FOTBAL  »  NATIONALA  »  ZIUA HAGI PE GSP.RO

Gestul maestrului Radu Beligan, un adevărat "Cadou pentru Hagi"

Articol de - Publicat vineri, 05 februarie 2010 00:00

E 5 februarie şi dacă e 5 februarie, toată lumea îşi aminteşte de Hagi. Golul cu Columbia, Generaţia de Aur, Real, Barca, toată povestea. Bine măcar că ziua de 5 februarie a rămas un reper. Cînd e ziua Nadiei sau a lui Năstase ştiu doar ei şi apropiaţii.

Bineînţeles că într-un fotbal plin de specialişti, Hagi nu şi-a găsit încă locul. Motiv pentru care, într-o ţară deprinsă cu gustul marilor tunuri, cel mai mare fotbalist român a cumpărat cu banii proprii hectare întregi ca să-şi facă şcoală de fotbal.

Într-o vreme în care patronii cer înjumătăţirea contractelor pentru jucători şi într-o iarnă în care multe echipe au făcut doar un cantonament "afară", Hagi a dus vreo 70 de tineri jucători în Antalya. Unii îi spun nebunie. El îi zice pasiune.

Citind interviul lui Justin Gafiuc cu Radu Beligan, în care maestrul care a traversat scena românească de la Alexandru Giugaru la Gheorghe Dinică declara că şi-ar dori să-l cunoască pe Hagi, Cătălin Tolontan scria: "Ce compliment!". E chiar mai mult. E poate cel mai frumos cadou primit de Gică în săptămîna în care sărbătoreşte 45 de ani de viaţă plus 15 ani şi jumătate de la golul cu Columbia.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
 •  25 Februarie 2010, 16:04

Clar Hagi nu are nici un pic de rusine.Sa se compare cu R.Beligan un monstru sacru al scenei mi se pare o ineptie a fotbalistului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează