FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA 1-0

Gigi Becali nu s-a abținut! Ce a spus despre ritualul de dinainte de Anglia - România: „Cum să fiu rasist, dacă le trimit bani?”

Gigi Becali +14   FOTO
Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iunie 2021 22:33 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 23:42

Gigi Becali, finanțatorul celor de la FCSB, a vorbit la finalul amicalului Anglia - România 1-0 despre gestul fotbaliștilor români de a îngenunchea înainte de startul partidei. Doar Nedelcearu și Nicolae Stanciu nu au recurs la ritualul devenit tradiție la meciurile din Anglia. 

Becali a comentat evenimentele petrecute în Anglia - România, apelând, din păcate, și la unele replici rasiste:

Pentru ce să îngeunchezi? Dacă în conștiința ta iubești oamenii și nu faci discriminare, ce rost are să îngenunchezi? Sunt niște gesturi false, făcute la ordinul sau la cererea unor asociații. 

Se spune de mine că sunt rasist și fac discriminare, dar eu investesc milioane de euro în Uganda, Rwanda și Burundi, ajut copii negri și le plătesc școlarizarea. Dacă ei sunt negri, eu cum să le spun? Că sunt albi? 

Eu sunt om liber și spun cum simt. Îi iubesc, trimit foarte mulți bani acolo, ajut copii, ajut spitalele de acolo. Cât timp a fost pandemie, am trimis mulți bani la episcopiile din Uganda și Rwanda. Cum să fiu rasist dacă le trimit bani? Sunt rasist dacă le spun negri?”, a spus Becali, în direct la Pro X. 

Stanciu și Nedelcearu n-au îngenuncheat în Anglia - România

Înaintea partidei, a avut loc deja obișnuitul ritual, pe care Anglia îl are din iunie 2020, când jucătorii îngenunchează în semn de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter” și lupta împotriva rasismului, după decesul lui George Floyd, americanul ucis după intervenția brutală a polițiștilor. 

Singurii „tricolori” care n-au făcut acest gest au fost Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu. Englezii, inclusiv stafful tehnic, au îngenuncheat, chiar dacă o mare parte a fanilor nu sunt de acord și îi huiduie de fiecare dată - detalii, pe larg, AICI!

Becali: „M-am certat cu Hagi și Rădoi de la fotbal, deci n-o să spun nimic”

Naționala României a bifat cea de-a patra înfrângere consecutivă, dar Gigi Becali s-a ferit să critice selecționata finului Rădoi.

„M-am certat cu Hagi de la fotbal. M-am certat cu Rădoi de la fotbal. Deci n-o să spun nimic în seara aceasta, nu sunt eu mare specialist. Nu îmi mai dau cu părerea. Fiecare să facă ce vrea. Eu îmi fac treaba mea, dar nu mă mai bag eu să vorbesc despre alții. Pentru ce să fac eu păcate?

Cu cine vrei să faci? Singurul care joacă în străinătate e Ianis. Știu ce înseamnă să joci cu unul în minus. Luați în calcul că am jucat cu om în minus cu Geoergia, le dădeam trei, patru goluri cu el în teren Tănase s-a enervat, a vrut să fie eliminat și să vină acasă, să se odihnească”, a spus Becali despre eliminarea căpitanului de la FCSB din meciul cu Georgia. 

FOTO Cele mai spectaculoase imagini din Anglia - România 1-0

+10 FOTO

Citește și alte știri despre naționala României:

VIDEO / EXCLUSIV Dumitru Dragomir, încântat de un „tricolor”: „Cel mai bun! Va fi vândut pe bani mulți, e fotbalist de Premier League”

ANGLIA - ROMÂNIA 1-0. De ce nu a îngenuncheat Stanciu: „Mi se pare normal”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (8)
steaua.libera
steaua.libera  •  07 Iunie 2021, 19:15

Na belea, uitati unde se duc banii de la ANRP, in Ughanda

gago747
gago747  •  07 Iunie 2021, 12:32
Postat de innn pe 07 Iunie 2021, 00:44

Nu doar atât, dar ești și rasist. Te faci vinovat de a crede că rasa ta, a celor neîngenunchiați e superioară celor care îngenunchează :)

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mordi
mordi  •  07 Iunie 2021, 05:39
Postat de innn pe 07 Iunie 2021, 00:44

Nu doar atât, dar ești și rasist. Te faci vinovat de a crede că rasa ta, a celor neîngenunchiați e superioară celor care îngenunchează :)

Gandirea ta launtrica merge ceas :)))))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează