. Hagi, Fl. Coman - Puşcaş (Ad. Petre 83')
Rezerve: Căbuz, A. Vlad, Pașcanu, , R. Grigore, V. Ghiță, Fl. Ștefan, A. Ivan, A. Ciobanu, D.Man
Selecționer: Mirel Rădoi

Arbitru: Georgi Kabakov (Bulgaria) /  Asistenţi: Martin Margaritov şi Divan Valkov 
Stadion: Dino Manuzzi (Cesena)

12.861de fani sunt pe „Dino Manuzzi”

 

EURO U21 2019 » GRUPA C

romania u21

18 iunie

21 iunie

24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA 
  • 22:00 - Anglia - Croația 3-3

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (331)
105662257060988
Eugen Qy  •  25 Iunie 2019, 01:47

Culmea surprizei pentru mine e ca Rus a jucat de parca ar fi fost titularul primei reprezentative cazut intamplator sau mai putin intamplator la RO21. Pe de alta parte Boboc a evoluat de parca era titularul postului la RO21. Nu e mai putin adevarat ca nici Franta n-a FORTAT ! Oricum diferenta URIASA intre ANGLIA si Franta. Cred ca scorurile CORECTE ar fi fost INVERS ! Echipa noatra si-a demonstrat inca o data superioritatea GRUPULUI ! Cred de asemenea ca DRAGUS era bun pentru acest meci in rolul atacantului central ! In orice caz daca intr-adevar penalty-ul conta s-ar fi auzit sui glasuri subtirele ale jurnalistilor riomani, iar daca era contra noastra ATUNCI sa te tii cat de des ni se reamintea noua telespectatorilor, ca ARBITRUL a tinut cu NOI ! Oricum bine ca s-a terminat ASA si ca vom juca initial cu Germania in semifinale si apoi cu FRANTA iarasi si abia atunci se va vedea care nationala U21 e mai buna !!!

samertx
samertx  •  25 Iunie 2019, 00:35
Postat de llocomotivalibera pe 25 Iunie 2019, 00:38

Dasfidania!!!)))

:))

llocomotivalibera
llocomotivalibera  •  25 Iunie 2019, 00:38
Postat de samertx pe 25 Iunie 2019, 00:32

Au revoir!

Dasfidania!!!)))

Vezi toate comentariile (331)
Comentează