FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, 15 NOIEMBRIE, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE RTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Hai mai repede cu barajul! Ziua şi pierderea la naţională: a picat şi Tătăruşanu! Cine e favorit să îi ia locul cu Grecia

Tătăruşanu a lipsit două săptămîni şi în aprilie 2012, accidentat la braţ
Tătăruşanu a lipsit două săptămîni şi în aprilie 2012, accidentat la braţ

Articol de - Publicat marti, 12 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 noiembrie 2013 09:21

Din cauza unor probleme la coloana lombară, goalkeeper-ul stelist iese din cărţi pentru Atena, deşi nu părăseşte lotul: a fost chemat însă, de urgenţă, Pantilimon, de la Manchester City. Cele mai mari şanse la titularizare le are însă acum Bogdan Lobonţ.

Norocul lui Piţurcă, dacă a existat vreodată, acum şi-a întors faţa spre altcineva. Dacă Pintilii, forţat de Steaua cu Basel, s-a reaccidentat şi există soluţia Lazăr, după ce Chiricheş s-a ales cu fractură de piramidă nazală vineri, în Premier League, şi a fost chemat de urgenţă Dragoş Grigore, ieri s-a ajuns la a treia pierdere!

Tătăruşanu, una din variantele clare pentru postul de titular la Atena, a acuzat dureri la spate. "Probleme la coloana lombară, nici nu s-a putut antrena, să vedem dacă îl putem recupera", a precizat medicul naţionalei, Pompiliu Popescu.

Tătăruşanu rămîne în lot, dar cum Lung jr. e doar soluţia ultimă, a fost chemat de urgenţă Pantilimon!

Lobby era oricum în cărţi!
"Experienţa m-a învăţat să nu-l chem pe Pantilimon. Cînd va apăra meci de meci la City, mai mult ca sigur va fi titular la naţională, pentru că are valoare". Asta apucase să spună Piţi ieri la prînz, cînd ghinionul nu se întrevedea. Spre seară, staff-ul a ajuns să se bucure de faptul că City a fost un club înţelegător şi a permis deplasarea.

Oricum, Panti vine cu şansa a doua la titularizare în acest moment. Şi pînă ieri, Lobby era în cărţi pentru primul "11" în turul barajului. "Sînt şanse 50%-50% pentru Lobby şi Tătăruşanu la Atena. Decizia va depinde de cum îi simte Piţurcă la antrenamente, la vizionări, la discuţiile individuale", a dezvăluit ieri dimineaţă o sursă de la lot.

Revanşă după fix 12 ani
"Lobonţ se concentrează excelent la partidele în deplasare. E poate şi o chestiune de experienţă. Coordonează coerent defensiva şi, deşi nu joacă la Roma, se antrenează fenomenal, are motivaţie incredibilă, e clar printre liderii naţionalei", punctează acum aceeaşi sursă.

Dincolo de atuurile evidente în percepţia staff-ului, mai e un detaliu interesant care îl avantajează pe Lobby. A fost pe teren pe 14 noiembrie 2001, la returul barajului pentru CM 2002, 1-1 în Ghencea, cu Slovenia. Atunci s-a pierdut Mondialul, dar experienţa în astfel de partide plus dorinţa de revanşă contează.

LOBONŢ
- A jucat, în aceste preliminarii, doar în partide contra outsiderilor: 2-0 în Estonia, turul şi returul cu Andorra
- Ultimul meci important în care a apărat sub "tricolor" a fost acum 4 ani: în 2009, 2-3 cu Serbia, prel. CM 2010

PANTILIMON
- O singură partidă în aceste preliminarii, patru goluri încasate în Olanda
- A primit în gol în toate meciurile oficiale jucate în poarta României, 6 la număr: dintre acestea, doar o partidă a fost cîştigată, 3-1 cu Feroe! În toate partidele în care a jucat, 16 la număr, România a luat gol

0 minute a jucat Lobonţ pentru AS Roma în acest sezon: Pantilimon a strîns 390 minute la City şi a încasat 3 goluri

226 minute are Loby pentru România în cursa pentru CM 2014, fără gol primit: Panti a încasat 4 goluri în 90 de minute cu Olanda

 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (29)
plischi
plischi  •  13 Noiembrie 2013, 05:49

maxim in spatele lui marica, iar stancu pe stanga. cocis ar merge in spatele portii, sa-i incurajeze pe baieti

masinameaeata
masinameaeata  •  13 Noiembrie 2013, 01:19
Postat de adiharna pe 12 Noiembrie 2013, 09:42

Eu nu inteleg ce tot il aduce pe Silviu Lung jr la nationala?Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca nu-l chemase pe Pantilimon,care joaca la City,dar la chemat pe acest Lung care pana acum 3 etape(parca)era rezerva lui Coman.2.Oare de ce la lasat acasa pe Bucur,dar l-a pastrat in lot pe M Niculae care n-am auzit sa fi dat vreun gol la celebra echipa Hoverla sau pe Keseru care abia daca prinde 10 min pe final la Bastia.Daca ne calificam e pura intamplare,dar nu cred.In primul rand nu meritam,pt ca pitzi isi bate joc de o natiune intreaga prin felul in care face convocarile.

Conteaza cum joci si nu la cine joci! Cate goluri a incasat Pantelimon in meciurile jucate? Stii cum se masoara eficacitatea unui portar? Prin cate goluri a primit raportat la cate minute a jucat. Ti se pare ca City este o echipa slaba sau care nu are apararea buna? Daca NU,atunci cum vrei sa joace Pantelimon titular, nu-ti imaginezi ca Romania are aparare de doua ori mai slaba ca City? Si atunci, cate goluri vrei sa primim de la greci, ca speranta imi este in portar, ori daca si portarul este slab atunci nu are rost sa ne mai prezentam. Lbont clar este mai bun, chiar daca nu a jucat nici macar un minut, are simt de portar,Panti din pacate nu are acest simt si mai este si timorat.

masinameaeata
masinameaeata  •  13 Noiembrie 2013, 01:09
Postat de bamse1901 pe 12 Noiembrie 2013, 10:16

Costel se antreneaza acolo cu jucatori cu nume , nemaipunand la socoteala ca a fost titular in ultimele meciuri.

Asa este la poporul roman, daca jucatorul ajunge la City si se antreneaza cu jucatori cu nume, automat inseamna ca este bun, nu? Hai sa fim seriosi, ia uita-te tu mai bine cum apara si nu unde joaca si vei vedea de ce are perfecta dreptate Piturca.Ce cand joci cu un jucator spui adversarilor cu trageti la poarta ca este titular portarul actual de la City? Pantelimon este o petarda de portar si tineti minte ce va spun, nu-l va prinde sezonul urmator la City, veti vedea daca am sau nu dreptate, sunt gata sa fac pariu. Mai mult, daca pleaca de la City, se poate transfera doar ca vine de la City, dar nu va face multi purici, o sa vedeti ca dupa doua, trei sezoane nu mai auziti de el din pacate.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close