FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPECIAL GSP

Gestul remarcabil al lui Marius Marin » A renunțat la vacanță pentru un amical la națională: „Asta e, mai facem și sacrificii”

Marin are două meciuri pentru
Marin are două meciuri pentru "tineret". A fost titular doar la 0-0 cu Irlanda de Nord, în deplasare, în campania aceasta de calificare

Articol de , , - Publicat marti, 11 august 2020 11:15 / Actualizat marti, 11 august 2020 11:52

ROMÂNIA U21. Marius Marin i-a impresionat pe Adrian Mutu și pe oamenii din staff-ul lui. Mijlocașul de la Pisa și-a sacrificat concediul ca să onoreze convocarea la naționala de tineret, pentru un scurt stagiu și un test cu formația din liga a doua.

Adrian Mutu s-a chinuit să alcătuiască lotul pentru primul său meci ca selecționer al "tineretului", fiindcă FCSB, unul dintre furnizorii principali de fotbaliști U21, a refuzat să-și lase jucătorii la lot. Nefiind dată oficială pentru jocuri internaționale, clubul lui Becali și-a permis să se opună. 

Acțiunea era, oricum, una de mică importanță, cu câteva zile de antrenamente și cu un amical contra Farului, un meci pe care "tricolorii" l-au câștigat cu 6-0.

Importanța scăzută a evenimentului nu l-a convins pe Marius Marin să rămână liniștit în vacanță. După un sezon încărcat, mijlocașul legitimat la Pisa a venit la București ca să joace pentru națională, un gest echivalent cu sacrificarea concediului. Cum și-a consumat aproape toată vacanța?

Marius Marin: "Asta e, mai facem și sacrificii" 

După amicalul cu Farul, Marin s-a întors la Pisa, unde trebuie să petreacă 14 zile în izolare. Va sta închis până pe 21 august, în condițiile în care pauza pe care i-o oferise clubul o să expire pe 24 august! Îi rămân, din totalul de trei săptămâni de vacanță, numai trei zile pentru relaxare!

Mutu și asistenții lui discutaseră cu Marin înaintea convocării, conștienți de regula care-l obliga pe jucător să rămână izolat două săptămâni după întoarcerea în Italia. "Nu e nicio problemă, chiar vreau să vin la lot!", le-a răspuns mijlocașul.

"Vineri am terminat campionatul și luni am fost la lot. Sunt bine, nu am niciun dubiu că am procedat corect. Pentru echipa națională e firesc să mai faci și sacrificii", explică Marius. Echipa lui, Pisa, a terminat sezonul din Serie B pe locul al 9-lea, a fost prima care a ratat barajul pentru promovare. Internaționalul român a jucat 29 de meciuri ca mijlocaș central și a înscris un gol.

Ar fi venit și Dragomir, de la Perugia 

Deși scopul convocării l-a constituit un amical care nu sporește CV-ul și cota unui jucător, și clubul l-a sfătuit pe Marin să accepte. 

"I-am întrebat dacă erau de acord să mă prezint la București pentru amicalul cu Farul. Oamenii mi-au spus și ei că merita să merg. Am ratat o vacanță, nu e ceva grav. O să am timp destul și pentru concedii... măcar acum, când sunt tânăr, să fac un efort ca să joc", povestește Marius. Mutu îl convocase, tot din Serie B, și pe Vlad Dragomir, de la Perugia. 

Și el transmisese că era de acord să vină, doar că în cazul său n-a fost de acord clubul. Perugia a încheiat campionatul pe locul al 16-lea și trebuie să joace un baraj cu Pescara pentru salvarea de la retrogradare. Manșele acelui duel vor avea loc pe 10 și pe 14 august. Din cauza barajului, conducerea s-a opus când a aflat despre convocarea lui Dragomir.

Gestul remarcabil al lui Marius Marin » A renunțat la vacanță pentru un amical la națională: „Asta e, mai facem și sacrificii”
Pe plajă, acolo unde nu va mai ajunge în această vară

87 de partidea adunat Marin în Italia. A jucat 59 la Pisa, în Serie B, și 28 la Catanzaro, în Serie C

Nici măcar iubita mea nu m-a sfătuit să refuz convocarea. La cât am plimbat-o după mine cu fotbalul, s-a obișnuit, nu are ce să mai zică" - Marius Marin, mijlocaș Pisa

Băieții care au venit la lot s-au comportat exemplar, le-am mulțumit pentru efort, pentru atitudinea din antrenamente și din amical. Îi înțeleg să fie obosiți, că mulți veneau după o perioadă cu meciuri jucate o dată la trei zile. Suntem motivați să obținem calificarea, nu există onoare mai mare decât aceea de a lupta pentru România!" - Adrian Mutu, selecționer U21

Gestul remarcabil al lui Marius Marin » A renunțat la vacanță pentru un amical la națională: „Asta e, mai facem și sacrificii”
Marius Marin, împreună cu iubita sa

"Lumea îl cunoaște și-l respectă pe Lucescu" 

Marin joacă la Pisa pe arena "Romeo Anconetani", un stadion ce poartă numele președintelui care l-a angajat în 1990 pe Mircea Lucescu, la prima experiență a lui în afara României. 

Condusă de Lucescu, Pisa a retrogradat la finalul acelei stagiuni, de pe poziția a 16-a. În lot se aflau Diego Simeone și Jose Chamot, internaționali argentinieni ce aveau să evolueze împotriva României la Mondialul din 1994, într-o partidă pe care "tricolorii" au câștigat-o cu 3-2 și s-au calificat în sferturi de finală. "Lucescu este în continuare cunoscut la Pisa, oamenii din club vorbesc despre el cu respect, cu admirație", spune Marius.

"Frică nu mai este, doar precauție" 

Italienii au mai ieșit din tensiunea și din spaima pe care le provocase valul de decese din primăvară. Marin explică situația din prezent: "Frică nu mai există, doar că lumea a rămas precaută, respectă în continuare distanțarea fizică, purtatul măștilor. E normal să fie așa, după ce Italia a trecut prin ce a trecut cu pandemia aceasta". 

În "Cizmă" au fost înregistrate până acum 250.566 de cazuri de COVID-19. Au murit din cauza virusului 35.205 oameni. Încă mai sunt și acum 13.263 de cazuri active. 

"Ne ducem să ne distrăm prin Constanța?!" 

Becali a reacționat agresiv, nu doar că nu le-a permis jucătorilor lui să participe la amicalul cu Farul. "Țara arde și baba se piaptănă! Noi nu putem să terminăm campionatul din cauza coronavirusului și Mutu face amical cu Farul. Noi ne distrăm prin Constanța când nu suntem în stare să încheiem campionatul! Pentru ce să las jucătorii la lot? Ca să-i vadă Mutu? Păi, el nu-i știe pe Coman, pe Moruțan, pe Vlad? Abia acum vrea să-i cunoască?" a fost declarația lui Becali la ProX. 

Mutu a ținut să organizeze amicalul cu Farul pentru că el nu avusese ocazia să conducă echipa în niciun meci, nici măcar nu coordonase vreun antrenament al naționalei de tineret, pentru că preluase postul înaintea pandemiei, iar apoi au fost amânate jocurile din calificări. Prima partidă oficială cu Adrian selecționer va avea loc pe 8 septembrie, în Malta. Șase fotbaliști de la FCSB fuseseră convocați pentru testul cu Farul: Andrei Vlad, Moruțan, Olaru, Man, Adrian Petre și Florinel Coman.

Marius Marin e în Italia de patru ani 

Marius Marin a parcurs cea mai mare parte din juniorat la Poli Timișoara. A plecat la Sassuolo în 2016. Formația din Serie A l-a împrumutat o dată la Catanzaro și o dată la Pisa, club care l-a achiziționat definitiv apoi. La Timișoara, Marin jucase și în două meciuri oficiale în 2015, când avea 17 ani și echipa se afla în liga a doua. 

Gestul remarcabil al lui Marius Marin » A renunțat la vacanță pentru un amical la națională: „Asta e, mai facem și sacrificii”
În tricoul echipei sale de club, Pisa, pentru care a bifat 59 de meciuri

Tot de la Timișoara a plecat și Vlad Dragomir, celălalt jucător din Serie B pe care îl convocase Mutu la amicalul cu Farul. Dragomir a mers la Arsenal și de acolo a trecut la Perugia. Marin a apărut la "tineret" în campania aceasta, Vlad a făcut parte și din echipa ce a evoluat în vara anului trecut la Campionatul European din Italia, în care "tricolorii" au ajuns până în semifinale.

"Mă antrenez și singur, ca să-mi revin rapid" 

Marin plănuiește ca după cele două săptămâni pe care trebuie să le petreacă în izolare să se apuce de pregătire, deși ar mai avea trei zile libere până la reunirea celor de la Pisa: "Va trebui să mă antrenez și singur, ca să-mi revin în formă cât mai rapid, mai ales că la începutul lunii septembrie va juca naționala iar". 

Clubul repornește pregătirea pe 24 august, cu două săptămâni înaintea jocului Malta-România, din preliminariile Europeanului de anul viitor. România e a doua în grupa ei, cu cinci puncte în spatele Danemarcei, iar obiectivul realist l-ar constitui păstrarea poziției secunde și acumularea cât mai multor puncte, astfel încât să fie unul dintre cele mai bune cinci locuri doi din totalul de nouă grupe. Inițial regula era ca locurile secunde să joace baraje pentru calificare, însă UEFA a modificat sistemul pentru a împuțina numărul partidelor, întrucât jocurile au fost oricum amânate, iar calendarul s-a aglomerat.

Marin, mai valoros în realitate decât pe transfermarkt

Marin are 21 de ani și e cotat de transfermarkt la 300.000 de euro. Valoarea estimată de site e cu 100.000 de euro mai mică decât a fost suma pe care a plătit-o Pisa ca să-l ia de la Sassuolo. De la Poli Timișoara la Sassuolo plecase liber de contract.

Poli l-a pierdut la fel și pe Vlad Dragomir. Arsenal l-a luat pe Dragomir și, ca să scadă grila de formare a jucătorului, o taxă pe care trebuia să i-o achite Timișoarei, a încercat să-i păcălească pe bănățeni legitimându-l pe Vlad într-un mic club de juniori, un "satelit". FIFA calculează grila inclusiv în funcție de dimensiunea și de reputația clubului care legitimează jucătorul. Înregistrându-l într-un club minuscul, Arsenal ar fi avut de plătit mai puțin. Poli a deschis un proces la FIFA, a câștigat și s-a ales cu o sumă în jurul a 100.000 de euro.

A făcut 13 ore pe drum! 

Participarea la antrenamente, la amicalul cu Farul și izolarea de două săptămâni nu constituie singurele eforturi pe care le-a făcut Marin ca să ajungă la naționala de tineret. El a călătorit din Italia în România cu mașina. "Am făcut 13 ore pe drum. Dar am timp destul ca să mă odihnesc, din moment ce voi sta închis în casă 14 zile", povestește Marius.

VIDEO. Mirel Rădoi despre conflictul între veterani și jucătorii de la U21: „Am încercat să aflu ce a fost”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Dinamo visează frumos! „Câinii” vor să-l aducă înapoi pe unul dintre favoriții fanilor

Licitație cu iz de dedicație: COMBINAȚII pe bani publici la CSM București » Clubul finanțat din banii bucureștenilor continuă să ia parte la jocuri dubioase

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
chromophobia
chromophobia  •  11 August 2020, 14:43

Nu oricine face efortul asta.Daca o sa fie la fel de serios,sper sa ajunga cat mai sus posibil

ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  11 August 2020, 13:28
Postat de Oprisan Niculae pe 11 August 2020, 13:17

Cand fotbalul a fost oprit in Europa , baiatul asta nu s-a odihnit?Ce vacanta mai vroia?A stat acasa ,, si-a incasat banii si a ***

A stat acasă, nu a putut merge să se distreze, că era interzis.

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  11 August 2020, 13:17

Cand fotbalul a fost oprit in Europa , baiatul asta nu s-a odihnit?Ce vacanta mai vroia?A stat acasa ,, si-a incasat banii si a ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează