FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Dan Petrescu ar putea pierde bani dacă acceptă propunerea FRF! Salariul de vârf pe care-l poate oferi Federația

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago Images
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 decembrie 2021 08:45 / Actualizat vineri, 03 decembrie 2021 13:33

Federația Română de Fotbal l-a ofertat pe Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul de la CFR Cluj, să preia postul de selecționer al primei reprezentative. „Bursucul” ar trebui să se mulțumească cu un salariu în cel mai bun caz egal celui pe care-l încasează la campioana României. 

Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, au mers joi la Cluj-Napoca pentru a negocia cu Dan Petrescu posibila sa angajare pe postul de selecționer al naționalei.

Dan Petrescu a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că va oferi răspunsul după ultima etapă din acest an, adică nu mai devreme de 19 decembrie.

Mihai Stoica e contrariat de negocierile dintre FRF și Dan Petrescu: „CFR nu vrea niciun ban? Devine sponsorul Federației?”
Selecționer
Mihai Stoica e contrariat de negocierile dintre FRF și Dan Petrescu: „CFR nu vrea niciun ban? Devine sponsorul Federației?”

Dan Petrescu ar putea pierde bani dacă acceptă propunerea FRF

Până atunci, va cântări atent oferta Federației. O ofertă care nu-i va aduce beneficii materiale imediate, întrucât salariul propus de FRF ar fi, în cel mai bun caz, identic cu ce pe care „Bursucul” îl încasează la CFR Cluj.

Oficialii Federației pot oferi un salariu de maximum 25.000 de euro lunar, conform jurnalistului Radu Naum, moderatorul emisiunii „Fotbal Club”, de pe DigiSport. Dar asta nu înseamnă neapărat că îi vor propune „Bursucului” suma de vârf de care dispun, astfel că Dan Petrescu ar putea fi remunerat mai „subțire” decât este în prezent la CFR.  

În septembrie, Gazeta Sporturilor a publicat detaliile contractuale ale antrenorilor principalelor candidate la titlu în Liga 1. La CFR Cluj, Dan Petrescu are un salariu de 25.000 euro lunar, un contract întins pe 3 sezoane și o primă de 100.000 de euro pentru câștigarea titlului în sezonul 2021/2022, la care „Bursucul” ar renunța în caz că ar prelua naționala.

Durata contractului propus de către Federație lui Dan Petrescu 

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a dezvăluit joi că lui Dan Petrescu i-a fost propus un contract „probabil întins pe două campanii”. Adică pe minimum 4 ani, pentru a acoperi campaniile de calificare atât la Campionatul European din 2024, cât și la Cupa Mondială din 2026.

Pentru ca Dan Petrescu să ajungă selecționer, este nevoie ca antrenorul să ajungă la un acord de reziliere cu CFR Cluj, întrucât FRF a anunțat că nu-i va achita acestuia clauza de reziliere, care se ridică la 400.000 euro. 

Avantajele lui Dan Petrescu:

  • Unul dintre cei mai de succes antrenori din fotbalul intern, a câștigat 5 titluri, 4 cu CFR și unul cu Unirea Urziceni, echipe alături de care a obținut rezultate și în cupele europene. Are și o Cupă a Chinei, cu Jiangsu.
  • Este recunoscut ca un tehnician care pune accentul pe rezultate și îndeplinirea obiectivelor, ceea ce a lipsit naționalei în ultimul an.

Dezvantajele lui Dan Petrescu:

  • Face parte din Generația de Aur, aflată în „război” cu conducerea FRF.
  • Este un antrenor cu personalitate, dificil de „ghidonat” de Casa Fotbalului.
  • E sub contract cu CFR, unde are o înțelegere pe 3 sezoane și o clauză de reziliere de 400.000 de euro. Nu este exclus însă să plece în orice moment, dată fiind relația tumultuoasă cu patronul Nelu Varga, nemulțumit de ultimele rezultate și care își dorește să-l aducă pe Mutu.

VIDEO » Adrian Porumboiu, despre Dan Petrescu: „Îmi pare rău că nu l-am avut la Vaslui. E cel mai bun antrenor român”

Mai multe știri despre echipa națională: 

Ce așteaptă Dan Petrescu? Motivul pentru care ar amâna preluarea naționalei: „Vă spun eu de ce trage de timp!”

După 27 de ani, Gică Craioveanu explică: „Am ratat Mondialul din America după o ceartă cu nea Puiu: «Bă oltene, tu faci aici ce vreau eu!»”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
pickhammer
pickhammer  •  03 Decembrie 2021, 14:23
Postat de talpaiadului pe 03 Decembrie 2021, 11:35

Ce voturi castiga Burleanu prin contactarea lui Hagi, Razvan Lucescu sau Dan Petrescu? Nici macar votul lui Hagi nu cred ca l-a castigat... Si oricum, cluburile din prima si a doua liga nici nu conteaza, au prea putine voturi.

Iti mai dau un indiciu,totusi...voturile alea mici si multe nu sunt dirijate de el,ci de protectorii lui,cei care au nemijlocit aceasta putere si pe care i-a deranjat rau,nu atat prin rezultatele catastrofale(ca Burleanu sunt multi alti paraleli in diverse pozitii importante)cat prin deserviciul de imagine si curentul public impotriva lui,acesta fiind aspectul pe care pun cel mai mult pret stapanii,manipularea gloatei.

sergihne90
sergihne90  •  03 Decembrie 2021, 13:55
Postat de dumitru82drugan pe 03 Decembrie 2021, 09:51

Daca accepta o sa avem capitan de nationala un prtughez cercetat ptr bigamie si va naturaliza inca 20 de straini in patru ani ! Bineinteles cu ajutorul lui Dancu !

gigistiilor va mancat zilele Dancu asta. doar atit mai stiti, Dancu toata ziua.

talpaiadului
talpaiadului  •  03 Decembrie 2021, 11:35
Postat de pickhammer pe 03 Decembrie 2021, 10:40

Singura problema reala ar fi clauza de reziliere,dar cu siguranta ar putea ajunge la un acord,mai ales ca Varga nu-l simpatizeaza.Despre bonusul de titlu ce sa spunem,chiar ca e un impediment major,Petrescu fiind sarac lipit nu si-ar putea permite sa piarda 100k euro ca sa isi indeplineasca visul de a fi selectioner.Altminteri exact ceea ce am mai spus,ca orice politician lipsit total de scrupule si caracter,ca sa mai obtina un mandat,in disperare de cauza,cu esecuri pe linie si imagine publica facuta zob,Burleanu pupa acolo unde pana acum a dat cu noroi,la un alt reprezentant al generatiei de aur din randul contestatorilor.

Ce voturi castiga Burleanu prin contactarea lui Hagi, Razvan Lucescu sau Dan Petrescu? Nici macar votul lui Hagi nu cred ca l-a castigat... Si oricum, cluburile din prima si a doua liga nici nu conteaza, au prea putine voturi.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează