FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Reacția FRF după dezastrul de la EURO: „Să-l dăm afară pe Săndoi? E ultima problemă! Ne-am îndeplinit obiectivul”

Emil Săndoi, la România - Ucraina +33   FOTO
Emil Săndoi, la România - Ucraina

Articol de - Publicat duminica, 25 iunie 2023 21:44 / Actualizat luni, 26 iunie 2023 00:53

Aurel Țicleanu (64 de ani), membru în Comisia Tehnică a FRF, spune că nu se pune problema înlocuirii selecționerului de la naționala U21, Emil Săndoi, în ciuda rezultatelor și prestațiilor jenante ale României la Campionatul European pe care țara noastră îl găzduiește alături de Georgia.

Deși dispută toate meciurile în Ghencea, pe stadionul „Steaua”, reprezentativa U21 a României a înregistrat rezultate dezamăgitoare în primele două etape din faza grupelor, 0-3 cu Spania și 0-1 cu Ucraina, înfrângeri care au eliminat-o de la turneul final.

Nu doar rezultatele, cât și jocul etalat de elevii lui Emil Săndoi a lăsat de dorit, astfel că în lumea fotbalului se discută insistent despre o schimbare pe banca tehnică.

Numai că FRF, prin vocea lui Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică, cea care are un cuvânt decisiv de spus în alegerea selecționerilor, spune că nu ia în calcul înlocuirea lui Săndoi!

Marius Șumudică a făcut prăpăd în direct după eșecul cu Ucraina U21: „Pentru mine e dezastruos! Am un semn de întrebare” + Cei 3 „tricolori” remarcați
România U21 - Ucraina U21 0-1
Marius Șumudică a făcut prăpăd în direct după eșecul cu Ucraina U21: „Pentru mine e dezastruos! Am un semn de întrebare” + Cei 3 „tricolori” remarcați

Reacția FRF, după dezastrul de la EURO U21: „Să-l dăm afară pe Săndoi? E ultima problemă!”

„Demitere? Nu știu dacă asta este prima problemă aflată în discuție. Cred că este ultima dintre probleme. Prima ar fi ce s-a întâmplat, să înțelegem ce s-a întâmplat.

Trebuie să vedem care sunt obiectivele acestor loturi naționale. Or, primul obiectiv este să dea jucători pentru echipa națională mare. Iar ăsta este un obiectiv îndeplinit.

Cu Elveția (n.r. - la 2-2 în preliminariile EURO 2024) am avut 3 titulari de la tineret, doi fiind printre cei mai buni de pe teren. Din acest punct de vedere, obiectivul este îndeplinit. Apoi, faptul că este a treia participare consecutivă la turneele finale... asta înseamnă primele 16 din Europa!

Suntem între primele 16 echipe din Europa la nivelul ăsta de vârstă. La două turnee (n.r. - în 2019 și 2021) ne-am calificat prin grupă de calificare, acum prin faptul că suntem organizatori ai turneului”, a precizat Țicleanu la emisiunea „Liga DigiSport”.

Dintre titularii meciului naționalei mari cu Elveția, eligibili pentru participarea la EURO U21 au fost Radu Drăgușin și Vladimir Screciu. Pe parcurs a intrat și Valentin Mihăilă, alt jucător care îndeplinește criterul de vârstă. Extrema Parmei a reușit o „dublă” în final și a adus un punct pentru România!

„Tricolorii” mai au de jucat cu reprezentativa U21 a Croației, cealaltă formație din grupa B fără punct obținut în primele două runde. Meciul va avea loc marți, 27 iunie, de la ora 21:45. 

Mai multe știri de actualitate:

Dan Șucu, promisiune în ziua centenarului rapidist: „De mâine ne ocupăm!”

A retrogradat cu Minaur Baia Mare în Liga 3, dar va juca în Liga Campionilor

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (41)
jean_valjean
jean_valjean  •  26 Iunie 2023, 17:16
Postat de ArchBishop pe 26 Iunie 2023, 08:02

Da, monsieur miserable, asta vrem: sa fim luati de prosti in continuare de "conducatorii geniali ai fotbalului". Vrem sa vedem in continuare pile, relatii, bani invartiti pentru impresari, patroni, arbitri. Vrem sa continuam sa fim balcanici pana in maduva oaselor.

Nu ai inteles...! Nu am zis ca este ok ceva ! Dar numeste tu 3-4 oameni care pot veni la conducerea echipelor nationale, frf..lpf..care sa fie buni, cinstiti si fara interese proprii !

corbea
corbea  •  26 Iunie 2023, 09:24

Nici-o noutate, istoria se repeta:multi se fac ca uita de tineretul lui Piturca care s-a clasat pe locul 8 din 8, fara gol marcat, campionat organizat tot acasa. Si asa a ajuns Piturca cel mai mare antrenor de ...jocuri de noroc, la pacalit fraierii.. Dupa umila mea parere problema nu este la jucatori, antrenori (astia sunt, pe astia i-am scolit etc). Marea problema este la sistem, la cei care zic ca sunt conducatori. Cu doua institutii (FRF, LIGA) care sunt gestionate si praduite dupa bunul plac al celor doi corifei (iorgulescu si burleanu) si care impreuna castiga 60 de mii de euro pe luna, institutii nonvaloare si care au ajuns sa se creada intangibile pentru muritorii de rand, de legi...Acestea fac si desfac totul,ele intretin haosul,incompetenta,smecheria dusa la extrem, distrug si interpreteaza regulamente dupa propriile interese, intretin coruptia oamenilor si institutiilor care ar trebui sa le traga de maneca...Sub falsa obladuire a prevederilor UEFA si FIFA se cred mai presus de orice si oricine. Acolo sunt adevaratele probleme si pana cand aceste organisme nu vor fi curatate si reabilitate , ne vom zbate in mocirla rusinii....

paolo16
paolo16  •  26 Iunie 2023, 09:10

Cum sa-l dea afara Ticleanu pe Sandoi, cand ei au jucat impreuna…

Vezi toate comentariile (41)
Comentează