FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚII

Gică Hagi pariază pe o echipă națională de plan secund: „Arată fantastic! Va fi tare în 2026”

Gică Hagi (56 de ani) ar fi în tratative avansate cu Federația de Fotbal din Statele Unite ale Americii. Ar putea fi noul lor selecționer.
Gică Hagi (56 de ani) ar fi în tratative avansate cu Federația de Fotbal din Statele Unite ale Americii. Ar putea fi noul lor selecționer.

Articol de GSP - Publicat luni, 22 martie 2021 17:08 / Actualizat marti, 23 martie 2021 10:39

Gică Hagi (56 de ani) este impresionat de naționala de fotbal a Statelor Unite. „Regele” mizează pe rezultate mari la următoarele Campionate Mondiale. 

Gică Hagi este în căutarea unei noi provocări. Vrea să revină rapid la meseria de antrenor, dar nu e dispus să accepte orice proiect. Ar fi tentat să devină selecționer, așa că e cu ochii pe meciurile internaționale. 

Gică Hagi, impresionat de naționala Statelor Unite

„Eu mai am două dorințe. Să ajung să antrenez o echipă puternică de club sau o națională. De ce naționalitate, încă nu știu. Sunt două provocări.  Vom vedea dacă e bine sau nu. Nu e de șansă, am cele două dorințe. O să mă duc la cine o să mă cheme. Nu știu dacă voi mai avea cel mai mare succes, dar vreau.  

O echipă națională care îmi place foarte mult este naționala Americii. Am văzut-o și arată extraordinar, foarte tânără, cu fotbaliști buni, arată fantastic. Cred că va fi o nucă foarte tare în anul 2026 (n.r. la Mondial)”, a spus Gică Hagi în emisiunea „Replay”, de la TVR 1.

Naționala Statelor Unite ale Americii e plină de talente

SUA nu a investit doar în MLS, unde a atras cu bani grei vedete de rang internațional, precum Ibrahimovic, Higuain sau Pirlo. Sume importante au mers către sectorul juvenil, iar rezultatele încep să apară. Cei mai interesanți fotbaliști americani: 

  • Giovanni Reyna (18 ani, Borussia Dortmund) 
  • Sergino Dest (20 de ani, Barcelona) 
  • Weston McKennie (22 de ani, Juventus) 
  • Tyler Adams (22 de ani, Leipzig) 
  • John Brooks (28 de ani, Wolfsburg) 
  • Timothy Weah (21 de ani, Lille)

22e locul ocupat de naționala Statelor Unite ale Americii în ierarhia FIFA. România e doar pe 37

Gică Hagi, mandat nefericit ca selecționer

În 2001, Gică Hagi era numit selecționerul naționalei României, în locul lui Ladislau Boloni, care alegea să meargă la Sporting. Mandatul „Regelui” a durat doar 4 meciuri. O victorie cu Ungaria, scor 2-0, o remiză cu Georgia și barajul ratat contra Sloveniei, pentru Mondialul din 2002.

Gică Popescu, despre viitorul lui Gică Hagi

Hagi dorește să ia o echipă din sezonul următor. A zis: «Gata, îmi ajunge un an!». A avut o ofertă uriașă, pe bani mulți, dar nu din Europa, și a refuzat-o Din punct de vedere financiar era foarte bine. Aproape de 10 milioane de euro pe an. Gică vrea să aibă un proiect care să-i permită să facă performanță
- Gică Popescu, președinte Viitorul

VIDEO. Gică Hagi vrea să se schimbe din nou regulamentul: "Vreau 6 schimbări în meci! Jucătorii nu pot să ducă, clachează"

Citește și alte știri despre Gică Hagi: 

Hagi revine în antrenorat: „Gata, îmi ajunge!” » Ofertă uriașă pentru „Rege”: „Aproape 10 milioane de euro pe an!”

Gabi Balint, amintiri savuroase cu Gică Hagi: „Patul lui era plin de ghemotoace de hârtie”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează