FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

FRF face precizări despre situația stadioanelor pentru EURO 2020 » Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf vor putea fi luate în considerare doar dacă vor fi funcționale

Baza de cantonament Berceni e una din bazele care ar putea deveni cartier general pentru echipele participante la EURO 2020
Baza de cantonament Berceni e una din bazele care ar putea deveni cartier general pentru echipele participante la EURO 2020

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 februarie 2019 12:31

FRF a publicat un comunicat în care clarifică situația terenurilor și stadioanelor incluse în proiectul EURO 2020, susținând că pregătirile se derulează conform planului inițial.

Forul condus de Răzvan Burleanu precizează că stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf vor putea fi luate în considerare în 2020 doar în măsura în care acestea vor fi funcționale.

Până atunci, în catalogul bazelor de cantonament recomandate pentru București se află cele din Mogoșoaia, Berceni și Voluntari.

Iată mai jos comunicatul integral al FRF:

„În urma informațiilor recent apărute în media despre terenurile și stadioanele dedicate EURO 2020, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări:

1. Conform graficului prestabilit, UEFA a trimis, pe 31 ianuarie a.c., echipelor participante la calificările Campionatului European 2020 catalogul bazelor de cantonament recomandate în fiecare oraș gazdă al EURO 2020. Bucureștiul figurează cu bazele de la Mogoșoaia, Berceni și Voluntari. Acestea au fost propuneri de cantonament de la bun început și nu au fost schimbate în varianta finală a catalogului UEFA. Dacă doresc, echipele participante care își stabilesc cartierul general în România vor putea opta pentru una dintre cele trei variante de mai sus, urmând a suporta și cheltuielile cu închirierea acestor baze de cantonament.

2. Catalogul facilităților sportive pentru EURO 2020 va fi completat într-o etapă ulterioară cu stadioanele de antrenament și hotelurile disponibile pentru echipele care vor juca un singur meci în orașele gazdă, așa-zisele echipe în ”tranzit”. Aceste stadioane vor fi puse la dispoziția UEFA pentru antrenamentul echipelor cu titlu gratuit. Cazarea va fi plătită de echipe. Stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf vor putea fi luate în considerație în 2020 pentru secțiunea ”tranzit” a catalogului UEFA în măsura în care acestea vor fi funcționale. De asemenea, stadionul Dinamo urmează o procedură specială pentru a recupera întârzierile apărute și a se înscrie în catalogul UEFA.

3. Niciun oraș dintre cele 12 gazde ale EURO 2020 nu a desemnat stadioanele de antrenament, întrucât UEFA nu a cerut încă aceste nominalizări.

4. UEFA nu a luat nicio decizie intempestivă, de urgență sau de criză pentru niciun oraș gazdă, deci nici pentru București. Pregătirile se derulează conform planului inițial.”

Citește și:

Anunț alarmant în direct la TV: „UEFA nu a trecut arenele noastre pe lista pentru EURO 2020”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  08 Februarie 2019, 18:37

Sa speram ca la anul vor fi toate in acelasi stadiu!

104343947122875
Anton Pan  •  08 Februarie 2019, 17:20

Deci *** continua! Gasca de parveniti profitori de la FRF, in cardasie cu incompetentii si inconstientii de la guvern, insista pentru cheltuirea inutila a peste 200 milioane euro, pentru patru stadioane noi care sa fie folosite doar pentru cateva ore de antrenament!!! Asa ceva doar in lumea a patra-cincea se mai poate, intr o tara UE nici vorba, dar in Romanica DA!! Arena Nationala este prost intretinuta, subutilizata si produce pagube si nataraii mai vor inca patru stadioane noi!!! In plus Ghencea va fi facut cadou Cazarmii Staliniste a Armatei-CSA, dupa ce aceasta structura perimata si parazitara a distrus si transformat in ruine fosta baza sportiva. In loc sa plateasca vinovatii pentru asta ei primesc cadou un stadion nou, de 30 mii locuri, numai bun pentru miutele, gratarele si berea ofiterasilor burtosi in kaki!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

485809194904413
Costel Tudor  •  08 Februarie 2019, 16:46

Dlor. de la gsp ar fi bine sa-i transmite-ți și *** acela de la digi , ca UEFA NU A CERUT încă nominalizarea stadioanelor de antrenament !!! Tot ce face individul , este o MANIPULARE ORDINARA !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează