FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

A trecut testul! A venit cu probleme medicale la lot, dar l-a convins pe Edi Iordănescu

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 07:55 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 09:25

Chiar dacă a venit la lot cu probleme medicale de la echipa de club, unde jucase foarte puțin în ultimele 9 etape, atacantul George Pușcaș (27 de ani) l-a convins pe Edward în meciul-școală cu CS Tunari că se poate baza pe el.

  • Kosovo - România e programat vineri, 16 iunie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1;
  • Elveția - România se joacă pe 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV.

Pentru că s-a numărat printre cei care au terminat cel mai devreme sezonul intern, pe 19 mai, și jucase extrem de puțin în ultimele două luni, George Pușcaș a ajuns în cantonamentul de la Mogoșoaia cu primul contingent de „tricolori".

 Venise la lot cu probleme la genunchiul drept, cel la care s-a operat de menisc în trecut, dar unde resimte încă dureri.

Cifre avem, calificarea ne mai trebuie » România este în topurile preliminariilor la 7 capitole
Kosovo - România
Cifre avem, calificarea ne mai trebuie » România este în topurile preliminariilor la 7 capitole

A fost titular ultima dată la Genoa pe 12 martie, după care au reapărut necazurile. 

La încălzire, înaintea partidei cu Brescia, a simțit că îl doare, astfel că, deși era titular, nu a mai jucat. În următoarele 8 etape din Serie B a bifat numai 3 apariții, care au însumat 75 de minute pe teren. A fost mai mereu pe bancă, dar antrenorul său, Alberto Gilardino, a preferat să-l menajeze pe finalul sezonului.

Exerciții specifice pentru George Pușcaș

La lot se cunoșteau problemele lui George, care face zilnic o serie de exerciții speciale, ce îl ajută să țină lucrurile sub control. De altfel, în cantonament, atacantul a urmat tot procesul de pregătire la maxim, împreună cu colegii săi. Iar duminică, în partida-școală cu CS Tunari (4-1), s-a mișcat foarte bine și a reușit să și marcheze de două ori. 

A fost testul final, în urma căruia Edward Iordănescu și-a dat seama că poate conta pe Pușcaș pentru „dubla" cu Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie). Din cauza problemelor la genunchi, jucătorul a și ratat primele două partide din aceste preliminarii, cu Andorra și Belarus, care s-au disputat spre finalul lui martie.

„Tricolorii" vor face un ultim antrenament azi, la Mogoșoaia, apoi, în jurul orei 18:30, au programată plecarea spre Kosovo, pentru partida de vineri seara.

4,00e cota oferită de casele de pariuri pentru ca Pușcaș să marcheze vineri măcar un gol. Cota ca George să deschidă scorul la Priștina e 8,30

10 goluria înscris George pentru prima reprezentativă, unde a adunat 34 de selecții. E al doilea golgheter din actualul lot, după Stanciu (12)

Clasamentul în grupa României

VIDEO Totul despre Kosovo - România

Citește și:

Titular în primele meciuri din preliminariile EURO 2024, Drăgușin e categoric: „Când joc cu presiune sunt mai concentrat”

UEFA a anunțat arbitrul partidei de la Priștina, dintre Kosovo și România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  14 Iunie 2023, 09:33

...da pe Screciu de ce l ai luat Edy ...ca sa l tii in tribuna sa vezi daca vorbeste la relefon ...daca nu bati Kosovo ...da ti demisia de neputincios ...pus politic la Nationala...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează