FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Grupa pentru CM 2022 provoacă prima polemică! Panduru vs Stoichiță: „Înseamnă că ești plecat de acasă”

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță (66 de ani), a debordat de optimism după ce s-a tras la sorți grupa din care naționala României va face parte în preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022.
Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță (66 de ani), a debordat de optimism după ce s-a tras la sorți grupa din care naționala României va face parte în preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 01:25

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță (66 de ani), a debordat de optimism după ce s-a tras la sorți grupa din care naționala României va face parte în preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022. Ne vom duela cu Germania, Islanda, Macedonia, Armenia și Liechtenstein.

Doar prima clasată se va califica la turneul din Asia, în vreme ce ocupanta locului secund va merge într-un baraj, care se va disputa în două etape, semifinală, finală, după modelul play-off-ului de acces la Euro 2020. Oficialul Federației a comentat cu multă încredere componența grupei. "Nu e cea mai rea grupă pentru noi. Dacă bați echipele de sub tine, îți câștigi dreptul la baraj. Trebuie să te impui cu formațiile care au venit din urnele 3 și 4. 

Ne vom bate pentru calificare cu Islanda și Macedonia de Nord. Am încredere că putem obține locul 2, trebuie să revină la un moment dat și normalitatea în fotbalul din România. Și, de ce nu, putem visa chiar la o calificare directă, deși Germania este favorită certă", a declarat Stoichiță pentru GSP.ro.

Reacție dură a lui Basarab Panduru

Aflat în studio la Telekom Sport, Basarab Panduru a avut o reacție dură la adresa celor care cred că am putea avea pretenții să terminăm pe locul 1. "Cine se gândește că am putea câștiga această grupă înseamnă că e plecat de acasă", a spus Panduru, completat, tot într-o formă ironică, de Cristi Balaj, aflat și el în emisiune: "Și e plecat de acasă iarna, când e foarte frig afară". 

Panduru, fostul fotbalist al Stelei din prima jumătate a anilor '90, care ulterior a evoluat la Benfica și FC Porto, a adăugat apoi referitor la grupa din care facem parte: "E foarte bine că am picat cu Islanda, am înțeles că unii își doresc revanșa, deși după prima repriză din meciul cu ei, efectiv m-am speriat, am rămas speriat de ceea ce ne-au făcut. Pe ce loc cred că ne vom clasa? Aș vrea să cred că pe locul 3".

Stoichiță și Panduru au fost colaboratori

Panduru și Stoichiță au fost în două rânduri colaboratori. Mai întâi, în sezonul 1994-1995, la Steaua, când Panduru era un titular indiscutabil, iar Stoichiță era secundul lui Dumitru Dumitriu. Apoi, la FCSB, în sezonul 2009-2010, când Panduru era director sportiv la clubul lui Becali, iar Stoichiță a fost antrenor principal. Ultimul turneul final mondial la care România a participat a fost cel din 1998, din Franța. 

De atunci, am ratat 5 campanii preliminare consecutive pentru CM, ultima fiind cea pentru turneul din Rusia 2018, când, cu Daum selecționer, am terminat pe locul 4, după Polonia, Danemarca și Muntenegru.

VIDEO. Mihai Stoichiță, despre oamenii care l-au numit pe Mirel Rădoi: „Fotbalul nu e matematică”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

ROMÂNIA. Știm programul „tricolorilor” în preliminariile Mondialului din 2022: când jucăm cu Germania + finala pentru locul 2 pe Național Arena

Marcel Răducanu, despre grupa României de calificare la CM din 2022: „Nici acum nu suntem mulțumiți?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
198888255307125
Henry Poter  •  27 Decembrie 2020, 19:38

Locul 2! Panduru este un miștocar ***,care doar comentează.. Dacă Mirel va avea o tactică bună cu jucătorii și vor evolua ca la echipele de club,iar chimia dintre ai noștri va fi bună, dar vă rog fără Nistor,Deac și Alibec .. Dacă vin tinerii pe care cred că îi știți cu toții(Man,Coman,Cîrjan, Drăgușin, Cicâldău,Mihăilă și alții care joacă foarte bine la echipele lor de club terminăm pe 2 80-85%. Gata cu pesimismul ăsta..Eu cel puțin m-am săturat! Adversrii sunt foarte buni pentru o calificare! Totul depinde DE NOI. Dacă vom juca bine, vom face o figură frumoasă în preliminarii

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează