FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV De ce încă tace Boloni » Ce mai așteaptă de la Răzvan Burleanu

Articol de - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 12:52 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 14:08

Tratativele dintre Loți Boloni, 68 de ani, și FRF au rămas în aer, iar între timp șefii de la Casa Fotbalului s-au reorientat spre Edi Iordănescu, devenit principalul favorit pentru ocuparea postului de selecționer. 

Cu toate astea, Boloni stă încă în expectativă, la Târgu Mureș, și nu vrea să explice deocamdată nimic. Motivul? FRF nu i-a transmis încă un răspuns oficial că negocierile cu el au picat. I-a dat însă de înțeles clar acest lucru.

După ultima discuție telefonică Boloni – Burleanu, părțile păreau ca și înțelese, dar FRF nu i-a mai trimis renumitului antrenor varianta finală a contractului. Boloni are în plan să organizeze o conferință de presă după ce se va termina telenovela într-un fel sau altul.

Iordănescu și Burleanu au bătut palma! Federația pregătește contractul » Când ar putea fi prezentat + cum i-a enervat Boloni pe șefii FRF
SELECȚIONER
Iordănescu și Burleanu au bătut palma! Federația pregătește contractul » Când ar putea fi prezentat + cum i-a enervat Boloni pe șefii FRF

Boloni a aterizat la București pe 6 ianuarie, pentru a intra în negocieri punctuale cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, și cu directorul tehnic Mihai Stoichiță pentru preluarea postului de selecționer. Inițial, lucrurile păreau destul de simple. Cel puțin asta a dat de înțeles „Lippi" după vizita de curtoazie pe care federalii i-au făcut-o lui Boloni, la Nisa, la finalul anului trecut. 

„Din ce știu, Loți are niște cereri financiare rezonabile, care pot fi îndeplinite. Cred că se poate ajunge la o finalitate a discuțiilor cu el în perioada următoare. Contractul său va fi minimum pe două campanii. Cred că această continuitate e foarte importantă", a declarat Mihai Stoichiță, pe 5 ianuarie, în cadrul emisiunii "Fotbal Club".

Între timp, datele problemei s-au schimbat radical. De la un contract pe minimum două campanii EURO 2024 și CM 2026, FRF a inclus pe parcurs o clauză prin care Boloni să poată fi demis în septembrie, dacă naționala României nu termină cel puțin pe locul 2 grupa din Liga Națiunilor. Adversari Bosnia, Muntenegru, Finlanda.

Mai mult, după zile de negocieri dure cu Boloni, cu patru tipuri de oferte-contraoferte, FRF n-a mai avut răbdare și a început în paralel tratative cu Edi Iordănescu și cu Adrian Mutu. O competiție la care Ladislau Boloni nu s-a așteptat când a acceptat invitația Federației să vină în România pentru negocierile finale.

„Depinde de «DA-ul» sau de «NU-ul» pe care îl vom primi. Nu poți discuta cu toți în același timp, ar fi penibil", spunea directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

Potrivit ultimelor evenimente, este de așteptat ca Edi Iordănescu să fie numit selecționer loc luni sau marți, în cadrul ședinței Comitetului Executiv. Șefii Federației se află până vineri la Cheile Grădiștei, la o întâlnire cu fotbalul mic. Vor reveni în București sâmbătă.

VIDEO Ilie Stan: „L-aș numi selecționer pe Edward Iordănescu! E cea mai bună variantă”

Citește și: 

Ciprian Marica, intervenție acidă la GSP Live: „O mascaradă, un film prost!”

Florin Prunea l-a mitraliat pe Răzvan Burleanu: „Incalificabil! Asistăm la falimentul unui președinte de federație obsedat numai de imaginea lui”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
1319238838149008
Serban Radu  •  20 Ianuarie 2022, 20:24

Cu tot respectul pentru jucatorul Boloni ,am retineri atat din pdv calitatea de antrenor ( acum se numeste expertiza) cat si a modului onest de negociere pentru onoarea de a fi antrenorul nationalei. Avem proverbe foarte potrivite Dragoste cu sila nu se face chiar daca Interesul poarta fesul. Draga Lotzi lasa-ne !

adriann_
adriann_  •  20 Ianuarie 2022, 18:09
Postat de petschovschi pe 20 Ianuarie 2022, 15:11

Din acest articol se înțelege clar că FRF nu l-a vrut pe Boloni și că jocurile erau făcute din start pentru altcineva. Pur și simplu cei de la FRF nu s-au așteptat ca Boloni să le accepte toate condițiile impuse: salariu mic, contract pe doar 2 ani, clauză cu privire la Nations League. Boloni și-a dorit să fie selecționer, a venit în România, a lăsat de la el, acceptînd un salariu mic și clauze dubioase, dar a căzut pradă jocului murdar al FRF (să ne amintim și de declarațiile jignitoare ale lui Vochin din aceste zile). Se adeverește că Burleanu e un individ cinic, căruia nu îi pasă de viitorul Naționalei, el numind pe banca Naționalei diletanți precum Contra, Rădoi sau Edi Iordănescu.

Sper ca Boloni sa iasa public si sa spuna tot ce e de spus daca FRF semneaza cu Iordanescu jr. Macar sa se termine cacealmaua.

176901212832165
Dan Petnaise  •  20 Ianuarie 2022, 17:26

Loaci acum se ***. A vrut să îi crească cota, și să devină antrenor la o echipă de club, dar nu i-a mers. Așa îi trebuie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează