FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF, decizie fără precedent: niciun lot național nu va mai juca pe teritoriul statului Iran » Motivul deciziei

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 octombrie 2019 14:10

FRF a aprobat în Comitetul Executiv ca niciun lot național al României să nu mai joace vreo partidă pe teritoriul Iranului câtă vreme se menține discriminarea femeilor prin interzicerea accesului acestora pe stadioane. 

„Federația Română de Fotbal promovează egalitatea de șanse și interzice orice formă de discriminare în fotbal, promovând și prețuind valorile fundamentale care fac din acest sport un fenomen global, menit să ofere spectacol și bucurie comunităților de pretutindeni. 

În acest context, având în vedere parteneriatul dintre FRF și Federația de Fotbal din Iran încheiat în 2017, decidem ca niciun lot reprezentativ al României de fotbal, fotbal feminin sau futsal, să nu dispute vreo partidă, indiferent de caracterul acesteia, pe teritoriul statului Iran, câtă vreme se menține discriminarea femeilor prin interzicerea accesului acestora pe stadioane”, se arată într-un comunicat al FRF. 

În parteneriatul semnat între FRF și Federația de Fotbal din Iran se specifică următoarele: „dorința comună de promovare a fotbalului ca instrument de cooperare a fundamentat intenția acestui parteneriat și considerăm că accesul fiecăruia la spectacolul sportiv, indiferent de vârstă, sex, naționalitate sau orientare religioasă, trebuie să reprezinte permanent o condiție esențială pentru dezvoltarea fotbalului”.

O femeie s-a sinucis din această cauză

Reacția FRF vine și în contextul în care în luna septembrie a acestui an, Sahar Khodayari, o femeie din Iran în vârstă de 29 de ani, și-a dat foc după ce fusese condamnată la șase luni de închisoare pentru că fusese prinsă pe stadion.

În luna martie, aceasta se deghizase în bărbat pentru a intra pe stadion la meciul dintre Esteghlal și Al-Ain din Liga Campionilor Asiei. A fost prinsă și acuzată că a apărut în public fără hijab, după care a fost trimisă în judecată. Și-a dat foc la ieșirea din tribunal după decizia instanței. Anunțul morții sale a fost făcut pe 10 septembrie 2019. 

Citește și:

Pentru Contra, Florin Tănase nici nu există! Decarul de la FCSB își poate lua adio de la echipa națională

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
kamouniyak
kamouniyak  •  04 Octombrie 2019, 17:29

Ce prostie! Ce te bagi tu in cultura lor? Doar pt ca la tine au voie toti travestitii pe stadioane nu inseamna ca ei trebuie sa gandeasca la fel. E regretabil ce s-a intamplat cu data aia, dar nu trebuie sa dam vina pe stilul de viata. Care e chiar mai sanatos acolo. Noi avem din 10 milioane de barbati 1 milion de homosexuali sau LGBT. Ei nu au pe nimeni declarat si poate doar o mana de oameni care fac asta ilegal. Pana la urma....daca nu incurajezi fenomenul cu fiecare "teen series" pe care o vad adolescentii intre 12 si 15 ani, nici nu ai asa ceva.

spartcapus
spartcapus  •  04 Octombrie 2019, 16:04

Foarte corect! Primitivii astia care traiesc inca in Evul mediu trebuiesc adusi cu picioarele pe pamant! Daca nu, sa stea acasa la ei!

alegsandru
alegsandru  •  04 Octombrie 2019, 15:45

Le-a aratat el Burlicu.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează