FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEMISIE

Gică Popescu, pentru GSP.ro: „Da, mi-am dat demisia!” » De vină „poza de rahat” cu Răzvan Burleanu?! + Reacția președintelui FRF

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2019 10:19

Gică Popescu (51 de ani) a recunoscut astăzi pentru GSP.ro că și-a dat demisia din Comitetul de Organizare al Euro 2028 și al Cupei Mondiale din 2030. Surse neoficiale susțin că în spatele deciziei ar fi poza în care „Baciul” a apărut alături de Răzvan Burleanu la Sofia, dar varianta e negată oficial de fostul internațional. 

  • CONTEXT: La finalul lunii februarie, românii, bulgarii, sârbii și grecii s-au întâlnit pentru a organiza EURO 2028 și CM 2030, la Sofia. Apariția unei poze făcute după terminarea evenimentului, în care apăreau Popescu și Burleanu, alături de ministrul Tineretului și Sportului și de consilierul acestuia, a inflamat spiritele la acea vreme și l-ar fi determinat pe Gică să iasă din Comitetul de Organizare. „Baciul” rămâne însă implicat în Organizarea Euro 2020 la București. 
UPDATE 13:05

Răzvan Burleanu s-a arătat surprins de reacția lui Popescu: „Nu ştiu subiectul, doar dacă îmi puteţi da dumneavoastră mai multe detalii...Sunt surprins de această decizie fiindcă în primul rând nu există o comisie sau un comitet de organizare pentru Campionatul Mondial din 2030 sau pentru Campionatul European din 2028. E decizia lui, nu pot eu să comentez. A explicat de ce a făcut acest lucru? Cred că el e cel mai în măsură să vă explice de ce a luat această decizie”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Jurnalistul Decebal Rădulescu a dezvăluit, aseară, la TV Digi Sport: „Gică Popescu mi-a zis că a demisionat după apariția acelei fotografii. Când să se facă poza, a apărut brusc în cadru și acel personaj (n.r. - Răzvan Burleanu). A preferat să demisioneze”.

Rădulescu e unul dintre ziariștii care au investigat, pe când lucra în echipa Gazetei Sporturilor, neregulile comise de Popescu în „Dosarul Transferurilor”.

Astăzi, contactat telefonic de GSP.ro, Popescu a confirmat, în parte, informația:„Da, e adevărat că am demisionat din acel comitet pentru Campionatul Mondial din 2030”.  

Întrebat dacă motivul a fost poza cu Burleanu apărută în presă, Gică Popescu a negat: „N-are legătură cu poza, important e că nu mai sunt acolo. Oricum, am foarte multă treabă cu organizarea Campionatului European din 2020 și nu mai puteam face și asta. Din fericire, lucrurile merg bine pentru EURO 2020 și veți vedea că vom face un turneu final reușit”.

gica popescu
Poza buclucașă: Gică Popescu, Constantin Matei, ministrul Sportului, Răzvan Burleanu și consilierul ministrului, Andrei Nourescu

Între timp, în cursul zilei de astăzi, Răzvan Burleanu și Ministrul Tineretului și Sportului au plecat la Salonic pentru a semna actul pentru depunerea candidaturii la Mondialul din 2030.

„Un rahat de poză!”

La momentul apariției fotografiei, Gică Popescu declara pentru Libertatea: 

„Am reprezentat două instituții, atâta tot. N-a fost prima oară când ne întâlnim, ne-am intersectat și la comitetul interministerial. Nu ne strângem în brațe, nu ne pupăm, dacă asta vrei să știi. Totul ține doar de implicarea în niște proiecte comune. Nu există un dialog apropiat, ți-am spus.

Credeți ce vreți, dar n-ați fost în pielea mea! Nu știți ce e în sufletul meu! Nu răscoliți un episod dureros pentru mine și vă cer să nu faceți aprecieri după un rahat de poză. Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu!”. 

Popescu rămâne consilierul premierului Viorica Dăncilă și va continua să se ocupe de organizarea meciurilor de la EURO 2020 care se vor disputa în București.

Una dintre marile promisiuni făcute de Popescu a fost legată de finalizarea liniei de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
155242644916485
Smarandoiu Stefan  •  12 Aprilie 2019, 22:31
Postat de Costel Tudor pe 12 Aprilie 2019, 22:04

Dle.Popescu , te-a pus dl. Burleanu sa furi banii fotbaliștilor de la Rapid din transferul lui Bratu la turci ??? Cumva dl. Burleanu a influențat instanța sa te condamne ??? Nu înțeleg supărarea pe dl. Burleanu !!!

Esti un ,,politruc,,!

485809194904413
Costel Tudor  •  12 Aprilie 2019, 22:04

Dle.Popescu , te-a pus dl. Burleanu sa furi banii fotbaliștilor de la Rapid din transferul lui Bratu la turci ??? Cumva dl. Burleanu a influențat instanța sa te condamne ??? Nu înțeleg supărarea pe dl. Burleanu !!!

rocky2
rocky2  •  12 Aprilie 2019, 17:16
Postat de alegsandru pe 12 Aprilie 2019, 12:23

lasa baietelu' ca e consilier bun ucenicul Anei Pauker (daca ai habar cine a fost), Mihai Sora sau tortionarul de la Aiud. Asa sa se poarta in marxismul anticomunist.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează