FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Grecii au anunțat numele noului selecționer, cu o lună înaintea amicalului cu România » A fost coleg cu Dan Petrescu la Chelsea

Gustavo Poyet / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Gustavo Poyet / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 04 februarie 2022 12:42 / Actualizat vineri, 04 februarie 2022 12:43

Edi Iordănescu, 43 de ani, va debuta pe banca naționalei României pe 25 martie, cu ocazia amicalui contra reprezentativei Greciei, care a fost preluată de uruguayanul Gustavo Poyet, 54 de ani. 

  • Federația elenă a anunțat că partida programată pe stadionul Steaua va începe la ora 20:15.

Naționala Greciei a rămas fără selecționer după demisia lui John van 't Schip în noiembrie anul trecut.

Poyet, în vârstă de 54 de ani, a antrenat echipele britanice Brighton și Sunderland și a avut o perioadă în Grecia când a condus AEK Atena, pe locul trei în Super League.

Gustavo Poyet, noul selecționer al Greciei

De asemenea, Poyet a mai pregătit formațiile Universidad Catolica (Chile), Bordeaux, Shanghai Shenhua și Real Betis și a fost, de asemenea, antrenor secund la Tottenham Hotspur, Leeds United și Swindon Town. 

Ca jucător, Poyet a adunat 26 de selecții la echipa națională a Uruguayului, cu care a câștigat Copa America în 1995, iar la nivel de club a jucat pentru Chelsea, Tottenham, Zaragoza, River Plate și Grenoble.

La Chelsea, Poyet a fost coleg cu Dan Petrescu, în perioada 1997-2000.

Edi Iordănescu a fost prezentat oficial pe 25 ianuarie

Edi Iordănescu a fost prezentat ca noul selecționer al României pe 25 ianuarie, după ce tratativele dintre FRF și Ladislau Boloni au eșuat.

Misiunea lui Edi Iordănescu este să ducă echipa din nou în elita fotbalului mondial, a anunțat președintele FRF, Răzvan Burleanu. 

Experiența lui ca antrenor a contat, spiritul analitic, cunoașterea fotbalului românesc, dar și faptul că a lucrat cu mulți dintre actualii jucători ai naționalei. Suntem siguri că va construi o echipă de succes.

Dincolo de clauzele de confidențialitate, contractul se întinde pentru următoarele două campanii de calificare, Liga Națiunilor și Euro. 

Se va prelungi automat. Ne-am dori să se întindă pe următorii 2 ani și jumătate. Obiectivul principal este calificarea la Euro 2024, dar și unul secundar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor”, a spus Burleanu.

Edi Iordănescu: „Obiectivul e calificarea la Euro 2024”

„Obiectivul este calificarea la Euro, cu obiectivul intermediar Liga Națiunilor. E firesc, pentru că afectează în mod direct tragerea la sorți. Poate facilita un drum mai ușor. Dacă lucrurile funcționează în această grupă, plecăm în următoarele preliminarii cu alt entuziasm, cu altă încredere.

Chiar vă spun, sincer, ținta este locul 1 în Liga Națiunilor. Am avut timp zilele astea să îmi fac o primă impresie despre adversari. Am văzut deja un număr de meciuri cu fiecare echipă. Țintim primul loc, asta e mentalitatea corectă. Va fi o grupă echilibrată. Dacă echipa va termina pe locul 3, ne vom așeza și vom discuta în ce condiții putem continua”, a explicat Iordănescu. 

Dacă nu aveam încredere în această generație și în potențialul fotbaliștilor, nu aș fi acceptat. E un gest de încredere. Cunosc foarte bine această generație, cu o medie de vârstă de aproximativ 25 de ani. Maturitatea vine pe la 27-28 de ani. Ce e mai bun ar trebui să urmeze. Am încredere că echipa națională are în continuare o marjă importantă de progres”.

Va prima rezultatul! Nu știu dacă vă dezamăgesc, dar așa va fi. În timp vom putea construi și un joc care să placă. Dar îmi doresc ca atunci când suporterii pleacă de la stadion, să fie împăcați cu gândul că jucătorii au dat totul. 

- Edi Iordănescu

Citește și alte știri despre naționala României:

Boloni, noi precizări: „Burleanu s-a răzgândit în avion” + „Cu tot respectul, eu nu sunt Edi Iordănescu”

Marius Șumudică: „L-am sunat pe Rădoi: «Bă, ce faci, mă iei la mișto?»” + Amuzat de noul look al lui Edi Iordănescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
vasileroaita
vasileroaita  •  04 Februarie 2022, 13:51
Postat de ali.bec pe 04 Februarie 2022, 13:46

Exact. Dar noi avem chiar 2 puieți. Tata și fiu.

Din amandoi nu scoti o jumatate de antrenor!

ali.bec
ali.bec  •  04 Februarie 2022, 13:46
Postat de vasileroaita pe 04 Februarie 2022, 13:08

Ei l-au numit pe Puyet, noi pe... Edi...

Exact. Dar noi avem chiar 2 puieți. Tata și fiu.

elisei
elisei  •  04 Februarie 2022, 13:22

Pe Dan P. de ce nu-l angajează nici o echipă serioasă? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează