FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Regula FRF nu e și pentru FRF? Cum ar putea Federația să încalce pentru Iordănescu regula pentru care a hăituit mai mulți antrenori din Liga 1

Articol de , , - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 07:08 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 09:54

Edi Iordănescu negociază cu Pintilii pentru postul de secund. Mihai lucrează la FCSB ca asistent lui Petrea sub acoperire, fiindcă nu deține vreo calificare pentru meseria aceasta și ar încălca tocmai regula pe care o protejează Federația

Edward Iordănescu așteaptă azi răspunsul lui Mihai Pintilii, conform declarației lui Mihai Stoica. Managerul sportiv de la FCSB a vorbit în zilele trecute despre interesul Federației pentru a-l aduce pe Pintilii ca antrenor secund al lui Iordănescu. MM a explicat că el și Becali nu-l vor împiedica pe fostul internațional să plece, dacă își va dori lucrul acesta.

Favoriții lui Becali, cei mai buni în Dinamo - FCSB + 3 fotbaliști au picat testul derby-ului
Dinamo - FCSB 0-3
Favoriții lui Becali, cei mai buni în Dinamo - FCSB + 3 fotbaliști au picat testul derby-ului

Mihai Pintili se școlește în Moldova

Iordănescu se află în căutarea unui secund de când FRF i-a permis să-l aducă pe Alexandru Radu, asistentul său favorit, doar ca analist. Radu, poreclit „Cartof”, l-a urmat pe Edi peste tot de-a lungul carierei și îi va fi alături și la națională, doar că federalii nu sunt de acord ca omul de încredere să ocupe un post de secund, ei vor ca poziția aceasta să fie ocupată de un fost fotbalist important.

Edi s-a gândit la Pintilii, care i-a fost jucător la Pandurii, numai că angajarea fostului mijlocaș defensiv al naționalei ar anula o regulă pe care FRF a protejat-o în ultimul an. Mihai nu are calificarea necesară pentru a ocupa postul de secund, el e înscris la niște cursuri în Chișinău pentru licența B. Ca să fie asistentul lui iordănescu i-ar trebui licența A.

FRF i-l propune pe Pancu

Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din FRF și sfătuitor principal al lui Burleanu în astfel de subiecte, i l-a propus lui Iordănescu pe Daniel Pancu. Ex-rapidistul are licența A și urmează cursurile pentru Pro, deci ar respecta regulile, și a condus deja două echipe ca „principal”, Rapidul și pe Poli Iași. Cu giuleștenii a promovat din „C” în „B”, moldovenii l-au demis în sezonul trecut și de atunci Pancu e liber.

Cu Pintilii, Edward a lucrat la Pandurii, cu Pancu nu a avut de-a face, așa că interesul lui principal e să-l recruteze pe fostul jucător de la FCSB. Doar că Mihai lucrează deja „pe fals” și la club, el nu poate să fie antrenor secund. 

Nu știu dacă Edi se răzbună ofertându-l pe Mihai. Chiar s-au terminat secunzii? Pintilii va alege ceea ce o să vrea: consideră că plecarea la Federație e o oportunitate sau rămâne la noi și își așteaptă rândul ca antrenor principal.

- Mihai Stoica, la TV Telekom Sport

FRF I-a hăituit pe Iosif, pe Croitoru

Federația chiar a insistat în ultimul an pentru respectarea licențelor, cine nu a avut „Pro” a fost pedepsit fiindcă antrena pe ascuns. Marius Croitoru, Andrei Prepeliță, Mihai Iosif, Ilie Poenaru au fost amendați, suspendați, interziși de la unele interviuri. 

Prepeliță și Iosif se află în situația lui Pintilii, ei nu pot fi nici măcar secunzi în prima divizie, însă rezultatele pe care le-au înregistrat au fost bune și cluburile au continuat să mizeze pe ei deși nu erau calificați. Lui Poenaru, Federația nu i-a dat licența Pro fiindcă Școala de antrenori a considerat că el nu s-a comportat îndeajuns de bine într-un examen în care fusese verificat de oameni care nu au vechime în meserie. Ei au stabilit că Poenaru a greșit atunci când a teoretizat „pasa filtrantă”. Ilie, acum la Gaz Metan, a promovat în Liga 1 cu FC Voluntari și cu Clinceni. 

Regula FRF nu e și pentru FRF? Cum ar putea Federația să încalce pentru Iordănescu regula pentru care a hăituit mai mulți antrenori din Liga 1
Pintilii se manifestă de multe ori ca un veritabil "principal" la FCSB, nu ca asistent al lui Petrea Pintilii se manifestă de multe ori ca un veritabil "principal" la FCSB, nu ca asistent al lui Petrea // FOTO: Imago

„E clar că nu contează licența!”

Mihai Stoica a explicat că Pintilii ar fi o pierdere pentru FCSB. Fostul mijlocaș defensiv e asistentul lui Toni Petrea acum. „Faptul că Federația l-a ofertat pe «Pinti» arată clar că licențele nu sunt atât de importante”. a concluzionat MM la TV Telekom Sport.

Mihai are 37 de ani și a devenit antrenor imediat cum s-a retras din cariera de jucător. El nu a putut să acumuleze vreo calificare ca tehnician fiindcă nu a luat bacalaureatul, de aceea a avut nevoie să meargă în Moldova, unde Bac-ul nu contează. 

La fel a procedat Mirel Rădoi. El a condus naționala de seniori cu licență de secund. Federația a susținut atunci că UEFA fusese de acord cu o derogare. Tot licența A a avut și Mutu ca selecționer al „tineretului”, dar la nivelul acela era suficientă calificarea de secund din prima ligă. 

VIDEO Dumitru Dragomir, dezamăgit de derby-ul Dinamo - FCSB + Pe cine a remarcat fostul președinte LPF

Citește și: 

Mihai Stoica, dezvăluiri despre Mihai Pintilii: „Mi-a picat fața când mi-a spus”

Ce i-a urat Dan Petrescu selecționerului Edi Iordănescu: „Asta ar însemna că e un antrenor extraordinar”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează