FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU

Grigore a purtat în premieră banderola la națională » Cei care i-au marcat cariera sărbătoresc momentul: ”L-am făcut căpitan la 19 ani”

Articol de , - Publicat luni, 05 septembrie 2016 00:00

Grigore a purtat aseară în premieră banderola naționalei. Sorin Sava și Ioan Sdrobiș sunt oamenii care i-au marcat decisiv cariera.

De la Vaslui la banderola de căpitan al naționalei. Un drum surprinzător pentru Dragoș Grigore, omul care a început fotbalul la LPS Vaslui, iar la finalul junioratului se gândea deja să se lase de fotbal!

"Mai juca atacant, pe la județeană, la Poienești", își amintește Sorin Sava, tehnicianul care, la 19 ani, i-a salvat cariera tânărului Grigore.

Naveta la Huși

Sava era antrenor la echipa secundă a Vasluiului: "Dragoș alerga bine, avea un pic de tehnică, statură bună. La început l-am pus fundaș central, apoi a urcat mijlocaș la închidere. Era ascultător, muncea pe rupte. Făcea naveta la Huși. Începuse să-i iasă jocul, urca bine cu mingea la picior, dădea pase în «gaură» pentru vârfuri, avea lovitură bună de cap. L-am pus și căpitan. Tot speram că o să-l vadă Rednic, să-l ia la prima echipă a Vasluiului".

Porumboiu n-a crezut în el

În ciuda insistențelor lui Sava, ajuns între timp secund la prima formație, cu Gigi Mulțescu principal, Grigore nu a avut nicio șasă să se afirme la trupa lui Porumboiu. Fostul arbitru recunoaște: "N-am avut nicio contribuție la cariera lui. Nu i-am văzut potențialul, dar asta nu înseamnă că nu e un jucător de valoare. Sava și Sdrobiș i-au schimbat destinul".

"Să nu uiți de sandale, când te ia capul"

Ioan Sdrobiș tresare când aude de Dragoș, pe care l-a atras la CFR Timișoara, în divizia secundă: "Auzi, țărănușul ăsta al meu a ajuns căpitan la națională! Aparținea de școala de corecție de la LPS Vaslui și mi-am dat seama ce poate".

Își amintește o întâmplare hazlie: "A plecat spre Timișoara și a sosit după 3 zile. Încurcase trenurile, ajunsese pe la Botoșani. A venit într-o pereche de pantaloni trei sferturi și în niște sandale. I-am spus mai târziu «Ai grijă, pune sandalele undeva bine, iar când o să ajungi mare și te ia capul, uită-te la ele, să-ți amintești de unde ai pornit!». Copilul ăsta a muncit mereu pe rupte. Joacă simplu, anticipează jocul, stă bine în teren. După un timp am început o colaborare cu Dinamo și l-am trimis acolo. Bravo lui că a reușit, a fost perseverent și a muncit ca un apucat!".

Deși au trecut 8 ani de când Sdrobiș nu-i mai este antrenor, relația dintre cei doi a rămas puternică: "Indiferent unde joacă, mă sună cu două ore înainte de meci. Apoi vorbim și după partidă, comentăm. E ca o superstiție!".

"Pe Grigore al meu l-am învățat mereu să joace simplu:«Băi, la salopetă, voi, ăștia din apărare! Lăsați papionul și pixul pentru ăia de la mijloc în sus»"
Ioan Sdrobiș

"Mă surprinde alegerea selecționerului. Așa cum l-am cunoscut la Dinamo, Grigore e un jucător mediu, care și gafa uneori inexplicabil. Nu cred că are capacitățile unui adevărat căpitan. E un tip tăcut, nu un creator de ambianță. Poate s-a schimbat însă între timp"
Cornel Dinu

"A fost un copil cuminte, mai făcea câte o boacănă, o farfurie spartă, un gunoi aruncat unde nu trebuie. În tinerețe, îl mai foloseau antrenorii ca mijlocaș sau vârf, dar cel mai bine îi stă fundaș"
Dumitru Grigore, tatăl lui Dragoș

"Sunt unii care tot înjură Vasluiul. Să studieze istoria personalităților care au pornit de aici, precum Cantemir, Cuza, Kogălniceanu, Racoviță, Birlic, Gheorghiu Dej! Lor li se adaugă acum și Dragoș Grigore. E o cinste pentru Vaslui"
Adrian Porumboiu

24de selecții are Grigore, care a debutat la "națională" în 2011. N-a marcat până acum

CV Dragoș Grigore

  • Născut: 7 septembrie 1986, Vaslui
  • Post: fundaș central
  • A jucat la: LPS Vaslui (2002-'06, juniori), CFR Timișoara (2006-'08), Dinamo (2008-'14), Toulouse (2014-'15), Al Sailiya (Qatar, din 2015)
  • Are două trofee, ambele cu Dinamo: Cupa și Supercupa în 2012

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează