FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Gică Hagi, atac la directorul pentru dezvoltare sportivă al FRF: "Ne-a minţit?! Demisia!" » Cristi Bivolaru îl susţine: ”În Belgia e un necunoscut!”

Zoltan Kovac nu e un nume cunoscut pentru Gică Hagi
Zoltan Kovac nu e un nume cunoscut pentru Gică Hagi

Articol de , - Publicat marti, 31 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 30 martie 2015 23:47

Hagi e al doilea nume mare din fotbal care-l reneagă pe Zoltan Kovac, după ce artizanul reformei fotbalistice din Belgia, Michel Sablon, a spus că "nu am auzit în viaţa mea de acest nume".

Recentul scandal de la U17, ce l-a avut în prim-plan pe Ianis Hagi, atinge un alt punct fierbinte privind activitatea FRF la loturile de juniori. Gică Hagi a lansat ieri o scrisoare deschisă pe site-ul Viitorului, destinată antrenorului primei reprezentative.

În mesajul trimis către Anghel Iordănescu, Hagi a criticat atitudinea directorului pentru dezvoltare sportivă din cadrul FRF, Zoltan Kovac, care i-a jignit pe "tricolorii" mici după eşecul cu Norvegia. Gică i-a cerut lui Iordănescu să-l demaşte pe "impostorul" Kovac, făcînd referire la o discuţie pe care a purtat-o recent cu selecţionerul.

În haină de "impostor"
"Domnule Anghel Iordănescu, vă rog să spuneţi tuturor iubitorilor fotbalului dacă domnul Kovac se află printre cei care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian din ultimii 10 ani, aşa cum a susţinut Domnia sa în momentul în care a primit această funcţie în FRF!

Eu ştiu din discuţia avută cu dumneavoastră că, după lecturarea cărţii lui Michel Sablon (directorul tehnic al Federaţiei Belgiene de Fotbal şi coordonatorul întregului proiect tehnic pe baza căruia s-a dezvoltat fotbalul belgian) aţi constatat că «specialistul» Kovac nu se află printre conducătorii / membrii / voluntarii enumeraţi de autor.

Dacă este adevărat ceea ce mi-aţi comunicat înseamnă că domnul Kovac ne-a minţit şi în această situaţie trebuie să-şi prezinte demisia de onoare" e pasajul din scrisoarea lui Hagi care a agitat apele la federaţie.

"N-am auzit de el!"
O mărturie interesantă întăreşte argumentul "Regelui". Anul trecut, pe cînd Gică Popescu era în plină campanie electorală pentru şefia FRF, a fost vizitat chiar de Michel Sablon, considerat părintele programului de revitalizare a fotbalului belgian. A venit în România însoţit de Cristi Bivolaru, fost şef al Departamentului Internaţional al FRF.

Bivolaru rememorează: "Eram la o discuţie împreună cu Gică Popescu, Gică Hagi şi Michel Sablon. Aflasem că Zoltan Kovac va veni la Federaţie ca director pentru dezvoltare, în echipa lui Răzvan Burleanu. Sablon ne-a surprins pe toţi spunîndu-ne că «nici nu am auzit de acest Kovac, în cei 10 ani cît am fost director tehnic în federaţia belgiană! Poate a lucrat la vreun club, dar nu ştiu să fi făcut parte din program sau măcat să fi lucrat în federaţie»".

De altfel, Bivolaru este cel care i-a dat lui Iordănescu cartea despre care vorbeşte Hagi: "Confirm ce spune Gică. Nea Puiu mi-a spus că a citit cartea, dar la sfîrşit, unde erau trecuţi colaboratorii lui Sablon, Kovac nu apare!".

Anghel Iordănescu nu a putut fi contactat pentru a îşi exprima un punct de vedere.

"Dacă vreţi un nou Hagi, faceţi cum vă spun!"
Anul trecut, Gazeta publica un interviu cu Zoltan Kovac, proaspăt sosit în curtea FRF, care îşi aroga meritele reformei din fotbalul belgian: "În Belgia a durat 14 ani pînă ca reformele să dea rezultate. În Ungaria n-am putut, n-au vrut să muncească. Dacă vreţi un nou Hagi, faceţi cum vă spun!".

Kovac by Kovac :D
Pagina de Wikipedia a lui Zoltan Kovac are elemente ce încalcă regulile de neutralitate stabilite de enciclopedia online. Clubul St. Trond, la care a lucrat acesta, e numit "faimos", profesorul care i-a predat cursuri la Universitatea Dijon, "Cometti", are acelaşi apelativ, deşi e aproape inexistent pe motorul de căutare Google. Şocul vine cînd verifici originile paginii de Wiki: aceasta a fost redactată de un anume Milan Kovac. Potrivire de nume?

Renunţă Ianis la "naţională"?!
Gică Hagi a lăsat de înţeles că locul ocupat de fiul său la lot ar putea rămîne vacant în urma evenimentelor recente: "După o discuţie avută cu fiul meu, în momentul întoarcerii din Anglia, am stabilit de comun acord că are nevoie de o perioadă pentru a reflecta la tot ce s-a întîmplat în ultimele două luni la naţionala U17, urmînd ca ulterior să ia o decizie".

"Nu plec!"
Zoltan Kovac a dezminţit din nou incidentul din cantonamentul U17: "Cuvintele mele au fost scoase din context, nu am vrut să spun asta, traducerea nu a fost cum trebuia. Am spus că pentru mine numele lui Ianis nu e important, el ca şi copil e important. Îl respect pe Hagi, ştiu ce am de făcut, o să-mi ocup timpul pentru a servi fotbalul românesc, n-am de gînd să-mi dau demisia", a spus oficialul FRF pentru DigiSport.

54.000 de euro net e salariul anual al lui Kovac la FRF

"Dacă n-o să pot schimba nimic, împachetez şi plec acasă. De la grupele mai mici, copiii să fie crescuţi în spirit fair-play, părinţii să nu mai aibă voie să ţipe de pe margine la copii" (Zoltan Kovac)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
spivak
spivak  •  31 Martie 2015, 12:51

Kovac trebuia să-i tragă şi o pereche de palme, ca să-şi bage minţile în cap.

spivak
spivak  •  31 Martie 2015, 12:49

Ce o fi aşa de greu să-l cauţi pe Zoltan Kovac pe net? Încercaţi şi o să vedeţi rezultatele.

goghe
goghe  •  31 Martie 2015, 12:24

Articolul oricum contine informatii din burta - martorii discutiei in care ala n-a auzit de Kovacs sint toti tovarasi cu Hagi :)

Vezi toate comentariile (15)
Comentează