FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

INTERVIU Merita Andrei Ivan să fie convocat la națională? » Gică Craioveanu: „Cred că Edi Iordănescu are ceva cu el”

Andrei Ivan nu a fost convocat la națională României. FOTO: Imago Images
Andrei Ivan nu a fost convocat la națională României. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 16:12 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 16:21

Fostul internațional român Gică Craioveanu, acum director de imagine la Universitatea Craiova, nu-și explică altfel de ce Andrei Ivan (26 de ani) n-a fost convocat pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția: „E un jucător polivalent, poate decide un meci. În Liga 1 a fost cel mai bun atacant român, alături de Mailat, iar eu cred că la națională trebuie să chemi cei mai în formă jucători”.

- Se apropie meciurile cu Kosovo și Elveția, din preliminariile Euro 2024. Cum vedeți „dubla” asta? 
- Măcar trei puncte să scoatem și tot ar fi bine, zic eu. Ar fi chiar fundamentale. Ne-ar menține în grafic.

- Deci, batem în Kosovo? 
- Păi, ar trebui. Te obligă blazonul, tradiția, istoria să câștigi cu Kosovo. Nu va fi ușor. Am citit că au vreo șapte jucători în top cinci campionate ale Europei, în vreme ce noi, în actualul lot, n-avem niciunul. Eventual Radu Drăgușin și George Pușcaș, care au promovat cu Genoa în Serie A. Până și kosovarii au făcut pași înainte, noi ne tot ducem înapoi. Am ajuns să ne fie teamă de Andorra și de Kosovo!

Craiova chiar boicotează Austria pentru votul Schengen negativ: a renunțat la Tirol, Raiffeisen și OMV! Unde merge în cantonament și ce bancă și companie de carburant a preferat
U CRAIOVA
Craiova chiar boicotează Austria pentru votul Schengen negativ: a renunțat la Tirol, Raiffeisen și OMV! Unde merge în cantonament și ce bancă și companie de carburant a preferat

Gică Craioveanu: „Cu Elveția am avut mereu probleme”

- Elveția? 
- Elveția e favorită, clar! Noi oricum am avut probleme cu Elveția și când eram o echipă puternică. Mi-aduc aminte că la Mondialul din 1994 ne-au bătut cu 4-1 deși îi aveam pe Hagi, pe Gică Popescu, ce mai, Generația de Aur. Acum sunt o forță.

- Dintre oltenii dumneavostră doar Screciu a ajuns de data asta la lot. 
- Merită. A făcut un sezon bun, a progresat mult. Și-a stabilizat jocul. Și Alex Crețu ar fi meritat, zic eu. Este cel mai important jucător al Craiovei în acest moment. Dar știu că are niște probleme medicale și de aceea a fost lăsat deoparte.

Gică Craioveanu: „Toți suntem vinovați pentru picajul Universității Craiova”

- Ivan a fost „sărit” din nou. Justificat? 
- Are ceva Edi cu el, altfel nu-mi explic. Din ce am citit l-a deranjat atitudinea lui. Dar, totuși. Ivan e un jucător polivalent, poate juca mai multe posturi și e capabil să decidă un meci, cum s-a întâmplat în Giulești, la 3-2 cu Rapid. În Liga 1 a fost cel mai bun atacant român, alături de Mailat, a dat 14 goluri. Ori eu știu că la națională trebuiesc convocați cei mai în formă jucători.

- Ce v-ați spus când ați văzut că CSU nu-i în stare să câștige cu Sepsi, ca să joace în Europa? 
- A fost o mare dezamăgire, sincer. Ce adversar mai la îndemână îți puteai dori? Sepsi tocmai câștigase Cupa României, era deja în vacanță. M-a surprins jocul modest, fără vlagă. Nicio clipă nu mi-au dat senzația că ar putea câștiga.

- Cum explicați picajul ăsta al Craiovei? Nici trofee, nici Europa, după 6 participări consecutive. A cui e vina? 
- Vina e împărțită. Nu este doar a jucătorilor sau a antrenorilor, ci și a conducerii. Toți avem o vină. Formăm un grup.

Gică Craioveanu: „Nu e normal să ai trei antrenori într-un sezon”

- Vi se pare normal să ai trei antrenori într-un sezon? Balint, Rădoi, Neagoe? 
- Nu e normal. Am mai spus-o, fiecare antrenor vede fotbalul în felul lui, iar ca să închege echipa, s-o facă să joace așa cum vrea el, e nevoie de timp. Dar nu uitați că Rădoi a plecat el.

- Ce-i lipsește Craiovei ca să-și îndeplinească obiectivele? 
- În primul rând, jucători cu un psihic puternic, care să reziste presiunii din Bănie. Punctual, eu simt nevoia unui decar, a unui jucător de pasă filtrantă. De la Ovidiu Stângă n-am mai avut așa ceva în Bănie. Baiaram poartă numărul 10, dar n-are calități de regizor, nu e un pasator.

Gică Craioveanu: „Alexandru Ișfan n-a meritat banii”

- Ișfan? A meritat 650.000 de euro? 
- Deocamdată pare că n-a meritat suma asta de transfer. La Craiova trebuie să joci fotbal, iar el nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Poate că și prețul ăsta mare l-a apăsat. De acum încolo va depinde de atitudinea lui, de motivație ca să răzbească.

- Sunt zvonuri că Rotaru l-ar aduce și pe Tofan, de la FC Argeș... 
- Cu tot respectul, dar eu nu cred că poate fi o soluție. Nu-l văd peste Vlădoiu. L-am urmărit la 1-6 cu Dinamo, acum, în baraj, și a comis multe greșeli. Și el, și echipa. Ne mai trebuie un fundaș dreapta, dar nu Tofan.

Gică Craioveanu: „Eugen Neagoe va rezista cât va avea rezultate”

- Pleacă Vătăjelu, dintre „veterani”, revine Alex Mitriță. 
- Problema lui „Vătă” e că pe postul lui, fundaș stânga, sunt Bancu și Ndong. Iar pe dreapta, unde a jucat în ultimul timp, cred că nu mai vrea. E de înțeles că-și dorește altceva. Mitriță? Întoarcerea lui e ceva senzațional. Este un jucător foarte iubit în Bănie, se înscrie perfect în spiritul Universității. Un mare plus pentru echipă. Și vor mai veni jucători, poate se va întoarce și Băluță. Nu se știe niciodată.

- Rotaru merge și sezonul viitor pe mâna lui Eugen Neagoe. Cât credeți că va rezista „Geană”?
- Atâta vreme cât echipa va juca bine și va avea rezultate. Asta vor și fanii la Craiova. „Geană” știe bine lucrul ăsta. Eu cred că antrenorul care va reuși să-i capaciteze pe jucători va lua și titlul. Devis Mangia a fost în genul ăsta.

VIDEO. S-a băgat Rotaru peste Rădoi la Craiova? » „Dacă eram fătălău și tăceam din gură, nu ajungeam niciodată unde sunt azi”

Citește și:

Becali trebuie să facă un efort pentru a-și aduce preferatul » Detalii de la negocieri

Rapid mai vrea un jucător de la FCSB » Tratative cu Gigi Becali

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (23)
mgbal
mgbal  •  12 Iunie 2023, 12:41

Eu simt ca Ivan nu prea este un om serios si sper ca el si Baiaram sa plece de la Stiinta.

ipsilante
ipsilante  •  09 Iunie 2023, 12:20

Ivan este un relaxat... La toate echipele unde a jucat a avut prestatii fluctuante, mai mult slabe decat bune si, peste tot, cu exceptia Craiovei, nu a fost pastrat titutlar. Este talentat, are viteza, are fizic dar, e un caracter slab. De aceea nu te poti baza pe el exact cand ai nevoie sa castigi meciuri cu miza. Cand a dat randament, a abordat acele jocuri fara nici o presiune, ca pe amicale. Sunt fan Stiinta dar eu l-as da imediat afara si de la Stiinta, unde e "cal troian". La Nationala? Ce sa caute? E corp strain! Iordanescu jr. are perfecta dreptate! Daca nu dovedesti ambitie, determinare, dorinta de performanta, atunci de ce te-ai facut fotbalist? Ivan este SALARIAT de lux la Stiinta! Pe langa Iovan Markovic, el eate un alt "bun national" al patronului dar, INUTIL in teren, atat la Stiinta cat si la Nationala. Prin atitudinea lui blazata, indiferenta, ii demobilizeaza si pe ceilalti colegi din echipa. Bafta Romania!

dodo001
dodo001  •  08 Iunie 2023, 21:25

Jucator bun, dar prea individualist. Edy cheama doar pe cei care joaca pentru echipa.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează