FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - POLONIA, AZI, 21:45, TVR 1 ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

GSP.ro a vorbit cu o jurnalistă din Polonia despre meciul de diseară » Ce jucător român i-a speriat pe polonezi + Punctul forte al naționalei lui Nawalka

Jolanta la un interviu cu vedeta naționalei Poloniei, Robert Lewandowski +1   FOTO
Jolanta la un interviu cu vedeta naționalei Poloniei, Robert Lewandowski

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 noiembrie 2016 12:31

Jurnalistă la Sport.pl, Jolanta Zasepa a explicat pentru GSP.ro atmosfera din Polonia înaintea duelului de azi cu România. E convinsă că echipa lui Christoph Daum este un adversar de calibru, însă spune că jucătorii polonezi știu absolut totul despre "tricolori" și va fi foarte greu să-i surprindă ceva.

- Ce înseamnă pentru polonezi meciul împotriva României?
- E foarte important. Jucătorii vin la București să ia toate cele 3 puncte. Deși echipa a avut câteva probleme la meciurile cu Armenia și Kazahstan, acum a venit timpul ca jucătorii să demonstreze de ce joacă la cel mai înalt nivel. Fără îndoială că va fi un meci greu, dar trebuie să se concentreze și să joace din nou așa cum au făcut-o în cele mai bune meciuri ale lor.

- Care sunt jucătorii români de care se tem polonezii?
- România are jucători foarte buni, care joacă la cluburi importante ale Europei. Asta spune totul despre ei, iar jucătorii Poloniei sunt conștienți de acest lucru. Nicolae Stanciu de la Anderlecht e foarte periculos. Și Dorin Rotariu și Denis Alibec, dar din fericire pentru noi ei nu vor juca.

- O remiză ar fi prea puțin pentru Polonia?
- Va fi dificil dacă nu câștigăm la București, dar încă mai sunt multe meciuri în aceste calificări. Un eșer ar fi însă un dezastru, pentru că pierdem puncte importante cu o contracandidată.

- De cine trebuie să se teamă cel mai mult România?
- Stăm foarte bine în atac. Toată lumea știe cine e Lewandowski, dar și în benzi suntem destul de periculoși. Kamil Grosicki și Kuba Blaszczykowski sunt foarte buni. Cred că punctul forte al naționalei este contraatacul.

- Ce știu jucătorii Poloniei despre naționala României?
- Știu că e o echipă solidă. Ați făcut acel prim meci foarte bun împotriva Franței la Euro 2016. Acum, de când este Daum, își dau seama că aveți o defensivă bine organizată, plus că preluați stilul nemțesc. Această ultimă parte n-ar trebui să fie o surpriză. Avem mulți jucători care evoluează în Bundesliga, cum ar fi Lewandowski, Piszczek și Blaszczykowski. S-au informat bine despre România de la Lukasz Szukala și Pawel Golanski, care au jucat în campionatul vostru. N-ar trebui să ne surprindeți.

- Cum văd fanii polonezi acest joc?
- Sunt foarte optimiști. Naționala a căpătat o atenție sporită după figura frumoasă de la Euro 2016. Toată lumea crede în această echipă. Toți speră ca Lewandowski și Nawalka să ducă echipa la Mondialul din Rusia.

- Vor fi 50.000 de români în tribune, este o problemă pentru jucătorii Poloniei?
- Este o provocare pentru fiecare fotbalist să joace pe cele mai mari arene ale Europei. Dar nu are cum să le fie frică. Arena Națională seamănă foarte mult cu National Stadium din Polonia. Oricum, jucătorii noștri evoluează pe stadioane mari, cu suporteri fanatici. Deci nu cred că se pot speria.

- Care sunt jucătorii-cheie ai echipei?
- În primul rând Lewandowski. Dar mai sunt Blaszczykowski, Piszczek, Krychowiak, Glik, Zielinski, Fabianski. Aproape toți. :) Avem o generație excelentă.

- Am citit în presa poloneză că ar fi fost unele probleme după meciul cu Danemarca și înaintea celui cu Armenia. Jucătorii ar fi petrecut cu femei și alcool în cantonament. S-au luat măsuri?
- Ziarele de la noi au scris despre asta. Nu s-a dovedit a fi o adevărată problemă. Antrenorii au gestionat bine situația și au rezolvat totul. Au discutat în vestiar și s-au calmat treburile. Atât timp cât echipa își câștigă meciurile, nu cred că are nimeni nici o problemă.


Jolanta Zasepa

CLASAMENTUL GRUPEI E DUPĂ 3 MECIURI:

1.Muntenegru, 7 puncte
2.Polonia, 7 puncte
3.România, 5 puncte
4.Danemarca, 3 puncte
5.Kazahstan, 2 puncte
6.Armenia, 0 puncte

Urmează să se joace: 11 noiembrie: Armenia- Muntenegru, Danemarca- Kazahstan, România- Polonia, 26 martie 2017: Armenia- Kazahstan, Muntenegru- Polonia, România- Danemarca,
10 iunie 2017: Kazahstan- Danemarca, Muntenegru-Armenia, Polonia-România; 1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia, 4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan; 5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia,  8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

România- Polonia se joacă în această seară, de la ora 21:45, în direct pe TVR1 și live-TEXT pe GSP.ro 

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
sultanamama
sultanamama  •  11 Noiembrie 2016, 16:46

Păcat că nu avem și noi o jurnalistă de sport așa de ...bună...

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  11 Noiembrie 2016, 13:48
Postat de ray51 pe 11 Noiembrie 2016, 13:40

Cu 8 puncte pe care le vom avea diseara la ora 23:50, voi avea o noapte frumoasa si un somn linistit. Fiti binecuvantati jucatori ai Romaniei !

Probabil, ceva de genul ai spus și înaintea meciului Steaua - Albania !

ray51
ray51  •  11 Noiembrie 2016, 13:40

Cu 8 puncte pe care le vom avea diseara la ora 23:50, voi avea o noapte frumoasa si un somn linistit. Fiti binecuvantati jucatori ai Romaniei !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează