FOTBAL  »  NATIONALA  »  JO

Gigi Becali anunță revolta FCSB: „Nu las niciun jucător la Jocurile Olimpice! Să ia Burleanu de la CFR”

Gigi Becali, finanțator FCSB
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 14:23 / Actualizat miercuri, 21 aprilie 2021 15:02

Gigi Becali (62 de ani), finanțatorul de la FCSB, spune că nu va lăsa niciunul dintre jucătorii echipei sale la Jocurile Olimpice. Turneul olimpic de fotbal, la care România este calificată, este programat în intervalul 22 iulie-7 august.

Latifundiarul își continuă războiul cu FRF. Nemulțumit de arbitrii din Liga 1, Gigi Becali a avertizat că jucătorii de la FCSB ar putea boicota echipele naționale. „Nu ştiu ce o să facem, dar s-ar putea la un moment dat ca toţi jucătorii să se sature şi să se retragă de la naţională în semn de protest”, a spus Becali marți.

După tragerea la sorți pentru grupele turneului olimpic, Becali a continuat războiul cu FRF și a anunțat că nu va lăsa niciun jucător la Olimpiadă. În plus, nu a ratat ocazia de a o ataca pe CFR Cluj, rivala sa la titlu, precum și pe „centralul” Istvan Kovacs, despre care a sugerat în repetate rânduri că ar fi arbitrul de casă al campioanei.

Gigi Becali: „Nu las niciun jucător la Olimpiadă”

„Ce Olimpiadă? Niciun jucător, nu las niciun jucător. Ce să las? Nu las niciun jucător. Să trimită Burleanu jucători, și cu arbitrii. Burleanu și cu arbitrul Kovacs, să trimită ei jucători. Să-i ia de la CFR și să-i trimită, cu toate mizeriile pe care le fac”, a spus Becali pentru AS.ro

Jucătorii de la FCSB convocați pe lista lărgită pentru Jocurile Olimpice

NumeAnul nașterii
A. Vlad1999
Haruț1999
Nedelcu1997
Oaidă1998
Perianu2002
Olaru1998
Fl. Coman1998
Moruțan1999
Oct. Popescu2002

Programul României la turneul olimpic de fotbal

  • 22 iulie: Noua Zeelanda - Coreea de Sud, Honduras - România (ora 14:00, ora României)
  • 25 iulie: Noua Zeelanda - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)
  • 28 iulie;  România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras

Câștigarea titlului în Liga 1, echivalentă cu absența de la Olimpiadă

Totuși, mai departe de războiul personal pe care îl duce cu FRF, Becali are un alt motiv pentru a nu-și lăsa fotbaliștii să meargă la Olimpiadă. 

În cazul în care va deveni campioană, FCSB ar urma să intre în primul tur preliminar din Champions League chiar atunci când Rădoi și echipa sa au programată plecarea spre Tokyo. Și cum miza Champions League e una uriașă, din perspectivă financiară, Gigi Becali și clubul său nu vor accepta să lase niciun fotbalist la naționala olimpică. Iar acest lucru e posibil fiindcă datele de desfășurare de la turneul olimpic nu sunt prevăzute pe vreun calendar FIFA, astfel că echipele nu sunt obligate să cedeze jucători.

Turneul olimpic se va derula între 22 iulie și 7 august, în vreme ce primele 3 tururi preliminare din UCL sunt între 7 iulie și 10 august. În primele două faze, FCSB ar fi cap de serie, deci ar avea șanse să ajungă până în turul 3, ceea ce i-ar garanta prezența în play-off-ul Europa League. În ambele competiții, miza financiară e importantă.

În schimb, dacă va rata titlul, FCSB n-ar intra nici măcar în preliminariile Europa League, ci în a treia competiție, Conference League, care va debuta în această vară. În această situație, lucrurile se schimbă ca strategie și Becali ar putea accepta să lase o parte din jucători sub comanda lui Rădoi, având două argumente: adversarii slabi din această competiţie şi reţeta financiară modestă.

Mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

Cu cine joacă România la Jocurile Olimpice » Totul despre adversarii „tricolorilor”

Rădoi anunță obiectivul României la Jocurile Olimpice după ce a văzut grupa + mesaj pentru cluburi

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (205)
10208645955343726
John Khitzhu  •  21 Aprilie 2021, 21:54
Postat de jean_valjean pe 21 Aprilie 2021, 18:41

Zi ma tu unul de la fcsb...1 singur, care poate scoate pe cineva din echipa asta . Radu- Manea, Nedelcearu, Dragusin, Stefan- Razvan Marin, Cicaldau- Man, Stanciu, Mihaila- Puscas ! Ca tot vorbesti de calitate si cantitate...repet, voi la ora asta nu aveti un jucator vital ptr echipa nationala !

Vlad, Ovidiu Popescu.

doar..titi
doar..titi  •  21 Aprilie 2021, 20:52

bravo gsp ...poti indruga ..macar un motiv pentru care mi-ai sters comentariul ???!!!

nenea007
nenea007  •  21 Aprilie 2021, 19:10
Postat de doar..titi pe 21 Aprilie 2021, 18:52

bah plavanilor ...voi asta alde' ionica , nenea ... franari vopsiti in ''u''-isti ..sunteti atat de damblagii ca nici istoria nu o cunoasteti !!!NICI UN SUPORTER DE LA U nu sare pentru kvsc !!asa ca pune-ti adevarata sigla ...sau ti-e rusine ??!!nu-i mirare ..la cat fura kvsc-ul cu arbitri ..normal sa-ti fie rusine !!

Pe scara evolutiei, esti undeva intre evacuarea lui mmstoica si recipientul final. De fapt, neuronii tai activi, putini dar bine ancorati in ceea ce crezi tu ca este realitate, nu au capacitatea de a intelege ca un clujean intotdeauna va prefera sa sustina o echipa din orasul sau in dauna unei terte echipe, in speta cea mai hulita si dispretuita echipa din Romania, echipa condusa spre inalte culmi ale realizarilor sportive de catre cel mai gretzos cuplu din istoria sportului romanesc. Nu te mai obosi sa-mi dai lectii, diferenta dintre noi este mult prea mare, si nu este in avantajul tau... Haide ''U''! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (205)
Comentează