FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21

GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21 // Mircea Lucescu a reacționat în conflictul Răzvan Lucescu - Gică Hagi: „Are dreptate!”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 iunie 2019 14:04

Germania U21 - România U21. Mircea Lucescu și-a precizat punctul de vedere în conflictul verbal dintre Gică Hagi și Răzvan Lucescu, pornit de la declarațiile antrenorului lui PAOK.

  • Context: Răzvan Lucescu a declarat că „doar 5-6 jucători din actuala generație de la U21 vor forma un nucleu și la naționala mare”. Gică Hagi i-a replicat dur după meciul cu Franța: „Să ia lecții de la taică-su sau să meargă la școala de antrenori! Probabil că el nu ştie ce înseamnă să construieşti o generaţie, să lucrezi cu copii.” (Detalii AICI)

Mircea Lucescu consideră că Răzvan are dreptate și că, pentru moment, doar o parte dintre jucătorii naționalei U21 pot face față la nivel înalt.

„Pesemne că şi Răzvan avea dreptate. Ei sunt într-un context favorabil, sunt apropiaţi unii de alţii și au jucat împreună şi la juniori. Vor urma anii în care se vor detaşa puţin valoric.

Să nu uităm că ei se confruntă cu jucători de aceeaşi vârstă. Dar când se vor confrunta cu jucători de 32 de ani, jucători de mare valoare internaţională, vor face cu greu faţă. Pot să facă faţă imediat, aşa cum a spus şi Răzvan, 5-6 jucători. Pe ceilalţi îi aşteaptă acelaşi lucru, dar poate puţin mai târziu.

Pe Hagi îl înţeleg, pentru că sunt copiii lui şi speră ca toţi să joace, cum şi eu am sperat ca toţi jucătorii de la Hunedoara, pe care i-am promovat, să ajungă mari. Sau cei de la Dinamo”, a declarat Mircea Lucescu la TV Telekom Sport.

România U21 va juca joi, de la ora 19:00, contra Germaniei U21 în semifinalele EURO 2019. Meciul va fi în direct pe TVR 1 și TVR HD și liveTEXT, video și foto pe GSP.RO.

Citește și:

Victor Pițurcă se implică în conflictul dintre Gică Hagi și Răzvan Lucescu: „Așa este corect”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
spartanul66
spartanul66  •  26 Iunie 2019, 18:57

Prietene! Răzvan spunea același lucru ca și tine . Din lotul Franței câți fac față la echipele de seniori?

vivilaura
vivilaura  •  26 Iunie 2019, 18:05

dupa parerea mea se poate spune ca este in mare parte meritul lui Hagi, si sunt de acord cu el ca multi dintre acesti juniori trebuiesc promovati si la echipa mare. Bineinteles ca avem inca deficite fizice comparand o echipa de jucatori de 19-21 ani din Romania cu fizicul nemtilor sau suedezilor si cu capacitatea de efort pe 90 minute, dar asta nu e foarte diferit la noi nici cu seniorii (exemplu Maxim, care oriunde a jucat in Germania abia poate tine pasul 60 Minute cu orice alta echipa/coechipieri din Germania. Deci acol e diferenta, si nu ca ai 20 ani sau 26. La noi asta e o misconceptie, altfel cum se explica, Dembele, Sancho (Dortmund), Mbappe, etc. Ce ei au 25 ani? talentul se vede si poate exploata si la 18-19 ani, daca ai antrenamentul de baza in spate. Asa ca Razvan, Lucescu si Contra nu au dreptate, Hagi are dreptate!

zagna
zagna  •  26 Iunie 2019, 17:49

Dilema se poate rezolva simplu: un meci de pregatire direct, in septembrie ambele loturi sunt in pregatire ! Vrea Contra o confruntare directa, e in stare FRF sa ia taurul de coarne ?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează