FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA 1-0

Gică Popescu și-a ales grupa pentru EURO 2024: „Ca să ne răzbune”

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 09:00

Gică Popescu, membru al Generației de Aur, și-a ales grupa pentru EURO 2024.

  • S-au calificat la Campionatul European din 2024: Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Scoția, Spania, Turcia, Austria, Anglia, Ungaria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, România, Elveția, Serbia, Cehia, Slovenia, Italia și Croația. Ultimele 3 locuri vor fi stabilite prin barajele din Liga Națiunilor;
  • Tragerea la sorți a grupelor Euro va avea loc la Hamburg, pe 2 decembrie, de la ora 19:00;
  • Turneul final din Germania se va desfășura între 14 iunie și 14 iulie.

România revine la un turneu final după o pauză de 8. Iar „tricolorii” vor fî urna a doua la tragerea la sorți, grație parcursului perfect din grupă, pe care au terminat-o pe primul loc.

Gică Popescu și-a ales urna pentru EURO 2024

Fostul căpitan al naționalei a analizat posibilele adversare ale României și și-a ales preferatele: Belgia, Slovenia și Elveția.

„Aș vrea Belgia din prima urnă. Lasă-mă cu Belgia. Aș vrea Slovenia din urma a treia, ca să ne răzbune pe noi. Și din urna a patra aș alege Elveția, ca să continue campania de rateuri cu noi.

Spuneam că naționala e pe trend ascendent. Acum are nevoie de un declic, de o victorie cu o națională tară, ca să aibă încredere”, a spus Gică Popescu la Antena 1.

România poate avea o grupă INFERNALĂ la Euro 2024

Grupa infernală pentru România ar putea fi chiar cea din care am făcut parte și la Euro 2008, cu Franța, Olanda și Italia.

Din prima urnă, niciun adversar nu este la îndemână. „Tricolorii” pot avea însă șansă în continuare pentru o grupă accesibilă, cu Slovacia și câștigătoarea barajului de pe ruta C (Georgia, Luxemburg, Grecia sau Kazahstan).

Tragerea la sorți la Euro 2024 are loc peste două săptămâni

Pe 2 decembrie, începând cu ora 19:00, ora României, va avea loc tragerea la sorți a grupelor. Ceremonia se va desfășura la „Elbphilharmonie” din Hamburg.

Vor fi 4 urne, care vor fi stabilite în funcție de rezultatele din această campanie de calificare. Germania, echipă calificată din oficiu, va fi primul cap de serie. Ea va fi urmată de câștigătoarele seriilor preliminare, alese în ordinea punctelor, apoi locurile secunde. În grupele cu câte șase echipe, cum este cea a noastră, se vor șterge cele două meciuri cu ultima clasată.

VIDEO Mama lui Denis Alibec, emoționată după calificarea României la EURO: „Și-a îndeplinit visul”

Citește și: 

După calificarea la Euro 2024, Gică Hagi le-a stabilit „tricolorilor” un obiectiv măreț: „Asta să fie ambiția lor!”

Geambașu, după calificarea României: „Pe această fundație, România poate începe să arate și altceva decât forța grupului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
robyro
robyro  •  22 Noiembrie 2023, 10:08

Gică Popescu, acum 5 luni : "Băi băiatule, la echipa națională nu e grup. Aici sunt rezultate. Ce vorbești tu de grup, de drumul cel bun: Doamne ferește! Să ne lase cu grup, familie, rezultatele contează. Doamne ferește să fie ăsta drumul cel bun. El nu știe ce e aia echipa națională" Edi Iordanescu le-a dat peste nas tuturor contestatarilor! Dacă nu ai mari valori in echipă, contează grupul pe care il formezi! Grup cum aveau ei pe vremuri, când făceau scansal si amenințau că nu mai vin la echipă dacă este convocat Craioveanu, care marca gol dupa gol in Spania! Știe ranchiunosul de Popescu de ce nu il suporta, deși trecuseră 10 ani de la cearta cu Craioveanu! Aseară, Gică parcă nici nu se bucura de calificare! Așa că să ne lase cu comentariile lui!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează